Reklama

Reklama

Fáze IV

Trailer

Obsahy(1)

Je možné, aby byli mravenci chytřejší než lidi?
Dostáváme se do výzkumné laboratoře, kde jsou zkoumáni mravenci s velmi vysokou inteligencí. Ovšem nikdo netuší, co se děje venku. Mravenci se začínají chovat podivně a zaútočí. Ale chytří hmyzí zabijáci po čase pronikají i do laboratoře, kde chtějí pokračovat v zabíjení. Nyní musí vědci spojit své síly a znalosti a tyto monstra zničit. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Kamenné stĺpy mi pripomínali obal albumu The Who, na ktorom bolo Baba O'Riley, a podobné psychedelické veci, čiže atmosféra ok. Aj originálne katastrofické nápady fajn. Len budovanie napätia na mňa moc nefungovalo kvôli slabším efektom. Ja chápem, že v dobe vzniku boli obmedzenejšie možnosti. Ale časom mi začalo vadiť, keď bol každý výbuch zostrihaný tak, že najprv vidíme objekt celý a potom detail explózie extrémne zblízka, aby nebolo viditeľné, čo vlastne vybuchuje. Možno vďaka tomu štáb nemusel demolovať nákladné kulisy, výsledok je však taký, že všetko vybuchuje dvakrát, čo nepôsobí dynamicky. A tiež som mal trochu problém s Lynne Frederick. Vizuálne super, len hrala dosť slabo. Jasné, mala byť postava, ktorá zažila traumu, tak sa chová nedôverčivo. No vyzeralo to tak, že sa bojí na ľudí aj pozrieť, ale potom im zrazu roztrieska laboratórium od hnevu. To som jej moc neveril. Napriek tomu dobrý tip od Willyho z VRK. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná věcička v mnoha ohledech, k tomu já mám ráda filmové hrátky kočky s myší, obzvláště když se s jistotou neví, kdo je kočka.. Začátek na mě příliš nezapůsobil, ale postupně jsem se nechala vtáhnout a v závěru jsem byla napnutá, jak to celé soupeření dopadne.. Každopádně se jedná o snímek k zamyšlení a tím získává v mých očích na ceně.. Poděkování Willymu za tip, pro mě příjemné filmové překvapení.. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Počas prvých minút projekcie som bol voči tomuto sci-fi dosť skeptický, v očakávaní čohosi, pripomínajúceho entomologické dokumenty z kanálu Animal Planet, no príbeh ma postupne vtiahol a tá hodina a pol mi nakoniec ubehla ako nič. Vyskytuje sa tu síce niekoľko nelogických pasáží a konanie hlavných postáv občas postráda zmysel, každopádne je však Phase IV pozoruhodným filmom. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V kuchyni po kredenci, lezou čtyři mravenci. Kam, pánové, kam jdete? Postříkám vás DDT!“ Ty odolnější z vás i žlutým insekticidem doktora Hubbse, pěkně hnusným sajrajtem, po kterém vám slezou tykadla, zvadnou kusadla a doživotně vás přejde chuť na Berušku. Natož na samici mravencodlaka kolegy PetrPan. Vizionářské scifi Phase IV zdařile kombinuje detailní hmyzí záběry jak z National Geographic se strhujícím sportovním přenosem z ringu, kde probíhá box bez rukavic mezi vědci a matkou přírodou. OKÉNKO LABORATOŘE: [][] Co James R. Lesko extrapoloval z vědeckých dat Dr. Hubbse?  ̊Ϫ̊  Že 40.000 mravenců, pouhá jedna kolonie, má v součtu tolik mozkových buněk jako člověk!  ̊Ϫ̊  Schopnost mravenců komunikovat pomocí obrazců.  ̊Ϫ̊  My pošleme čtverec, oni nám... kosočtverec. Sprosťáci!  ̊Ϫ̊ Jak životně důležité je nacházet se na té správné straně okuláru mikroskopu.  ̊Ϫ̊  Že nejen lidi, ale i mravenci moc rádi grilují. Lidi. [][] R.I.P. farmář s bábou, podomek Clete i zaživa požíraný kůň. Na 4* zvyšuji za závěr s ant-i-girl, z faraonského písku k milostnému objetí vynořenou, což mě rozněžnilo. Asi si uvážu Ferdův puntíkovaný šátek a půjdu strašit Faustku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Působivý vědeckofantastický snímek o mravencích. Jak říkají mnozí odborníci : kdyby měli mravenci atomovou bombu, tak už jsou vládci planety. Jejich organizace je dokonalá. Přísná hierarchie jim umožňuje pracovat rychle, bezpečně a efektivně. O mravencích byla natočena spousta filmů - katastrofické, sci-fi, horrory, ale tenhle se přeci jen vymyká. Snad proto byl také oceněn na Festivalu SF filmů v Trieste Zlatým asteroidem. Svým pojetím mi připomněl film Kmen Andromeda... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (16)

  • Novelizace scénáře, kterou napsal Barry N. Malzberg, vyšla pod názvem „Phase IV“ v listopadu 1973. Dává tušit konečnou Bassovu verzi, protože používá nezkrácenou verzi Simonova scénáře. (classic)
  • Hlavním autorem hudby byl Brian Gascoigne a hudbu k závěrečné montážní sekvenci, která byla z kinoverze vystřižena, složil Stomu Yamashta. Elektronickou hudbu složili David Vorhaus a Desmond Briscoe. Vydavatelství Waxwork Records vydalo soundtrack na vinylu v březnu 2015. Neobsahuje vystřiženou hudbu závěrečné montážní sekvence od Stomu Yamashta. Jednalo se o první vydání soundtracku v jakémkoli formátu. (classic)
  • Saul Bass se během natáčení obával postavy dvacetileté Lynne Frederick (Kendra), která hrála šestnáctiletou dívku. Po celou dobu natáčení byla nucena nosit speciálně navržený a bolestivý korzet s železnými pláty, který jí svazoval prsa (aby vypadala mladší). Bass se také snažil Frederick přesvědčit, aby omezila svou stravu na kuřecí vývar a černou kávu. (classic)

Reklama

Reklama