Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (134)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Roboteacher, aneb likvidace vždycky bude stát míň než inkluze.. Co na tom, že autoři kostýmů a účesů nevyndali hlavy ze sáčků s toluenem. Koho zajímá, že příběh je tupý jak Horáček s Pažoutem, vykrádá se Cameron a Stacy Keach vypadá jako provozní Modré ústřice. Lesterova Cesta do hlubin študákovy lebky je ultimátní béčko, které boduje právě svou obskurností a nyní už nemyslitelným ideologickým podhoubím. A co si budeme nalhávat, pozice ředitele této školy byla pro Alexe z Mechanického pomeranče dalším logickým krokem. Drugs Kill. Education Too! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dekadentní postapo, kdy společnost se zcela zvrhla a budoucí mladá generace je naprosto no future. A pokud nastolit na střední škole pořádek, pak jen s učiteli, co nemají slitování. Jen jsem byl trochu zmaten, co byli skutečně zač - mluví se chvíli o cyborzích, pak zase o androidech. Já se kloním ve výsledku k androidům, protože jde komplet o roboty. Kladnou postavu aby pohledal, takže záleží na každém, komu bude nakonec fandit. Výborná kamera, skvělé akční scény a skutečný oheň. Báječné jsou i mechanické efekty, co občas přirozeně, a možná schválně, připomenou Terminátora - zejména tělocvikář. A Pam to tu velice sekne. Dobývání školy nemá chybu - motorky proskakující okny, autobus... Dojde i na střeva ven a vrtání hlavičky. Drsné a krvavé. Původní 3* jsem musel zvednout na plný počet. No a k titulkům zní Come The Day, kterou zpívá Midge Ure (Ultravox), což je třešinka na dobře propečeném dortu. ()

Reklama

nigga 

všechny recenze uživatele

K tomuto béčku mě vážou hlavně nostalgické vzpomínky (jako malému mi to přišlo hodně brutální a dost syrový na to, že se studenti vraždí nebo jsou vražděni (to vyvražďovačky jsem měl ještě před sebou) a dokonalý interzoňácký dabing, kde hodně daboval, se skvělým teen-hlasem, třeba Tonda Navrátil, jen ten Pomeje chyběl:-) ), ale i dnes je to super béčko s drsnými roboty se zbraněmi místo rukou, s některými šílenými scénami (např. když jeden z těch učitelů ohne přerostlé caparty přes nohu a dává jim na zadek je vážně soda nebo autobus, který vybuchne, když projede skrz skleněné dveře atd atd), krátkou stopáží a Traci Lind, do které jsem byl tehdá zamilovanej. "ta ku*va není ani pravá, jak si s ní máme do prčic poradit" 80% ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Naozaj prekvapenie. Nie je to tak hlupe ze by sa nad tou hlupostou nedalo smiat a nie je to tak otrasne ze by sa to nedalo dopozerat do konca. Prave naopak. Po 20 tich rokoch svojho vzniku som to videl prvy krat a cuduj sa bola to celkom sranda. Samozrejme ludia ti ktori ste nahodou na tom podobne ako ja a chystate sa to pozerat prvy krat, necakajte od toho horror, ani scifi ale skor slusnu zabavu. Ja som si to vyhliadol hlavne pre to lebo som chcel vidiet do akej miery su este schopny dookola vykradat terminatora. Verte ide to naozaj az do nepricetna :D. V tomto pripade som vsak bol na to pripraveny a film samozrejme neberiem vazne ale ako take odreagovanie. Ak na tom budete podobne nesklame vas skoro nic a este sa aj pobavite. Sfici becko ciste ako alpsky sneh a musim povedat ze po tomto sa doslova tesim na Lesteroveho Pterodaktyla ktoreho mam v plane uz coskoro. Niekedy sa musi clovek vediet aj vypnut a po vsetkych tych Nolanoch, Burtonoch, Fincheroch, Spielbergoch a inych si musi vediet dopriat raz za cas aj nieco taketo. Vyslovene mi to sadlo. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

toto becko je len vtedy pozeratelne, ked ho vnimate ako uplnu frasku. ma vsak dve pozitiva: nie je nudne a nie je ani prilis dlhe. dej pozostava z kombinacii neplnoleteho mad maxa bojujuceho proti trojici terminatorov na pode strednej skoly. ide cisto o trashovu akciu, ktora sama neaspiruje na hodnotnejsi film, preto je zbytocne patrat po nejakej logike, ci klast si otazky typu: co motivuje vyrastkov, volne sa navzajom likvidujucich arzenalom polnej armady, navstevovat pravidelne vyucovanie a krotko odovzdavat buchacky na vratinici skoly, ktoru by mohli uz len z cirej nudy vyhodit kedykolvek do povetria? preco film z roku 1990 stvarnil rok 1999 v tak nesmierne anachronickej fall-outovo punkovej mode pachnucej gycom osemdesiatych rokov? alebo - kolko z tychto jesitnych pomstychtivych robotov s pamatou jeden milion megabytov by sa vam zmestilo na externy harddisk? nepytajte sa ani, preco lester zobrazil len devatrocnu buducnost tak nesikovne, lebo by odpoved znela, ze by mal problem aj s dvojtyzdnovou. uz z pohladu zaciatku devatdesiatych rokov, kedy som film videl prvykrat, sa mi javil ako neskodne vtakovinove becko. s odstupom casu sudim, ze som sa sice znovu pobavil, film vsak mozem nanajvys sucitne zaradit do skanzenu nepodarenych sci-ficiek. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)
  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama