Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (148)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hop goblin Jackie ide do púšte hľadať nacistické zlato a aby bola sranda, berie si zo sebou ženské trio ktoré sa ho zo všetkých síl snaží priviesť do blázinca. Ani v druhej Relikvii nie je príliš klasickej akcie, zato pribudla nálož gagov takže je to slušná sranda. Vlastne je to celé taká groteska v ktorej pitvoriaci sa klauni naháňajú poklad. Strelba vymastenej blondíny z veľkého guľometu v hoteli bola vážne podarená. Bitky sú krátke, čisto komické fackovačky, samozrejme okrem finálneho masakru v drahých kulisách nacistického bunkra. Aj ten je však napokon zavŕšený zbesilým šaškovaním pri obrom ventilátore. Nemyslím to ako výčitku, ja sa pri tom bavím stále. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Druhý diel začína tam, kde prvý skončil, teda vo vzduchu. Namiesto parťáka tu má Jackie dve parťáčky, Číňanku a Nemku blondínu, takže zábavné momenty majú podobu vyzliekania, sprchovania a podobne. Neskôr pribudne ešte Japonka, no príbeh o hľadaní nemeckého zlata je rovnako debilný, takže zostávajú len naháňačky, kopy, premety a blbnutie s rôznymi nečakanými predmetmi. Neviem, čo to bol za divný nápad, že postava vo filme sa volá Jackie Chan. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo jasné šlápnutí vedle. Přehnaná groteska s naivními a hloupými vtipy, nad kterými se člověk nesměje a jen nevěřícně kroutí hlavou. Navíc i soubojů je tu jako šafránu a závěrečný fight v místnosti s větrákem je dvě stále se opakující se scény dokola, které brzo začnou nudit.. Zatímco jednička se mi velice líbila, dvojka představuje jedno z největších zklamání v Jackiho filmografii. Jakoby Jackie zkoušel, co všechno si ještě může dovolit, ale tohle už bylo opravdu moc. Nechápu zdejší vyšší hodnocení než u jedničky. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Asijského Indiana Jonese si vážím asi tak jako toho amerického, ale v tomhle filmu jsou obrázky ještě rychlejší, scénář ještě děravější, herecké výkony ještě ubožejší a vtipy ještě nepostřehnutelnější. Vzhledem k tomu, že se ale vlastně jedná o grotesku, v níž se dokonce některé záběry opakují, abychom je vůbec zaznamenali, až tak striktně se to brát nedá. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Více komedie, ale s perfektními akčními vsuvkami, kterých je opravdu hodně a poslední dlouhá rvačka ve vojenské základně je pecka. Jackie tu zase ukazuje, že tento styl je jeho. Záruka velké zábavy zaručena a dobrodružné prvky jako putování pouští mne bavily a byly použity hezký záběry. Jo tohle bylo dobrý připomenutí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)

Reklama

Reklama