Reklama

Reklama

Když se tři malí kluci dostanou do maléru, vymyslí si imaginárního přítele jménem Ricky Stanicky, který jim pomůže. O dvacet let později ho stále používají jako výmluvu pro své nedospělé chování. Když jejich rodiny pojmou podezření a chtějí bájného Stanickyho poznat, provinilé trio si najme zkrachovalého herce a imitátora celebrit, který má Stanickymu vdechnout život. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

messi@h 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu na mě vybafnul fekální humor a já si nebyl jistý, jestli jsem nesáhl se svojí volbou vedle. Ale naštěstí se Ricky Stanicky ubíral jinou cestou a další trapné fórky vysloveně přes čáru se nedostavily. Překvapivě mě bavil Cena, ze kterého se klube podobný sympaťák jako Dwayne Johnson. Oni ti bývalí wrestleři asi opravdu mají hereckou průpravu už z toho wrestlingu :) Takže nakonec jsem dostal příjemnou trochu ujetou komedii, jejíž nejslabší částí je nakonec Zac Efron, jemuž jsem jako jedinému vůbec nevěřil závěrečné zpytování svědomí. Konec pravda mohl být trochu méně sluníčkový, ale už dlouho jsem se u komedie takhle nenáročně nepobavil. Váhám mezi 3 a 4 hvězdami, zatím volím nižší hodnocení a uvidím někdy v budoucnu, jestli na mě bude Stanicky fungoval stejně dobře i při opakovaném shlédnutí. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zlý to nebylo, Cena se snaží celkem, premisa se slušným nápadem, ale provedení už bylo tragicky horší. Otrávenej Efron na dojížďáku z Iron Claw, zrzavej žid a homosexuální vyhulenej černoch nikoho nezajímal a situační humor byl slabej. Šlo z toho vytřískat mnohem víc, hlavně změnit nezáživný casting v lépe si nahrávajíci herce (Cenu nechat, ten byl za 1*) a hlavně přidat na vtipu. Na tenhle druh humoru už jsem starej nebo až moc chytrej. 2* a.k.a 30% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sice mám začátky Farrellyovic tvorby rád a kousky jako Blbý a blbější(1994), Něco na té Mary je(1998) nebo Já, mé druhé já a Irena(2000) to jsou klasiky komedie který si vždy rád opakovaně pustím. Tohle ale tak nějak dle mých předpokladů dopadlo tak jak jsem očekával. A to, že to nebylo nic pro mě. Možná je to tím, že to dělal Peter Farrelly bez svýho bráchu Bobbyho Farrellyho nebo je to tím, že jsem nikdy nemusel Zaca Efrona(vypadal strašně) a ani Johna Cenu(tady byl v podstatě nejlepší postavou). Oceňuji nápad. Ten se mi líbil, provedení už ale bylo slabší. Určitě se z toho dalo vytřískat víc. Humor- něco vyšlo a pobavilo ale něco mě obloukem míjelo. A konec přesně takový konce nesnáším. Typický USA filmy a jejich nereálný konce. S hodnocením to mám úplně stejně jako u komedie Přátelé z dovolené(2021) ve které John Cena taky hrál. Kdyby to šlo dám 2,5hvězdy. Nejde to. 2hvězdy se mi zdají málo 3 zase moc. Ale nakonec se přikloním ke 3slabším hvězdám. Podruhé tenhle kousek ale určitě vidět nemusím. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když jako dítě něco rozbijete, nebo uděláte nějakou lumpárnu a v nátlaku rodičů se zmůžete jen na to, že svedete onen prohřešek na někoho třetího, u něhož máte jistotu, že se to nikdo nedozví, tak takhle žili tři kamarádi - Dean, JT a Wes. A aby byla jejich výmluva věrohodnější dali jí i jméno Ricky Stanicky. Jelikož šlo o zatraceně efektivní způsob, jak uhasit potíže, tak po celé roky od dětství až do dospělosti soustavně budovali Rickyho fiktivní osobnost, kterou pravidelně dojili dalšími a dalšími vlastními průšvihy, pod něž jej bez výčitek dále podepisovali.. Až se jednoho dne už  nemůžou za svoji lež dále schovávat a musí svému okolí ukázat, co je jejich "Ricky Stanicky" zač. Anebo si zkusí najmout herce, aby zkusil v téhle hře pokračovat.. Už tak fajn koncept ještě pozvedává ze řetězu utržený John Cena, který všechny kolegy obrací na lopatky a hladce převeze jejich někdy až nezúčastněné herectví.. Peter Farrelly i po letech ukazuje, že žánr komedie se bez něj neobejde a bez ohledu na to, jak někdy scénář drhne, pořád není o zábavu nouze a po celou dobu jsem byl zvědavý, kam až si zúčastnění dovolí zajít.. 60% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

John Cena má veľký komediálny talent, to viem už dlho. Celkovo som ale z filmu, ktorý režíroval jeden z bratov Farrellyovcov (Blbý a Blbší 1 a 2, Ja moje druhé ja a Irena) viac sklamaný než potešený. Farrellyovci sú typickí drsným humorom, tu je ale z neho prítomného len trocha a navyše väčšina pokusov o neho nie je tak úderná a vtipná ako kedysi. Film navyše nie je len streštenou komédiou, ale chce i rozdávať posolstvá, trochu dojímať a vidno v ňom aj prvky modernej diverzity a inklúzie, takže možno aj preto ten tvrdý, buranský humor k takémuto voľačomu nepasuje. Cena dokáže ako som už spomínal pobaviť a zachraňuje film od prúseru, keďže ústredné trio kamarátov s ich ženami je desivo nezáživné (vrátane Zaca Efrona), jediný kto ešte ako tak boduje je William Macy v menšej úlohe. Na jedno pozretie okej, ale čakal som že sa budem smiať omnoho častejšie a hlasnejšie. 55% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když kachna vyleze z vody poté, co vytáhne psa Paula do rybníka (kolem 31. minuty), a sedne si na golfový míček, je film obrácený, aby to vypadalo, že se na něj spouští, zatímco ve skutečnosti se z golfového míčku zvedá. (Johnny.ARN)
  • Film získal finančnú podporu z austrálskych podporných programov Location Incentive a Victorian Screen Incentive. (Arsenal83)

Reklama

Reklama