Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Hopper 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa na to tešil a o to bolo väčšie sklamanie. 20 rokov stará Chanovčina, ktorá priam preteká B-čkovitosťou, kde vidno šetrenie na každom filmovom okienku. Juhoslávia so škodovkami, daciami ako exteriéry, občas vidno kulisy pre skoky autami, šialený outfit 80. rokov a predovšetkým neskutočný dejový miš-maš, kde sa skáče medzi Viedňou, Parížom a už spomínanou Juhoškou. Stupídny scenár, herecké výkony ako z pornofilmu a tá hudba do toho - echt hardcore. Zábava tak ostane len v niekoľkých podarených momentoch najmä na úvod filmu, pár ľahúčko nadpriemerných gagov a aspoň Jackieho akcia je na úrovni. Vcelku sklamanie. ()

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Pro mě poměrně zklamání, filmy s Jackiem neberu nějak vážně, jen se chci pobavit nad jeho kreacemi. Tady jich bohužel moc nebylo a děj zrovna také nebyl moc napínavý, ač se o to asi tvůrci snažili. Rádoby komické hlášky, hrozný dabing a hudba jak z italského porna ze 70 let. Tyhle aspekty prostě tenhle snímek poměrně srážejí, ale s úcty k Jackiemu dávám 3* plus za nepovedené scény při závěrečných titulcích. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chanovská klasika napěchovaná vším, na co jsme u Jackieho zvyklí. Filmový cirkus, v němž se v pravidelných intervalech střídají ztřeštěná akrobatická a kaskadérská vystoupení a naivní šaškovská čísla. Zběsilá automobilová honička s poskakujícími vozidly a téměř legendární finálový souboj Jackieho se čtyřmi mužatkami patří k tomu nejlepšímu, co může tato bláznivá lehká komedie nabídnout. Prostá zábava dle mého gusta, navíc jednomu z pilířů úspěchu hongkongského artisty nemohu dát nižší hodnocení než čtyřku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je typický pre svoje bojové umenie a pre špecifický štýl humoru. Jeho Božská relikvia ich aj obsahuje, ale oproti tomu má aj pár nedostatkov. Prostredie rozhodne nie je také atraktívne ako v prípade iných filmov o hľadačov pokladov. Charakteri nemajú nejaké pevnejšie zázemie až na pár špecifických vtipov - Jackie rád žuje pred akciou žuvačky. Je to taký zvláštny film, ktorý nerobí zlé meno Jackieho filmografií, ale ktorý ale akosi zostal na pol cesty. Posledná akčná scéna je skvelá, rovnako aj drobné fóriky, ktoré Jackie vypúšťa počas celého filmu. Len mi to prišlo značne nedokončené a bez využitého potenciálu. Som veľmi zvedavý na druhý diel. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím jednoznačně s názorem že druhý díl je zdařilejší. V jedničce se zase tolik neděje a to má film jen 85 minut. Sami asi uznáte že je něco špatně. Když ovšem dojde na bitky, zvláště na ty závěrečné, tak to je samozřejmě úplně jiná liga. Jackie v té době dokázal pobavit různorodou choreografií soubojů. V závěrečných titulcích se nám naskytne pohled na některé nepovedené kousky. Božská relikvie je filmem kde si Jackie po pádu ze stromu poranil lebku a s poškozením mozku byl odvezen do nemocnice, kde podstoupil operaci. 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)
  • Distribuční verze studia Miramax, určená pro americké publikum, je oproti originálu o 9 minut kratší. Snímek existuje v několika verzích sestřihu, z nichž nejdelší je honkongský, který má 97 minut. (Rominator)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama