Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

castor 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan, který si získal fanoušky svými akčními výplachy A-Team nebo Sejmi eso, ještě pár let předtím natočil solidní kriminální výpověď o světě drog a té největší špíny, která pohlcuje policajty v utajení. Scénář sjetý jak zimní pneumatiky samozřejmě strhává ve výsledku body, leccos ale zachrání atmosféra a postavy. Jeden je zvyklý na drsnou práci v terénu, druhý nemá problém prostřelit nějakému feťákovi palici a je to tak trochu hajzl (i když vykládá o mrtvé manželce). Figurky na šachovnici jsou rozdělené poměrně jednoznačně, a pokud s nějakým tajemstvím scénář vyčkává, divák ho brzy prokoukne. Náběh je to slušný (úvodní akce velmi potěší), nakonec však tvůrci nemají takové koule, jak bych si přál. V oblasti videoklipu pro kina nicméně nemá Carnahan příliš mnoho konkurentů. Jeho formální frajeřinky rozhodně nejsou bez chuti, ruční kamera je syrová, prostředí bezútěšné a oba hlavní představitelé hrají velmi přesvědčivě. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné a velmi dusné policejní drama z prostředí protidrogového oddělení. Carnahan vše vsadil na ruční kameru a filtry a vsadil dobře, občas jsem se kouknul vedle sebe, jestli mě do nohy píchá zbytek brambůrku nebo injekční jehla. Hudba je u podobného žánru jasná, tudíž netřeba rozebírat, shrňme to - funguje! Liotta se ostříhal a přestal si barvit vlasy (podobá se trochu Tomu Sizemoreovi) a jde mu to od ruky, Jason má štěstí, že jeho postava víc jak jeden ksicht nepotřebuje. Jedinou slabinou celého filmu je věc pro daný žánr nejdůležitější a to scénář. Ze začátku slibuje úplně jiný film, pak dost dlouho pluje v hladinách průměru a na závěr vybalí pointu, jenž alespoń částečně tušíte už dobrou půlhodinku, ne-li víc. Takže film, jenž určitě vzbudí dobrý dojem, ale nakonec si ho moc nezapamatujete, protože ani není moc proč... 70% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Drsný ponurý thriller z říše drog,kterému dominují herecké výkony Liotty a Patrica.Na mě velmi zapůsobila téměř autentická a velmi temně zabarvená kamera.Opravdu se to dá krapet srovnávat s Training Day,ovšem dle mého názoru Narc převyšuje Training Day ve všech směrech.Film doporučuji,ikdyž předem varuji:veselou náladu vám rozhodně tenhle snímek nezvedne. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dějové maximálně neoriginální a (zvláště v závěru) taky silně klišovitá policejní story by nejlépe uspěla jako epizoda seriálu. Jenomže režisér Carnahan si svůj vlastní scénář zrežíroval s naprostým přehledem, takže i přes spoustu flashbacků je děj stále přehledný se silným drajvem, jež nepolevuje ani v osobitnějších scénách hrdinů, či akci, která ač kvantitativně velmi poskrovnu občas vypluje napovrch, je i přes rychlý střih přehledná a díky ruční kameře autenticky syrová (tak nabušený úvod se jen tak nevidí). Ray Liotta zde září nejlépe od doby Mafiánů, tudíž zastiňuje i solidního Jasona Patricka, který prodělal docela razantní změnu „looku“ a role mu docela sedne. V záplavě rádoby cool kriminálek velmi příjemná podívaná, která dokazuje, že stará dobrá kriminální oldschool je stejně nejlepší. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, ale dost povedený film. Carnahan je režijně hodně jistý, vsadil na atmosféru a filtry, což se mu vyplatilo. Film skutečně působí "špinavě", což je jen dobře. Je to taková poctivá detektivka / thriller ze staré školy. Carnahan navíc dost překvapil hned na začátku efektním střihem několika scén vedle sebe. Patric i Liotta jsou důvěryhodní, i když na Liottovi je od začátku znát, že jeho úloha v příběhu bude jiná, což je ale chyba scenáristy. Ten to napsal zajímavě, ale přeci jen mi přijde, že maličko zaváhal a někdy sám nevěděl, co vlastně píše. Ale dám čtyři hvězdičky, v procentech tak 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Tom Cruise byl filmem tak ohromen, že přijal roli výkonného producenta a rozhodl se zajistit snímku větší rozšíření, než bylo původně v plánu. Přesvědčil také režiséra Carnahana ke spolupráci na připravovaném filmu Mission: Impossible III (2006). Nedlouho po začátku produkce ale Carnahan kvůli neshodám s Cruisem odstoupil. (oje)
  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)
  • Závěrečná scéna byla natočena ve skutečné opuštěné autodílně. Tu tvůrci snímku nalezli v kanadském Torontu a Jason Patric ji označil jako jedno z nejhorších míst, na kterém kdy natáčel. (oje)

Reklama

Reklama