Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi Blow pletl s Mexičanem a myslel jsem si, že jsem tuhle rozmáchlou biografii viděl, ale pravdou díž, že jsem nejspíše neviděl dříve ani jeden z těch filmů celý nebo alespoň většinu. Nicméně jsem to teď napravil a Kokain mi neprávem dlouho unikal. Depp spíše než herectvím exceluje svým přirozeným charismatem a alespoň mluvíme o dobách, kdy na sebe nepatlal tlustou vrstvu make-upu. Film nestárne a i dnes z něj mrazí. Podobně jako Obchodník se smrtí klenot žánru, ačkoliv ten je ještě o stupínek výše. PS : na tu scénu s bytem plným krabic s prachama jen tak nezapomenu...8,5/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Ray Liotta jsou parádní, Penélope Cruz je naopak děsně otravná. Místy trošku nezvládnuté tempo příběhu, ale jinak celkem poučná podívaná o skutečném králi kokainu, kdepak Tony Montana, ten by našemu Georgi Jungovi nejspíš rád řekl svoje "Svět je tvůj, tak si ber," smůla že když si George začal brát, bylo už obvykle dost pozdě. Mimochodem režisér Ted Demme umřel rok po premiéře na infarkt po té co se trošku narval kokainem a šel hrát baseball. Smůla. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poutavě natočený příběh drogového krále, kterého si ve velkém stylu střihnul Johnny Depp, mě bavil od první do poslední minuty. Hlavní důvod? Přibližně každých deset minut nastane dějový zvrat, který má tendenci vyrazit dech. Snaha o autentičnost prostředí je patrná, viz. skvělé kostýmy nebo scény v Kolumbii. Penélope Cruz mě nebere ani jako herečka ani jako žena, ale semetryku zahrálá skvěle. Když už nic jiného, tak je skvělý sledovat vývoj Johnnyho hypísáckýho účesu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tvůrci udělali dobře, když ze skutečné postavy George Junga stvořili karikaturu. Nebylo to třeba, protože když už se nechali inspirovat jeho životními osudy, mohli zvolit poněkud serioznější přístup. Depp na první pohled působí jako by podal skvělý herecký výkon, ale ve skutečnosti jen celou dobu prapodivně přehrával. Ti, co byli vedle něj a za ním v titulkách, podali pevné herecké výkony. Film by s přibývající hutnou minutáží mohl lehce sklouznout do prázdné nudy, a ne že občas nesklouzne, ale herci to spolehlivě vytáhnou nad hladinu. Silné téma, ale jak pro koho. Pro mě spíše obyčejný, nevyrovnaný film s dobrými herci. 60% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

"Blow? wtf? :)" Johnny Depp a jeho svet..! Takéto filmy vážne môžem - skutočný príbeh z prostredia kartelov, dílerov a samozrejme drog! V mojích očiach skvelý snímok, ktorý si ma získal po celej dĺžke svojho predstavenia. Ted Demme a Johny dali dokopy poriadny nárez... "Prišiel som ako Bc. a odišiel ako Doc. "Pôsobivé - 5*! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Ray Liotta (Fred Jung), který ztvárnil otce George Junga (Johnny Depp), je ve skutečnosti jen o osm let starší než Depp. Rachel Griffiths, která hraje Jungovu matku, je dokonce o pět let mladší než Depp. (Tygrys)
  • George Jung (Johnny Depp), najznámejší Američan predávajúci kokaín, sa dostal 2. 6. 2014 po 18 rokoch väznenia opäť na slobodu. (Ghostix)
  • Kokain, který Johnny Depp (George Jung) ve filmu šňupal, byl ve skutečnosti dětské projímadlo v prášku, z kterého měl herec bolesti žaludku a rýmu. (Petr23)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama