Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (147)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série.Sice je to zase neuvěřitelně infanitilní, jenže dvojkou sem odkojenej.Božská Relikvie 2 je jeden z deseti filmů, který sem jako malej viděl poprvé v životě.Chanovi kaskadérské kousky jsou naprosto božské, akce se prakticky nezastaví, příběh je výbornej, postavenej na mytologii a historii nacistů a ukradeného zlata, což dává ději neuvěřitelnou šťávu.Výtečná hudba, humor postavený na imbecilitě ženských postav jistě mocně vytáčí všechny emancipované ženy, dívky a slečny do dnešních let (feministky mocně kolabují) .Chan se nebojí ani vážných scén, když nechává bez milosti vykosit celou karavanu nevinných lidí, načež to zase rozčísne boží scénkou z hotelu, u které chcípám smíchem do dnes.Finální bitka v nacistické základně patří mezi zlatý fond akčního žánru.Jeden z těch filmů, který buď milujete nebo nesnášíte, já ho žeru.Oho oho o ho oo :) 90% ()

maty39 

všechny recenze uživatele

A jdeme na to podruhé, podle stejné šablony, akorát je to větší, komediálnější a akčnější. Útěk před domorodým kmenem (tentokrát jihoamerickým ?!?) je spektakulárnější, automobilová honička (Jackie na motorce) je divočejší, bezohlednější ke kaskédérům s fantastickým závěrečným stuntem. Komedie je vtipnější. Jackie je spárován s dvěmi dívkami (později se přidá ještě jedna Japonka), které se vzájemně nemusí a Jackie stihne jednu rozlobit při večeři v hotelu. Do toho vpadnou padouši kteří chtějí ukrást klíč. To co následuje je asi to nejvtipnější v Jackieho filmech. No a pak je tady finále v bukru se spoustou bitek, komedie a jedním obřím ventilátorem. Jo, a také jsou zde nacisté a nacistické zlato. Klasika, kterou mám radši než jedničku. Jackie se po neúspěchu svého předchozího filmu Miracles vrátil k sérii se kterou slavil úspěch a nic neponechal náhodě. Akce i komedie je vypulírovaná téměř k dokonalosti, Jackieho stunt tým dostal zabrat a vyplatilo se. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Gumkáčovi Jackiemu sa tento pokus o akési premodernizovanie Indyho Jonesa v šikmookom prevedení vôbec nepodaril. Scenár je otrasný, najviac mi vadila trojica žien, ktoré Jackieho doprevádzali a ich naivné role. Jediné, čo takýto film môže akotak zachrániť, sú povestné choreografie mlátičiek. 65%. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Více komedie, ale s perfektními akčními vsuvkami, kterých je opravdu hodně a poslední dlouhá rvačka ve vojenské základně je pecka. Jackie tu zase ukazuje, že tento styl je jeho. Záruka velké zábavy zaručena a dobrodružné prvky jako putování pouští mne bavily a byly použity hezký záběry. Jo tohle bylo dobrý připomenutí. ()

Khare 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu to, že Jackieho výkony byly jako vždy úžasné - že bylo skoro všechno, hereckými výkony počínaje, absurditou příběhu konče, psychedelicky přitažené za vlasy, jsem přijala jako samozřejmost hned na začátku a díky tomu jsem se úžasně bavila :) Možná jsem divná, ale smála jsem se nahlas - jako crazy komedie Božská relikvie 2 funguje rozhodně skvěle ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „The Way of the Condor“ nazpíval Jackie Chan. U filmových sestřihů s anglickou audiostopou chybí. (Rominator)
  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)
  • Jackie Chani si při pádu z řetězu vymknul hrudní kost. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama