Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi snímek natočil režisér Nicholas Meyer podle literární předlohy Karla Alexandera. H. G. Wells právě uvádí do provozu svůj geniální vynález, stroj času. Zároveň se dozvídá, že jeden z jeho známých je policií hledaný Jack Rozparovač. Pod jeho rukou právě skonala další prostitutka na ulici a pachatel musí neprodleně uprchnout. Využije k tomu nový stroj času a poskočí do roku 1970. Herbert se vydá za ním, aby napravil škody a prověřil možnosti vynálezu. U bankovní přepážky potkává velmi sympatickou "úřednici", která je dojata jeho staromódními způsoby a podivným šviháckým oblečením. Není však čas na lásku, neboť Jack Rozparovač touží po nové krvi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

kareen 

všechny recenze uživatele

Bylo docela zvláštní vidět mladého Malcolma McDowella v docela jiné herecké poloze než v jeho obvyklých rolích drzých floutků, ale právě jeho sympatický slušňák H. G. Wells byl pro mně největším kladem celého snímku. Romantická i ta detektivní stránka už ale takové nadšení nevyvolává. Na to jak zajímavě vypadá námět filmu, jsem čekala něco daleko zábavnějšího a hlavně originálnějšího. To ovšem neznamená, že by šlo o úplné fiasko a na jedno pokoukání je to celkem dobré...a například o moc lepší než tématicky podobný Kate a Leopold. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, no zato zábavné a funkčné. Rozhodne nemôžem tvrdiť, že by ma môj obľúbený námet cestovania v čase v tomto prípade sklamal, a to aj napriek tomu, že sa myšlienka spojiť H.G Wellsa s Rozparovačom môže zdať trochu strelená. Škoda, že sa tu s časom nepohrali trocha viac, no na druhú stranu to i celkom chápem, asi by sa potom nemohla rozvinúť tá romantická časť príbehu. Za mňa spokojnosť, nič prevratné, no potešilo. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná jedné hnusné noci v Londýně roku 1893. CITÁT - Stroj cestuje časem v délce dva roky za minutu......... Na úvod snímku to jsou dvě základní informace. CITÁT - Až pochopíš, jak uvažuju já.......... Příběh H. G. Wellse z jeho stojem času a možná nesplněnou vizí budoucnosti. CITÁT - Utopie........ Čekal jsem kriminální sci-fi, ale nakonec je z toho romantický thriller. CITÁT - Herberte, jest-li mě okamžitě neobejmeš začnu řvát....... ZAJÍMAVOST - H. G. Wells se oženil z Amy Catherine Robbinsovou, která zemřela roku 1927. ZAJÍMAVOST - H. G. Wells jako spisovatel předpověděl socialismus, světovou válku, cesty do Vesmíru a zrovnoprávnění žen. Zemřel roku 1946. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Cestování časem je velmi lákavá myšlenka, jen k to mu musí mít člověk stroj času. Pokud ho máte, tak pro vás neexistuje žádný problém. Jen ho nesmí zneužít nepovolaná osoba, kterou může být i nechvalně známý zabiják Jack Rozparovač. Velmi povedený příběh, který spojil legendu a sci-fi. Spojením vznikl zajímavý příběh. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Malcolm McDowell je skvělý herec a v tomhle filmu krásně ukazuje, že dokázal zahrát i příjemné charaktery, které mají svojí hloubku. Je na něm pořád něco zvláštního, což je dáno dějem. Má rozhodně svoje kouzlo, jako celý film, který je thrillerem, ale tak příjemně odlehčeným a romantickým, že funguje ve všech rovinách - v té dramatické, krvavé i komediální a romantické. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Nicholas Meyer si přál do role Amy Robbins obsadit svou tehdejší přítelkyni Shelley Hack. Ona se ale nechtěla stát slavnou díky svému příteli. Ve filmu si nakonec zahrála drobnou roli. (Pavlínka9)
  • Během scény pronásledování v hotelu byl David Warner nahrazen v určitých scénách dvojníkem, jelikož se ještě uzdravoval ze zlomeniny kotníku. Když poté vybíhá z hotelového pokoje, můžeme si všimnout, že vybíhá velice opatrně. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama