Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadá jako průměrný akční film ale pak se to rozjede a vznikne ztoho libový akční masakr s Dolphem Lundgrenem v roli Mstitele! ,,Co myslíš že vandrák jako já dělá tady dole v kanále?" ,,kouká na památky?" Béčko plný hlášek ,,kdo vás poslal?" ,,Batman!" Dolph předvedl co umí drsnák v kožených hadrech. Příběh opět msta, mafiánské války, yakuza atd.. já se bavil! :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla mna sa jedná o doteraz stale najzabavnejsiu verziu Punishera. Plusom je mnozstvo akcnych scen a dynamicke tempo, takze nuda nema ziadnu sancu. Bohuzial akcne sceny povazujem len za obycajny priemer. Nenadchne ale ani neurazi. Potesi to len fanusikov oldschool poctivo prevedenej akcie s kaskaderskymi kuskami bez CGI. Mna vyraznejsie zaujal len kusok v ktorom kaskader skoci cez predne okno do iduceho autobusu. Zvysok ci uz prestrelky, nahanacky alebo bitky su proste len dobre, ale aj Lundgren ma na konte filmy s ovela pôsobivejsimi akcnymi scenami. Druhym minusom tohto filmu je dejova omacka. Lundgren je cely cas zamraceny. Ma tu minimum dialogov, takze si ma jeho postava ani nedokazala ziskat, napriek tomu aku tragediu prezil. Zo zaporakov zaujme len fakt slizka Kim Miyori ako sefka Yakuzy. Zvysok je len stado na odstrel. Najviac ma ale bavil nonstop ozraty poskok Punishera. Ten mohol mat aj väcsi priestor. Na druhej strane sympatak Louis Gossett Jr. mi tu tym jak vsade prisiel az po funuse, pripadal uplne zbytocny. Takze vysledkom je tuctovy vyrobok svojej doby akych vtedy vznikalo mnoho a aj lepsich kvalit. Zaujimave na nom je len porovnanie s Marvelovkami ake vznikaju dnes. 6/10. P.S: Toto je jeden z tych pripadov, kedy je redabing lepsi ako originalny shitny videodabing s par hlasmi a mizernym zvukom. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Totálně totální comixoidní béčkařina. Má slušný a svižný úvod, řemeslně slušné exploze, zajímavý kostým hlavní hrdiny, když jó ultra nemedituje jen tak v kanálech a taktéž výběr velkorážného arzenálu přijde milovníkům akce k duhu. Lundgrenův zfetovaný pohled a trochu toporné herectví se k té jeho už zmiňované filmové postavě hodí podezřele dokonale. Pro béčko typická záležitost, že je všude krve jako vína na vinobraní a snad i z obyčejného škrábnutí šplíchne kýbl rudavé tekutiny. Kamera je nudná, odkrokovaná, akční stejně jako návštěva domova důchodců na výstavě toaletních papírů. Hlášky naopak celkově slušné, jen ten opětovně děsný dabing zaříznul vše živé (co mám proti tomu, když má zralá čtyřicátnice hlas mutujícího puberťáka? Ale vcelku nic:)). „Každá pomsta má své hranice.“ „Tak daleko jsem ještě nedošel!“ Závěr ve stylu red&black tak vlastně podtrhuje celých předešlých 80 minut. Akce nutná, nikoliv postačující, v postavách by se krve nedořezal (bodejť taky jo, když jí nacákaj na stěny, podlahy a přilehlé okolí). Proč dávám maximálně 2 hvězdičky? Protože druhá polovina filmu opravdu prosakuje nudou (až televizní akčáckou nedotažeností) a vypočitatelností a i když jsem se slušně bavil, filmově je to furt a pořád to omílané béčkaření. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verte alebo nie, že z toho jedného, alebo dvoch výrazov, ktoré dokáže/dokázal Dolph vykúzliť na svojej tvári, som mu uveril, že je fakt nasratý a má sakra motiváciu robiť to, čo robí. A uveril som, že dokáže vystrielať 125 nepriateľov bez jediného škrabanca. Rieši sa tu, či takáto masívna pomsta nie je už trochu cez čiaru, to taký Arnold nikdy neriešil. Páčilo sa mi spojenie v zmysle nepriateľ môjho nepriateľa môže byť na chvíľu môj priateľ, ale ten náhly záverečný návrat k pôvodnému stavu bol skôr iba dôvodom pre ďalšiu akciu face to face. Punishera som nikdy nevidel, čo sa čudujem a pozerať kultové béčko v takomto časovom sklze má svoje guilty pleasure čaro. Opäť platí, že ak sú dobrí záporáci, sú základom kvality akčného filmu a ženská hlava Jakuzy a samozrejme spoľahlivý Jeroen nemali chybu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Že vraj komix je temný a akcia je krížená s humorom. Tak v tomto filme ostala len tá temnota - aj to vznikla len tým, že hlavný hrdina žije v kanály a je špinavý. Klasická Lundgrenovka, kde vymlati pár šikmáčov a povie pár viet "na zamyslenie". Akcia v pohode vzhľadom na vek filmu, Dolph tiež v pohode, len ten samopal tam mať nemusel, ale to by zase nebola Lundgrenovina.... (čo však dorazilo komix najviac, je nový Punisher, kde hra napr. aj Travolta)... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o jediný film o Punisherovi, ve kterém nemá hlavní postava kostým s lebkou, jak je tomu v původních komiksech společnosti Marvel. (tyzmrde)
  • V záverečnej pasáži v sídle lady Tanaky Frank Castle (Dolph Lundgren) bojuje s jej adoptívnou dcérou a dusí ju. Ona si strhne náušnice a poreže ho a Frank je nútený ju pustiť. Avšak na chvíľku sa znovu objaví scéna, kde ju stále škrtí a ona má náušnice na sebe. (johnsnow)
  • Film bol pôvodne zakázaný v Juhoafrickej republike. Dva roky po celosvetovej premiére bol však nakoniec na videu oficiálne vydaný i v JAR. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama