Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro hráče pokeru je tento film jako pohlazení po duši. Na rozdíl od Hráčů se Stallonem, kteří jsou spíše k smíchu. Zatímco Mike dodává příběhu nadšení a radost ze hry, tak Červ trefné hlášky a vtipné situace. Nortonovi sedla role Červa jako prdel na hrnec a právě scéna s pověstným věšákem u mě dotáhla Hráče až na plné hodnocení. Nechci tvrdit, že je tady film podhodnocený, ale hráči pokeru si 10% můžou klidně přidat. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký měl tenhle film vliv na desetitisíce (statisíce, miliony?) lidí po celém světě relativně málo známý film, alespoň u nás... Velice jednoduše odvyprávěný příběh o hráčské vášni a vyznání obdivu k hazardu jako k legitimnímu životnímu stylu. Rounders je až staromódně přímočaré drama, které v dnešní době, při všech těch postmoderních, rozštěpených či jinak komplikovaných vyprávění svým tahem na bránu působí jako balzám na duši. Tomu odpovídají také klasická (předvídatelná) dramatická struktura příběhu a výborně vyseklé, rozumné herecké výkony Damona i Nortona. Ústředním charakterem ve filmu je však hra samotná - Texas hold`em, kadilac světového pokeru. Jeho mechanismy jsou ve filmu velice pěkně shrnuty (přestože vám každý zkušenější hráč řekne, že byste neměli sázet podle toho, kterak váš protihráč pojídá sušenky), takže si podle něj můžete udělat velice dobrou představu proč je tahle hra dnes ve světě tak populární. A návyková. Což je z mé strany jak doporučení, tak i tiché varování... 90% P.S.: Málem bych zapomněl na Malkoviche a jeho neodolatelně debilní ruský přízvuk. Pro lingvistické fetišisty absolutní must-hear! :) P.S.S.: "There is my money card, nine of hearts... I`ve got a full house." ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem milovník pokeru a rád si ho s kamarády zahraji a chtěl bych někdy zkusit něco většího, tak mě film zaujal. Matt Damon v hlavní roli jako mladý pokerový hráč je skvělý a dobře ho doplňuje trošku bláznivější Edward Norton. Kdo zná poker, nebo ho má rád, tak si svoje na tomto snímku určitě najde.. 8/10 = 80% ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

No kto by nechcel hrať svetovú sériu pokru? Čaro blafu, švindlu a poker fejsu ma vždy fascinovalo. Táto "hra" sa naozaj podarila. Ale z iného pohľadu chcem podotknúť, že sa môže stať, keď cielene nevyhľadávate tematiku kasín a pokru, film vás nemusí až tak baviť. Oceňujem bravúrne výkony hlavných hercov, a tiež Malkovicha s tými jeho keksami a ruským prízvukom .) Všimla som si, že Norton vo filmoch často dostáva nakladačky, a musím uznať, že mu to sekne. A tiež chcem takú tattoo! ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ani sebelepší herci by nedokázali zachránit tu režisérskou bídu a scénáristickou prázdnotu. Totální zprznění nejlepší karetní hry, která byla nemilosrdně utopená v naprosto dementním příběhu. Film přímo stvořený ke zhlédnutí s dokonalým "poker face". Totální nuda bez špetičky napětí a zcela postrádající jakoukoli hlubší logiku. Úžasný polobůh Mattík Démon, který pozná podle drobného zachvění řasy na levém oku, a to pod slunečními brýlemi, jak silné karty zrovínka protivník dříme v rukou, ale jaksi přehlédne způsob, kterak Ukrajinec Malkovich žere sušenky. Respektujte potom takový film. Rekapitulace známých pokerových faktů zasazena do nesnesitelně debilního příběhu o jakési kreténské a nudné volbě mezi netolerantní píčou ženou a vášní a ke všemu navíc otrávena scénáristikými dochucovadly a totálně neschopnou režií, která nevyprodukovala jediný moment, který by vás chytil za koule, nebo byste pocítili alespoň náznak napětí. Přitom poker, kurva, k něčemu takovému přímo vybízí a nabízí milion nástrojů. Film, který docení snad pouze nekaretní diváctvo, potažmo maximálně pouze příležitostní hráči Prší při pravidelných víkendových seancích knižního klubu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V úvode filmu cituje Mike McDermott (Matt Damon) slová Doyle Brunsona: "Texas bez limitu je Cadillac pokru", ktoré použil vo svojej knihe zvanej "Super System". Neskôr cituje: "V Texase bez limitu je hlavné prinútiť hráča vsadiť všetko", čo je tiež zo spomínanej knihy. (tarponko)
  • Červ (Edward Norton) měl ve filmu kouřit, ale jeho představitel je velký odpůrce kouření, takže se scénář upravil. (Tygrys)
  • Natáčení probíhalo v autentických newyorských klubech, v Taj Mahal Casino v Atlantic City, v Siwanoy Country Clubu v Bronxville a v Newarku. (Tygrys)

Reklama

Reklama