Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sny, ktoré sa rozplynuli, pomoc, ktorá sa nekonala, tvrdá realita života, tak o tomto je tento film. Robí ma smutným, no v ničom inom ma nedostáva, je to obyčajné, chladné prebudenie sa a neuskutočnenie zmeny proste len film s príbehom s dlhými scénami. Ani kniha ma nedostala, no ten príbeh je pamätný, je to proste niečo o úteku v živote, o túžbe oslobodiť sa, no je to príliš obyčajné, aj keď ten záver je prekvapujúci, no neviem, mojej duši to až tak nesadlo, to bude asi celé, ten podstatný dôvod u mňa idealistu, ktorý má takýchto situácií zo života už dosť. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace, která jde možná až moc na jistotu, ale i tak je stále dost silná sama o sobě. Skvělé herecké výkony a téměř žádná hudba dávají vyznít všem těm emocím, které film obsahují. Bohužel je to přese všechno poněkud pomalejší a zdlouhavější, zvlášť, když konec je notoricky známá věc, která moc nepřekvapí. Jinak jde ale o moc dobrý film. 70%/80% ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych se zmínil o českém dabingu, který mi vysloveně prznil dojem z filmu. Nebyl zas až tak špatný, ale výkon Johna Malkoviche byl natolik výborný, že jsem si během filmu neustále přál slyšet jeho hlas a intonaci v originále. Gary Sinise jako režísér překvapil. Film je příjemně výpravný a má patřičnou atmosféru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice dobré a silné drama, které stojí hlavně na skvělém výkonu Johna Malkoviche. Ostatní herci jsou fajn ale nikdo se ani trochu kvalitou Malkovichově výkonu nepřibližuje. Nebýt některých pomalejších částí dal bych plný počet. Škoda, že to byl jediný režisérký počin Garyho Sinise, protože je vidět, že má nejen herecký talent. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krásný a dost smutný film. Gary Sinise se na tu roli neuvěřitelně hodí, a když jsem zjistil že film i režíroval tak to opravdu klobouk dolů. Zato by mě v životě nenapadlo do té role obsadit Malkoviche. Neznám herce, který by se tam míň hodil a přitom to ale Malkovich zahrál fakt skvěle. Fakt super film. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno