Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

  • Velká Británie A Maldição de Baghead (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (105)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Celkem originální nápad, který zazdil zpracování. Nemůžu si pomoct, ale mám takový pocit, že z toho šlo vytřískat víc.  Lekaček bylo opravdu dost, 2x jsem měla nepříjemný pocit a strach a nekonal se happyend. To je k dobru. Bylo tu ale hodně hluchých míst a pocit nenaplněného potenciálu. Nájemnice jako taková totiž hrůzu vůbec nenaháněla. Velmi cením zajímavý konec, který dával naprostý smysl. K navození strachu, že ani nemůžu usnout ale horor zcela jistě neslouží. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mě to vlastně celkem překvapilo. Určitě jde za mne o ten přijatelnější mainstream, který není tak hnusně generický a klišoidní jak třeba Night Swim nebo Imaginary, ale jde si trochu odlišnou cestou, která připomene nedávné Talk to Me. Dívka zdědí po svém otci starobylý dům, který skrývá ve sklepě tajemství, je tam čarodějnice, která má schopnost se proměnit na někoho mrtvého, ale jen na určitý čas a je potřeba dodržovat určitá pravidla. Vzhled oné bytosti je super, technicky je film na úrovni, zaujala mne celá ta mytologie kolem čarodějnice ( pro ně mám imho větší slabost než pro duchy), lekačky sice nefungují a děsivé to není, ale za to je to celkem napínavé, nenudí to a závěr je rozhodně nečekaný. Slušné. 6/10. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Na dnešní mainstreamové poměry dobrý chiller se strašidelným hostincem a prokletou čarodějnicí ve sklepě. Vizuální zpracování se mi líbilo, starobylá budova, kde se vše odehrává, měla svou atmosféru a asi třikrát mi po zádech příjemně zamrazilo. I samotná čarodějnice s pytlem na hlavě byla cool, bohužel trochu to kazily slabé CGI efekty a nepovedené animace. Co se týče příběhu, tak nic světoborného, ale celkově, i díky sympatické Freye 'Ciri' Allan, koukatelný horůrek 3,5* ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím povedať, že film pripomenie minuloročný kúsok „Talk To Me“, len miesto ruky tu máme čarodejnicu s vrecom na hlave. Čiže o nejakú veľkú originalitu nešlo, ale to až tak nevadí. Najväčšie mínus spočíva v tom, že tvorca filmu (Alberto Corredor) ešte nemá veľa skúsenosti a tým pádom niektoré scény pôsobili neohrabane a nedocielili atmosféru akú tvorca plánoval. Niekoľkokrát si pomohol skratkou (hlavná postava uvidí smrť otca ako duch. Wtf?), ale na druhú stranu sa niektoré scény podarili - jaskyňa, prerody mŕtvych. Z hororu cítiť iný prístup, atmosféru a poňatie ako teraz moderné duchárske horory, čím sa vymyká štandardu. Najviac ma potešil odvážny záver, ktorý dodal príbehu správnu iskru temnoty. Niečo podobné som už v kine dlhšie nevidel a som za to rád! Na záver musím pochváliť herečku Freyu Allan, ktorá predviedla dobrý výkon a potvrdila, že nie je len Ciri zo Zaklínača. Cítim, že v tvorcovi je potenciál. Musí ešte remeslo vycibriť a možno prinesie zaujímavé kúsky. Budem sa tešiť na jeho ďalší film! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se napálit sympatickým posterem a faktem, že jméno Freya Allan se v blízké době asi bude skloňovat často. Jenže Hlasy mrtvých jsou fakt špatné, neděsivé, a ikdyž ty pravidla sklepa a vlastně všechno kolem působilo zpočátku zajímavě, tak postupně to různými makovými zvraty šlo celé do kopru. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama