Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Fingon odpad!

všechny recenze uživatele

No tak nevím... největší vadou tohohle filmu je překvapivě nuda. To, že se část děje odehrává před holou zdí (která asi nemá představovat holou zeď) případně před závěsem, který má nejspíš představovat pilotní kabinu, spíš pobaví než naštve. Že mimozemšťani mluví anglicky i mezi sebou, to by se taky zkousnout dalo. Že se nějaká Vampira omezí na jediné gesto za celou dobu, to se dá taky zvládnout. Ale ona je to tak šílená nuda! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na světě je mnoho špatných režisérů, Edward D. Wood Jr. má to štěstí, že je z nich nejhorší. Plan 9 from Outer Space je obdivuhodným výsledkem naprosté režijní neschopnosti. Zapomeňte na to, že filmy zpravidla mívají něco jako příběh, že herci hrají, že kulisy nevypadají a nechovají se jako z papundeklu, že když nad městem prolétává UFO, tak nevypadá jako alobalové cosi zavěšené na rybářském prutu, zapomeňte na to všechno a užijte si film nadpozemských kvalit. Něco podobného prostě člověk stvořit nemohl. Jak totiž ví nejenom Tim Burton, Ed Wood byl bůh! Zajímavé komentáře: Cival, zputnik, Marius, Dadel, Véča, Brennos, Divočák, Allan ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Netalentovaný, ale jinak totálně zapálený režisér.. alespoň tu využil kouzla tehdy už zestárlé, polozapomenutelné hollywoodské hororové hvězdy Bely Lugosiho. Právě díky Woodově neumětelství v brakových tématech se těší tak mimořádné pozornosti, která je zřejmě nesmrtelná!! Díky za něj, protože by jinak nevznikla Burtonova překrásná biografie, která je poctou celé téhle éře fantastických filmů a amatérskému filmaření vůbec!! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Každý kdo nejdříve viděl film Tima Burtona o panu režisérovi tohoto klenotu, tak musí mít pochopení a do jisté míry v něm získá i zalíbení. Vždyť Plán 9 postrádá úplně všechno, co by měl film (i špatný film) mít. Scénář je absolutní omyl, děj nenalezen,.. dialogy, střih a efekty?? Na to byl pan Wood pěkné dřevo. Účast herců téměř nulová,… ALE… originalita vysoká :o) i když nechtěná… Když ale vím s jakou láskou filmy tvořil a co všechno pro to udělal, nezbývá mi nic jiného, než ho obdivovat a jeho filmy si oblíbit. PERFECT :o) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuto kultovnímu velkofilmu jsem dal jednoho krásného večera přednost před mnohem lepším programem. Nemohu říct, že by nějakým způsobem zklamal moje očekávání. Byl přesně tak špatný, jak jsem si troufl očekával. Aby nedošlo náhodou k omylu, tak bych rád zdůraznil, že jsem měl tu smůlu vidět mnohem větší sračky, takže si ani vzdáleně netroufám snímek označit za nejhorší na světě. Věřil bych, že ve své době skutečně mohl být nejhorší. Ale o tento prestižní titul ho hravě připravily později natočené filmy, které posunuly laťku filmového debilismu ještě podstatně výš. Sračka je to ovšem vydatná. O tom snad nemůže být pochyb. Poté už záleží pouze na tom, kterak uchopíte své hodnocení. Nepopírám, že se mi sem tam koutky nepohnuly. Třeba když armáda vystřílela celý svůj vojenský arsenál na tři vznášející se poklice od auta, které měly zřejmě reprezentovat létající talíře. Kouzelné bylo třeba i to, kterak za zvuků bouřlivé hudby upír (či, co to bylo) vycházkovou chůzi pronásledoval své oběti. Velký dojem na mě udělaly i luxusní efekty. Nejpůsobivější byla zřejmě scénka, kdy vycházející slunce sežehlo jednoho upířího pána až na kostru. Docela by mě zajímalo, jakým způsobem probíhalo natáčení. Není vůbec ojedinělým jevem, že herci či herečky se snaží hrát třeba až posledních 10 vteřin ze svých minutových výstupů. Zbytek svého času na výsluní nezaujatě odpochodují. Odpadu se samozřejmě nevyhnu. Jen znovu podotýkám, že pověst která snímek předchází je mnohem děsivější než film samotný. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Lugosi hraje ve svém vlastním kostýmu, ve kterém představoval postavu Draculy na svém turné po městech a jejich divadelních jevištích. (DaViD´82)
  • V titulcích filmu je Lugosiho postava uvedena jako ghůlí muž, avšak ve Woodově scénáři byla vedena jakožto "postava Draculy". (DaViD´82)
  • Maska "zombie" Tora Johnsona se v Americe stala nejoblíbenější Halloweenovou maskou vůbec. (Divočák)

Reklama

Reklama