Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (134)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuju ideální béčkový filmy. Vypnout mozek, nad ničim nepřemejšlet a jenom koukat na obrazovku a bavit se. Dost se divim, že se film ke mně dostal až takhle pozdě. Vidět to někdy na začátku 90. let, asi bych byl z toho úplně na větvi. Přesto jsem měl u některejch scén pocit, že je znám. Ale to asi bylo tim, že tam toho bylo dost okopírovanýho z jinejch filmů (a některý filmy zase možná později kopírovaly Exterminátora). Jinak mně se o něco víc líbila první polovina, kde bylo víc legrace. Druhá akční polovina už tak vtipná neni, což je trochu na škodu. A nejvíc ze všeho se mi líbil učitel dějepisu, když nejdřív nasekal na prdel těm dvěma punkáčům a nakonec vytasil z ruky vrták :-) Trochu mi film kazil českej dabing (Michal Pavlata namluvil snad 20 postav) a pak trochu horší triky. I když, co se dá čekat za triky u béčka z roku 1990. Podle mě je to zkrátka povedený béčko na odreagování u televize s lahváčem v ruce. Pokud v tom nebudete hledat žádný moudra, tak vás to snad nemůže zklamat. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"To niesu učitelia, ale roboti." Kvalitný béčkový akčný horor režírovaný Markom L. Lesterom (Komando, Ohnivé oči, Zúčtovanie v malom Tokiu), zahral si v ňom aj Josua John Miller (Near Dark) a Malcolm McDowell (Mechanický pomaranč). Bol som nemilo prekvapený, snímok sa uberá svižným začiatkom na ukážku máme ukázaného robota, ktorý ma učiť na stredných školách kde vládne gang, (dokopy sú traja). Hudbu zložil sám majster Michael Hoenig (Blob, The Gate), snímku nemám čo vytknúť, zabávalo ma to od začiatku až do konca 100 percent. A na záver naspievaná pesnička od Midge Ureho: Come the day I will be there when the hammer starts to fall Come the day I will be there with my reasons for it all Struck by sound across my face Loud enough that I can taste Knock the choices from my head Hear the voices which just said Come the day, Come the day!!! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Rozkošně přímočaré béčko o tom, jak se z terminátorů stanou učitelé masakrující nebohe studentíky v rámci jejich vyšší mravní výchovy. Nesmírně zábavné, s punkově-trashovým prostředím připomínajícím postapokalyptické filmy ala Mad max, čistým tahem na politicky nekorektní bránu a praštěně nadsazeným násilím vůkol všude a na všech. 7/10 ()

nigga 

všechny recenze uživatele

K tomuto béčku mě vážou hlavně nostalgické vzpomínky (jako malému mi to přišlo hodně brutální a dost syrový na to, že se studenti vraždí nebo jsou vražděni (to vyvražďovačky jsem měl ještě před sebou) a dokonalý interzoňácký dabing, kde hodně daboval, se skvělým teen-hlasem, třeba Tonda Navrátil, jen ten Pomeje chyběl:-) ), ale i dnes je to super béčko s drsnými roboty se zbraněmi místo rukou, s některými šílenými scénami (např. když jeden z těch učitelů ohne přerostlé caparty přes nohu a dává jim na zadek je vážně soda nebo autobus, který vybuchne, když projede skrz skleněné dveře atd atd), krátkou stopáží a Traci Lind, do které jsem byl tehdá zamilovanej. "ta ku*va není ani pravá, jak si s ní máme do prčic poradit" 80% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko s velkým nádechem 80. let o vzdělávání v budoucnosti. Zkrátka jsou ghetta v kterých vládnou gangy mladistvích. To by nebyl takový problém, jenže oni odmítají chodit do školy, tak do jejich školy nasadí kyborgy (učitele), kteří jsou naprogramováni tak, aby udržovali pořádek. Jenže oni se po čase vymknou kontrole a začnou problémové studenty vraždit. Tehdejší reakce na tenhle film musela bejt velmi zajímavá. Škoda jen, že je film u nás tak trochu zapomenutý. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama