Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emotívny film o matke a dcére, ktoré žijú v mexickej divočine, navštevované násilnými ozbrojencami. Rivalita medzi ženami prerastie v niečo živočíšne, čo sa nedá zastaviť... (topvideo)

Recenze (3)

vh______ 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu nás vtahují svým násilím, které nás potom neopouští ani po zbytek filmu. Sledujeme strhující montáž zápasu s mačetami, kohoutího souboje, boje muže s hadem, pumou, ženu topící muže, a to vše s námi ze stromu sleduje i had, který jako by byl tím, jenž Evu zlákal ke snězení jablka.  To odstartuje příběh podobný tomu, co českoslovenští diváci mohli shlédnout o něco později ve Stínech horkého léta (1977, r. František Vláčil), ale místo prchajících banderovců zde máme prchající bandity, kteří se ale taktéž schovávají v chatrči uprostřed ničeho. Fernandézův film ale, co se tedy šílenosti týká, ten Vláčilův překonává a příběh poznamenané ďáblice Chocy dělá opravdu pozoruhodným filmem.  Nakonec to všechno násilí alespoň přineslo chlapci šanci na lepší vzdělání. ()

rogerkint 

všechny recenze uživatele

Emilio Fernández hrával ve filmech Sama Peckinpaha (například generál Mapache v Divoké bandě) a vliv jeho tvorby je na La Choca hodně znát - falešný machismus, nahlížení na ženy jako na sexuálně provokativní prospěchářské svině, upínající se na nejbližšího alfa samce, ilustrace světa, prodchnutého násilím, potem a chlastem, zpomalovačky při přestřelkách, "peckinpahovská" úvodní montáž, nediegetické vsuvky... plus určitý amatérismus a home invasion či rape and revenge zápletka, přičemž snímek porušuje konvence obou těchto žánrů a vyprávění vždy posune jiným směrem, než obou žánrů znalý divák očekává. Nakonec se však vrací k očekávanému vyústění. Jako se kdyby Sam Peckinpah rozhodl natočit I Spit On Your Grave nebo Poslední dům nalevo. Abych trochu upřesnil text topvidea - nejedná se o matku a dceru, nýbrž o dvě švagrové, jejichž chýši navštíví tři pašeráci poté, co byli zrazeni manželem titulní Chocy. ()

Reklama

Reklama