Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že takto prostinký scénář u moderní krimi série nepotkám. Ale chyba lávky, ocitli jsme se sto let zpět a šťastná náhoda střídu tu ještě šťastnější, abychom mohli poznat vraha. No aspoň ten závěr je takový pěkně realistický. Bebjak už pomalu upadá do rutiny a jeho krimi ztrácí ten šmrnc a napětí, co mívaly. Leč sledovatelné stále jsou. Maštalír je sledovatelný též, i když se svým plnovousem blíží k vizáži Rumcajse. Ale poslouchatelný fakt není. Sakra, ať mluví třeba finsky, když nechce mluvit slovensky, ale přestane mi prznit mateřštinu! Když si vzpomenu, jak se perfektně česky hovořící Chudík zdráhal přijmout roli Sovy, jelikož si právě v češtině nevěřil! Ano, vím, že Josef má být původem Slovák, ale pak se tedy táži, proč se nejmenuje Jozef? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nadštandardne kvalitná česká kriminálka, a trochu aj slovenská, ktorú som zhltol naraz, a to pri troch hodinách je čo povedať, keďže som ju videl ako film, bez akýchkoľvek predelov medzi epizódami. Spravodlivosť na česko-slovenský spôsob je vystihnutá dokonale, Maštalír filmu vládne a jeho spôsoby vyšetrovania za hranou nielen zákona, ale aj zdravého myslenia, vo filme zaujmú. Vedľajším produktom nespravodlivosti v systéme býva to, že ľudia chcú zobrať spravodlivosť do vlastných rúk. –––– Ač se tehdy stalo cokoliv, ještě je čas to napravit. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Maštalír jako nepředpisovej polda co si jde tvrdě za svým a kašle na to jestli je to legislativně ok mě hodně bavil. Narozdíl od někoho tady nebudu řešit, že mluva neodpovídá lokalitě, ale tak co holt tu nemáme Ostravsky kratky zobaky co se dá dělat z toho se neposeru a ty špinavý exteriéry tomu dodávají na autentičnosti. Zajímavě prolínaný vyšetřování dvou případů jednoho starýho ke kterýmu už vzhledem k blížícímu se promlčení mají mimo hlavního hrdiny všichni ostatní chladný postoj a pak je tu jedna současná série vražd stejnou zbraní ke které se naopak upíná žhavý pohled všech zúčastněných. Do třetího dílu jsem si říkal, že to bude jasných pět hvězd a, že to asi v reálu takhle úplně nefunguje na to sere bílej tesák, ale je pravda, že vyústění obou těch případů mohlo bejt o něco lepší a ano to faktický přiznání na tý tiskový konferenci je asi opravdu sci-fi, ale že by někteří policajti úplně v klidu kryli zločin jednoho vlivnýho prasete tak tomu bych klidně i věřil, takže v tomhle je ten konec takovej symbolickej a částečně otevřenej aneb pro dobrotu na žebrotu a všechno co uděláme se nám vrátí, ale v případě poctivýho policajta co chce jenom dělat svoji práci a nenechat byrokraty aby se mu do toho mohli srát to funguje přesně naopak. Mno uvidíme jestli je to definitivní konec nebo se na to nějak naváže každopádně Bebjak potvrdil svoji třídu a jak co se celovečerních filmů týče kde točí vesměs průměrný záležitosti, tak na poli těchto televizních seriálových kriminálek a minisérií nemá konkurenci. Za plný počet tedy nakonec těsně ne, ale jinak zatraceně dobrý řemeslo.90% ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá minisérie, občas špatná (módní) kamera, vzhledem k začátku jsem čekal přece jen propracovanější konec a ne že z policajta udělají úplnýho blba. Asi to mělo sloužit k tomu, aby se divák dojmul a zaláteřil na nespravedlnost. Otevřené konce nesnáším, ale zde to takhle nevidím, za mě je to v pohodě. Neskutečně mě ovšem iritovala hudba, resp. to věčné vrzání. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Absurdnost systému, jehož cílem by mělo být zajištění spravedlnosti, odhalená v plné nahotě, samozřejmě ne poprvé a jistě ne naposledy, ve výborném příběhu o těch, kteří pro zmíněný ideál neváhají riskovat doslova všechno, přestože jejich konání může někdy vypadat spíše jako hra na hrdiny než zvlášť promyšlený tah. Podání je takřka strhující a krásně vtahuje do děje, v němž roste postupně jak napětí, tak i pocit marnosti, až do, za mě perfektního, závěru. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Na natáčení se průběžně podílelo zhruba 275 komparzistů. (Česká televize)
  • Natáčelo se v Praze a Ostravě. (SONY_)

Reklama

Reklama