Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krásný a dost smutný film. Gary Sinise se na tu roli neuvěřitelně hodí, a když jsem zjistil že film i režíroval tak to opravdu klobouk dolů. Zato by mě v životě nenapadlo do té role obsadit Malkoviche. Neznám herce, který by se tam míň hodil a přitom to ale Malkovich zahrál fakt skvěle. Fakt super film. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pokud 90tá léta za něco stály, pak jsou to filmy, které neskrývají všechno to Hollywoodské pozlátko, ale narozdíl od spektáklů nynějších, mají v sobě kouzlo tvořit skvělou atmosféru a pohladit po duši. A O myších a lidech je přesně ten film. A asi to bude i tou hereckou generací, která byla natolik silná, a která se už přehoupla v generaci starších pánů a dam, které už nemusejí nikomu nic dokazovat. 8/10 ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace jednoho z nejpůsobivějších románů, co jsem kdy četla, jsem se trochu bála (ano - Steinbeck je odpradávna moje slabost). Ale tohle se hodně povedlo. Menší výhradu mám k postavě Lennieho - v románu je to obr, ve filmu ale velikostně zapadá mezi ostatní chlapy. Ne - vyčítat Johnu Malkovichovi, že nenarostl do enormních rozměrů se nedá, zvlášť když mu tato role padla jako ulitá. Tady je to jednoznačně plná! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych se zmínil o českém dabingu, který mi vysloveně prznil dojem z filmu. Nebyl zas až tak špatný, ale výkon Johna Malkoviche byl natolik výborný, že jsem si během filmu neustále přál slyšet jeho hlas a intonaci v originále. Gary Sinise jako režísér překvapil. Film je příjemně výpravný a má patřičnou atmosféru. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snad nejvěrnější představitelné zpracování slavného románu, které maximálně těží z excelentního hereckého obsazení. Jak slabomyslný Lennie v podání Johna Malkoviche, tak i jeho humánní ochránce Gary Sinise představují takřka ikonické filmové postavy a přestože příběh plyne pomalu, dlouho bez výrazných dramatických zvratů, díky nim a také Steinbeckovým nadčasovým myšlenkám se sleduje více než příjemně. Film by sice mohl být trochu kratší a údernější, ale to by zase zcela nevynikla ta atmosféra doby a rasového napětí, ta upřímnost a věrohodnost v práci s titulními charaktery.... Zkrátka a dobře - skvělá adaptace.... 85% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno