Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V časoch mého mládí to fičalo doma na VHSke, tak často, až som ju skoro zodral. Po dlhých rokoch, keď sa k tomu vraciam ako starý foter musím uznať, že je stále na čo pozerať. Je to príjemný rodinný film s perfektnou kosatkou, ktorá vyzerá stále super, ak nerátam scény, kde je komplet CGI. Postavy, herci, príbeh, hudba, kamera, more, západy slnka, to všetko do seba pekne zapadá, až dialogy, pri ktorých by sa mi pokazili zuby s tých sladkých slov, ak by som to mal po nich opakovať. Každopádne je to príjemná rodinná zábava, ktorá neomrzí a aj po rokoch mate chuť skákať s Willym cez skaly na slobodu. 70% - 3* ()

dražis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že pro děti je to pěkná pohádka, která obsahu je vše co potřebuje. Dobro, zlo a šťastný konec.Nic víc, nic míň. A ať už chcete nebo ne, při jediné zmínce o willym se každému vybaví poslední scéna a musí si říct, že při jakémkoli dnešním odporu to kdysi žral jako všichni ostatní. 2,5*. BTW dvojka trojka nestojej za nic. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Film hrající opravdu hodně na divákovy city, ovšem překvapivě se úspěšně vyhýbá všem typickým rodinným klišé, a nebylo by úplně od věci si Willyho dobrodružství zase někdy připomenout. Už jen pro ten příjemný pocit, když se mu nakonec vždycky povede onen mohutný skok vstříc svobodě- při něm aby jeden nebyl naměkko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Budeš naříkat celý den, velrybko, nebo budeš i skákat..?“ Pan Světlý neztrácí ležérnost, i když je řidičem odtahovky a citově ho vydírá spratek, kterého má v poručnictví. Rodinný snímek osvědčeného mustru, při kterém Poledouris stupňuje ždímání slzných kanálků, zvířecí hrdina v sympatičnosti válcuje svého dětského parťáka a znalí osudu herce s velkou hřbetní ploutví si možná pomyslí, že based on true events „Zachraňte Keika!“ by bylo mnohem zajímavějším počinem. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je horní část hlavy kosatky podobná Gigerovu nejslavnějšímu dílu.. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Film môže skutočne pôsobiť až príliš dojemne pre istú skupinu publika. Na mňa práve ani nie, hoci posledná scéna je príjemným príkladom happyendu. Za sedemnásť rokov sa stal klasikou rodinného filmu. Prekvapila ma voľba TV Markíza, ktorá pri (asi) opätovnom zakúpení práv zadala do výroby nový slovenský dabing a ten český, s ktorým film odjakživa vysielala už určite neprídeme (v súvislosti s jej vysielaním) do styku. Hoci som bol na český dabing už zvyknutý, ani ten slovenský nie je najhorší: MAREK SUCHITRA, DANIELA MACKOVIČOVÁ, IVAN ROMANČÍK, EMAN HASON, ANDREA KARNASOVÁ a ŠTEFAN KOŽKA. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Hlavný zvierací hrdina, samec kosatky dravej, Keiko, ktorý bol od svojich dvoch rokov nútený žiť v zajatí postupne v rôznych zábavných parkoch a akváriách, bol vypustený do prírody a kontrolovaný ochranármi, a to aj navzdory úmyslom ho zabiť. (whack)

Reklama

Reklama