Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prísna madam Fourneau vedie dievčenskú internátnu školu, špecializujúcu sa na problémové dievčatá, pričom na udržanie poriadku častokrát používa drsné metódy a fyzické tresty. Niekoľkým študentkám nie sú tieto rázne spôsoby po vôli a zo zariadenia utečú. Riaditeľkina obľúbenkyňa Irene po čase zisťuje, že s údajnými útekmi nie je čosi v poriadku... (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zklamání. Budování atmosféry se zadrhne v provlhlých spodničkách nadržených děvčat, přesto film působí až staropanensky cudně. Hororu se prakticky nedočkáme, jen několika letmých připomenutí, že bychom mohli být, ruka za oknem či lomcování zamčenými dveřmi, a pohříchu zřídka i už méně letmých vražedných útoků. Ty patří, společně s povedeným závěrem, k tomu lepšímu, co španělské ne-giallo nabízí, byť perlám žlutého žánru se nevyrovná ani náhodou. Zbytek je jen unylá padramatická šeď s pletichařicími dívkami a jejich strastmi s nadměrně přísnou ředitelkou a matkou s oidipovským komplexem v jedné osobě. Čekal jsem mnohem víc, dokonce i do sprch šly v nočních košilích! Za dva. Filmová Výzva 2015 od peter12 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Residencia je na svůj rok až velmi dobře zdařilý film. Miluji filmy z internátní školy, takže zde máme čest celý film vidět krásné slečny, sice celý film oblečené a to scéna se sprchou slušně nahrávala, každopádně potěší velmi nepředvídatelné úmrtí postav a hlavně šokující a dech vyrážející pointa, kterou jsem absolutně nečekal. Trochu Giallo hodně Gothic a náramně mi to sedlo. 80% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

La Residencia poskytuje na šedesátá léta dost brutální a napínavou podívanou. Neuškodilo by možná místy trochu zkrátit délku, ale nenudil jsem se ani v nejmenším, což beru za velké pozitivum. Navíc tajemné a děsivé prostředí dívčí školy je velmi působivé. Vražd zde moc není, ale když už se nějaká na plátně objeví, tak to stojí za to. Ve spomaleném záběru si můžeme vychutnat všechno to řezání a bodání. Závěr je dost překvapivý, velmi povedené. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nesporně filmové umění. Opět latinoamericky pomalu plynoucí ději, dokonalá atmosféra (zde i díky skvělé hudbě), bezchybné obrazové kompozice, přehlídka půvabných dívek v mantinelech slušnosti, a do toho brutální vraždy. Zdá se, že uruguayského režiséra Serradora lze oprávněně nazývat španělským Hitchcockem. Něco mezi 4 a 5. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad spojiť gotiku s giallom nie je zlý, bol som zvedavý čo z toho vznikne. Musím konštatovať, že moje očakávania sú prekonané, užil som si film so zaujímavým príbehom v príjemnej gotickej atmosfére ponurého kaštieľa a s giallo krimi motívom. Snáď jediné k dokonalosti mi tu chýbalo trošku viac erotiky, niektoré scény si to vyslovene žiadali, ale na druhú stranu zase v kontexte deja je pochopiteľné, že sa od niečoho takého upustilo. Tiež vraždy mohli by nápaditejšie a hlavne lepšie natočené. Inak veľká spokojnosť. 75/100 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Režisér je synem populárního argentinského horor-filmového herce Narcisa Ibáñeze Menta. (Karlos80)
  • Film obsahuje vůbec první detailní zpomalenou vraždu v dějinách španělské kinematografie. (Karlos80)

Reklama

Reklama