Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Jestli má své místo v žebříčku tenhle film zasloužené, tím si nejsem jist. Čím si ale jistý jsem, tak tím, že celý film táhne John Malkovich, který se za svůj výkon opravdu stydět nemusí. Ačkoliv je to film o přátelství, soucitu a snění George a Lennieho, mě k srdci nijak zvlášť nepřirostl a tu čtvrtou hvězdičku dávám za šokující a nečekaný závěr. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Popravdě, ta čtvrtá je jen za Malkoviche. Možná jsem bezcitný či co, ale O myších a lidech mě vůbec nedostalo "dovnitř", do snímku. Těch 115 minut bylo sice skvěle odrežírovaných, bravůrně zahraných a bez větších chyb, ale přesto plochých a nic-neříkajících. The rabbits we're gonna get and I, I get to tend 'em. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dramata se sympaticky retardovanými jedinci obvykle bez potíží získávají oblibu u odborné obce, ale mé cynické JÁ málokdy přesvědčí o své výjimečnosti. A ani tato Steinbeckova klasika mne nedokázala přivést do extáze, přestože mi nabídla nekonečně rozvleklý příběh. Chyba je samozřejmě ve mně, protože já naivně očekávám i od psychologického dramatu jistou porci zábavného odlehčení, ale tu mi seriózní dramata nečestně a nesportovně upírají. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Nie som veľký literárny znalec ale o tejto knihe som počul, takže na film som bol zvedavý. Musím povedať, že som bol veľmi milo prekvapený. Jednoduchý dej za skoro dve hodiny vôbec nenudí a uplynie dosť rýchlo. To bude asi vydarenou Siniseho réžiou. Postavy dvoch hlavných hrdinov veľmi dobre zahrané, hlavne Malkovichova, ktorá určite bola jeho životnou rolou. Záver filmu som očakával, takže som nijak prekvapený nebol. Film to bol ale výborný, a preto ho veľmi odporúčam. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice dobré a silné drama, které stojí hlavně na skvělém výkonu Johna Malkoviche. Ostatní herci jsou fajn ale nikdo se ani trochu kvalitou Malkovichově výkonu nepřibližuje. Nebýt některých pomalejších částí dal bych plný počet. Škoda, že to byl jediný režisérký počin Garyho Sinise, protože je vidět, že má nejen herecký talent. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama