Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad víc než o kterémukoliv jiném filmu série Star Trek se o Generaci dá říci, že je určená právě a z převážné většiny početné obci fanoušků seriálu. Je tomu podřízeno mnohé - a především účelové spojení původních ( pochopitelně značně sešlých ) seriálových hrdinů s novou generací svých nástupců. Z hlediska příběhu jde o slabší díl, i když volba Malcolma McDowella coby padoušského Sorana leccos zachránila. Celkový dojem: 55 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších trekkies filmů, který oproti nim má tu výhodu, že v něm je naposledy legendární kapitán James T. Kirk (ano dědečku, ten z původní série :o)). Pro fanoušky povinnost stejně jako všechny ostatní filmy, ale tento má právě díky setkání Picarda s Kirkem neopakovatelnou příchuť. Originální série odchází, aby její místo zaujala nová posádka s novým kapitánem, který snad jako jediný zeST světa dokázal překročit stín Jamese T. Kirka. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Na tuhle posádku se zvyká hodně špatně. O to víc, že se na začátku mihne zlomek té původní a ukáže, že by na to pořád ještě měla. Jenže doba uběhla o pořádný kus dopředu a přednost získává slátaný příběh založený na čemsi s názvem Nexus, co je vysvětleno jako tajemný prostor štěstí, který nakonec všechny své principy popře. A když se divákovi dostane přímého srovnání, tak Shatner herecky překvapivě upozaděného Stewarta poráží rozdílem třídy? Ve výsledku až šokující slabota, která získává body vážně jen za Kirka a mnohem víc jich ztrácí právě za to, co s jeho postavou provádí. Nové generaci tak byly nohy podtrženy nohy ještě předtím, než se na ně na stříbrném plátně vůbec postavila. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl. :( Škoda. Původní posádka se Neobjevenou Zemí rozloučila velmi důstojně, nebylo tedy třeba tahat ji znovu na povrch. Tím spíš, že jsou zde jen Kirk, Scotty a Čechov, navíc jen chviličku. Zároveň však jejich přítomnost stačí na to, aby si každý průměrný divák uvědomil, že každý z členů posádky původní Enterprise má větší charizma, než celá nová Generace dohromady a potože jsopu to přece jen oni, na kom je stavěn film, nějak toprostě působí dojmem, že o nemůžou bez Spocka, Kostry apod utáhnout. Triky jsou ovšem úžasné a místy je to docela sranda, o humornou složku se stará především Data. Malcolm McDowell není špatný. Jinak ale šedý průměr. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Carson neměl v době natáčení žádné zkušenosti s celovečerními filmy, natočil již ale několik epizod Star Trek seriálů. (mirliflore)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama