Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (133)

petero 

všechny recenze uživatele

V r. 1999 kriminalita mládeže narastá nekontrolovateľným spôsobom. Geto je obohnané ochranným múrom (toto nemá žiadny vplyv na dej). Do školy sú nasadený nový učitelia – roboti, ktorý zoberú výchovu mládeže do svojích rúk. Ukážkové Béčko tej doby ktoré upgradovalo pôvodnú Class of 1984 (kde učitelia boli tí dobrý) do terminátorskej polohy. Má dobrú atmosféru a ponúklo mi v podstate to čo som od neho očakával, škoda že nič viac. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná a špička žánru. Gangy s nazvi jako Břitvy, Blackhearts, jsou tam roboti, pěkná holka, motorky a samopaly. Jestli bych si něco dokázal představit pod pojmem cool, tak je to tenhle film a jeho hlavní představitel Cody. Neváhejte a podívejte se na to. Víc osumdesátkovější už to nebude. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Stacy Keach jako albínský šílený vědátor (taky vám přípomínal Freddyho Mercuryho?), který získal zakázku od Ministerstva na obranu vzdělávání. Patrick Kilpatrick jako učitel tělocviku s miniraketometem v paži. Pam Grier jako učitelka chemie pro změnu s plamenometem místo ruky. John P. Ryan jako učitel dějepisu, který má místo ruky hák s vrtačkou, kterým rád formuje mladé mozky. Ti všichni vedou malou válku proti studentům v apokalyptickém světě, kde se mladí lidé po zazvonění školního zvonku rozeběhnou do ulic a začnou po sobě pálit hlava nehlava všemi různými zbraněmi. Parádní béčko. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době velmi populární kyborgové proti gangům složené s žáků jedné střední školy, kteří ze školní budovy a přilehlého okolí udělali doslova bojiště. Byla to výzva, která sice již neměla šanci v tak ohromném počtu podobných snímků přinést něco nového, ale zdařilo se. Nasazení kyborgů do školy coby učitele za asistence vývojářů velmi připomíná snímek ´Univerzální voják´. Ten však vznikl o dva roky později, takže je zřejmá neustálá recyklace námětu i na pole velkorozpočtových filmů. První polovina snímku je ve vývoji děje, takže se jedná spíše o dramatizaci, ale ta druhá už je, co se týče akce, velmi plodná a o to tu jde především. Dejme stranou jistou naivitu a koncepčnost děje. Na tohle se dá i po letech dívat a čert vem, že tu jsou viditelné odkazy na slavného ´Terminátora´. Dějová linka kyborgů je vlastně z tohoto snímku kompletně převzata, ale jelikož se nejedná o takto postavený jediný film, nijak to ani nevadí. Hlavně že se to tu řeže hlava nehlava, čímž má akční fanoušek doslova orgie. Dnes už pozapomenutý akční videosnímek a je to vcelku škoda. Akční zábava která se neztratí. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Ked som bol mlady parila Trieda 1999 (ten nazov sa mi pacil viac) k jednym z mojich najoblubenejsich filmov. Dnes ked som si ho po dlhsom case znovu ma to uz tak nezobral ako kedysi, ale aj napriek tomu to stale ma nieco do seba. Pride mi tosku smutno ze dnes sa uz podobne filmy netocia. Je jasne ze uz vo svojej dobe to bolo becko ako vysite, ale bolo zabavne a pre mna aj tak trosku kultove. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama