Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (437)

lamps 

všechny recenze uživatele

Snad nejvěrnější představitelné zpracování slavného románu, které maximálně těží z excelentního hereckého obsazení. Jak slabomyslný Lennie v podání Johna Malkoviche, tak i jeho humánní ochránce Gary Sinise představují takřka ikonické filmové postavy a přestože příběh plyne pomalu, dlouho bez výrazných dramatických zvratů, díky nim a také Steinbeckovým nadčasovým myšlenkám se sleduje více než příjemně. Film by sice mohl být trochu kratší a údernější, ale to by zase zcela nevynikla ta atmosféra doby a rasového napětí, ta upřímnost a věrohodnost v práci s titulními charaktery.... Zkrátka a dobře - skvělá adaptace.... 85% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Knížku O myších a lidech jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat s filmem. Nicméně to, co se odehrávalo ve filmu, by se dalo odvyprávět tak za 2 minuty a tady to bylo roztahaný skoro na 2 hodiny. Přišlo mi to zbytečně zdlouhavý a nudný. Postavy spolu vedou různý řeči na téma budoucnost, který se opakujou pořád dokola, občas se dozvíme i něco z minulosti, ale všechno je to takový o ničem. Navíc značná část filmu se odhrává někde na poli při sklizni obilí, což je pro mě dost nezajímavý téma. Samotnej konec mi pak přišel zase až moc rychlej. Jinak Gary Sinise odved dobrou práci (jak je u něj zvykem), stejně tak i John Malkovich (i když tim svym nesrozumitelnym blábolenim mi chvílema lez na nervy). Ostatní mi tam přišli spíš jen tak nějak do počtu. Pro mě je to spíš průměrnej film, takže umístění v TOP 200 mě trochu překvapuje. Jinak je zvláštní, jak Malkovich vypadá ve filmu obrovskej. Přitom ve skutečnosti měří údajně asi 183 cm. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sny, ktoré sa rozplynuli, pomoc, ktorá sa nekonala, tvrdá realita života, tak o tomto je tento film. Robí ma smutným, no v ničom inom ma nedostáva, je to obyčajné, chladné prebudenie sa a neuskutočnenie zmeny proste len film s príbehom s dlhými scénami. Ani kniha ma nedostala, no ten príbeh je pamätný, je to proste niečo o úteku v živote, o túžbe oslobodiť sa, no je to príliš obyčajné, aj keď ten záver je prekvapujúci, no neviem, mojej duši to až tak nesadlo, to bude asi celé, ten podstatný dôvod u mňa idealistu, ktorý má takýchto situácií zo života už dosť. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, Cival to vystihl. Jenom je zajímavé, že mě se tyhle "člověčiny" většinou také líbí. Ovšem tento film mně přišel tak nezáživný, že nebýt Malkoviche, šel bych ještě níž. Prostě klasický ČSFD hype, těch je tu podle mého názoru nespočet, takže se ani tak nedivím. Jiný vkus respektuji, ale já bych víc než 60% nedal ani omylem. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kdybych dopředu neznal režiséra filmu, nikdo by mě nepřesvědčil, že to netočil Darabont. Takhle jsem si aspoň říkal, že Sinise měl nejspíš Darabonta našprtaného do poslední minuty a dokázal to perfektně zúročit. Pak ale koukám - WTF - 1992? Dva roky před Vykoupením?!!? Tak to teda klobouk dolů. Sinise to natočil a zahrál asi nejlíp jak mohl. Z Malkoviche, který se navíc na roli vůbec nehodí, vymačkal snad to nejlepší co šlo. Charakterní herec historických filmů tady předvádí debila tak neuvěřitelným způsobem, že si chvílema říkáte, jestli ho Sinise náhodou něčím tajně nanadopoval. Příběh ale bohužel silně doplácí na svou knižní předlohu. Ta má totiž jen asi 89 stránek a i když to, co vidíte, je neskutečná kvalita, na 115 minut je to holt zatraceně málo. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama