Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Copacabana 

všechny recenze uživatele

No kto by nechcel hrať svetovú sériu pokru? Čaro blafu, švindlu a poker fejsu ma vždy fascinovalo. Táto "hra" sa naozaj podarila. Ale z iného pohľadu chcem podotknúť, že sa môže stať, keď cielene nevyhľadávate tematiku kasín a pokru, film vás nemusí až tak baviť. Oceňujem bravúrne výkony hlavných hercov, a tiež Malkovicha s tými jeho keksami a ruským prízvukom .) Všimla som si, že Norton vo filmoch často dostáva nakladačky, a musím uznať, že mu to sekne. A tiež chcem takú tattoo! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle pokerové drama se hraje hodně ve stylu vabank. Poker představuje spíš jako styl života než jako profláknutou karetní hru. Tahle závislost se stane osudnou sympaťákovi Mikeovi, který jednoho večera dostane od stolu pořádně za vyučenou. Inteligentní skautík se totiž ponořil do partie s ruským žralokem, až mu zbylo prázdné plato, nevěřícný pohled a zoufalství, co řekne své milé. Na čas mu to ale otevřelo oči s tím, že karty do ruky už nevezme a dostuduje práva. Jenže to by právě nemohl vylézt z basy jeho letitý kámoš, který nasekal a ještě naseká pořádný dluh, takže pakl karet se začíná znovu hlásit o slovo. John Dahl a dvojice scénáristů mile překvapili. Všechno je to pochopitelně docela dost předvídatelné, ale tenhle pokerový vesmír má své kouzlo a tah na branku, takže dramatický je sám o sobě. Když navrch poteče do bot, pomůžou herci: rozpolcený Matt Damon hraje to, co se od něho očekává – milý hošan, od kterého si babičky nechávají nosit nákup až do kuchyně. Edward Norton v době svého velmi zajímavého období (kdepak ty časy jsou?) je zkažený průšvihář, který doufá, že to tonoucí stéblo někdo vytáhne, potěší i karbaník John Malkovich, který seká hlášky jak Baťa cvičky a svých pár minut na place si sakra užívá. No, a Martin Landau je herecká kapitola sama o sobě. Ve výsledku (i dnes) slušné karetní setkání aneb ovci můžeš ostříhat mnohokrát, ale stáhnout z kůže pouze jednou. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád, asi proto, že mi hazard není cizí…Mlaďounký herci ze kterých se teprve esa stanou….Stejně, jako bylo řečeno soudcem, který se měl stát rabínem, protože si to žádalo…“My si nevybíráme osud, to osud si vybírá nás“. Tak poker není hra o štěstí a kdo to nechápe, tak smůla. Tohle tam bylo moc hezky vysvětleno a i další věci. Snímek je starší, ale kvalitní věci nestárnou, ale zrají. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ten Rusák... Kdo by řekl, že mu skočím na kobylku tak snadno a rychle. Teď nemám prachy, musel jsem se vzdát tý nejúžasnější věci v životě a musím dřít, abych dokončil, co jsem začal. Navíc musím sekat dobrotu doma a snad už brzo pustí z lochu mýho nejlepšího kámoše. Ale když jsem zase viděl karty, navíc v rukách těch amatérů, došlo mi, jak moc dobrej jsem bejval. Zůstalo to ve mně? Ale ne, já už se ke kartám přece nevrátím...nebo...ne, nevrátím... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo, ako film o drogách. Veď gamblerstvo je podobná závislosť ako drogy. Bol som príjemne prekvapený, keď sa pred mnou odvíjal príbeh bez klišé, príbeh, ktorý aj diváka, ktorý vie iba to, že nejaké karty existujú a matne si spomína, že pred rokmi si zahral, sedmu, žolíka alebo kanastu, dokázal vtiahnuť do seba. Príbeh, ktorý si s chuťou a im príslušnou profesionalitou odohrali herecké esá, pričom dobre boli vybraní i herci epizódnych postáv. Príbeh, ktorý nekončil hollywoodskym happy endom, ale iba hráča po komplikovanom ubehnutí jedného kola opäť postavil do štartovacích blokov. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)
  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Při realizaci filmu spolupracovali mistři a znalci pokeru. Hlavním konzultantem se stal známý hráč Mike Selza. (Tygrys)

Reklama

Reklama