Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Gary Sinise? Není to náhodou ten beznohej kamarád Forresta? Není to taky ten forenzní kriminalista, kterej si v NYC hraje na Grissoma? Jo, je to on, ale hlavně je to zručnej režisér! __ Říkám sice zručnej režisér, ale přesto dávám tři hvězdičky. Důvodů je hned několik, film je stokrát opakované klišé s výbornou atmosférou a opravdu geniálním výkonem Johna Malkoviche, na kterém to všechno stojí, ale bohužel i padá. Film má skoro dvě hodiny a přesto se v něm nic výrazného neděje, až na závěr, který bych tady ráýd rozebral, ale nehodlám dělat spoilery. Jak by řekl Sadwell, klenební oblouk je malý nebo něco v tom smyslu :-)) __ BTW? canakjo, můžeš mi říct, jak jsi dokázal zjistit, že je ten film u tebe na 94%? Proč ne třeba 93% nebo tak něco? ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Popravdě, ta čtvrtá je jen za Malkoviche. Možná jsem bezcitný či co, ale O myších a lidech mě vůbec nedostalo "dovnitř", do snímku. Těch 115 minut bylo sice skvěle odrežírovaných, bravůrně zahraných a bez větších chyb, ale přesto plochých a nic-neříkajících. The rabbits we're gonna get and I, I get to tend 'em. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Snad nejvěrnější představitelné zpracování slavného románu, které maximálně těží z excelentního hereckého obsazení. Jak slabomyslný Lennie v podání Johna Malkoviche, tak i jeho humánní ochránce Gary Sinise představují takřka ikonické filmové postavy a přestože příběh plyne pomalu, dlouho bez výrazných dramatických zvratů, díky nim a také Steinbeckovým nadčasovým myšlenkám se sleduje více než příjemně. Film by sice mohl být trochu kratší a údernější, ale to by zase zcela nevynikla ta atmosféra doby a rasového napětí, ta upřímnost a věrohodnost v práci s titulními charaktery.... Zkrátka a dobře - skvělá adaptace.... 85% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Doslova krásny film. Knihu som nečítal, ale počas filmu som zistil, že príbeh je mi povedomý. Povedal by som, že sa jedná o akýsi exemplárny príbeh, taký, ktorý formuje kultúrne dejiny, spoločne napríklad s Hamletom, Pýchou a predsudkom atď. Gary Sinise ho natočil pomerne konvenčne, ale v tom dobrom slova zmysle. Scenár je totiž výborne napísaný, stačilo, ak ho dostane do rúk iba inteligentný režisér. Tým mám na mysli, že sú nám postupne prezentované udalosti (zastrelenie psa, uškrtenie myši), ktoré sa neskôr znova dejú v iných variáciách a dodávajú filmu nesmiernu hĺbku. 90% a po dlhšom uložení v hlave možno zaokrúhlim hore. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, Cival to vystihl. Jenom je zajímavé, že mě se tyhle "člověčiny" většinou také líbí. Ovšem tento film mně přišel tak nezáživný, že nebýt Malkoviche, šel bych ještě níž. Prostě klasický ČSFD hype, těch je tu podle mého názoru nespočet, takže se ani tak nedivím. Jiný vkus respektuji, ale já bych víc než 60% nedal ani omylem. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama