Reklama

Reklama

Hluboko v srdci San Francisca, čínské čtvrti, má zemřít jeden malý chlapec. Střelba však zasáhne jiný cíl - neznámého cizince. Doktorka Grace Hollawayová dělá pro jeho záchranu co může. Nerozumí však tajemnu, které neznámého obklopuje. Kdo je ten muž se dvěma srdci? Proč jeho tělo mizí? A kdo je ten šílenec, který ji žádá o pomoc s tím, že on je ten mrtvý muž a zároveň cestovatel časem známý pod jménem Doktor? Nejde tu však pouze o život Doktora, ale i o osud celého lidstva. 31.12. 1999 má být totiž zničena celá planeta. Zatímco se nic netušící lidé připravují k oslavě nového tisíciletí, bojuje Grace zoufale s časem, aby zabránila katastrofě! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (24)

Pán času (2005) (seriál)

  • Peter Capaldi (Dvanáctý Doktor) byl pozván na casting na roli Doktora již v roce 1995 pro film Boj s časem (1996). Na tuto roli se však tehdy necítil dostatečně vyzrálý, a proto pozvání odmítl. Osmého Doktora si nakonec zahrál Paul McGann.
    (Pria)

Pán času (2005) (seriál)

  • Od 1. ledna 2010 je v Guinnessově knize rekordů seriál zapsán jako nejdéle vysílaný sci-fi seriál. Vysílání započalo roku 1963 a pokračovalo až do roku 1989. Následně byl natočen film Boj s časem (1996), který měl sloužit jako pilotní snímek k nové sérii, k jejímuž natočení ale nikdy nedošlo. Ke skutečnému znovuzrození Doktora došlo až v roce 2005, opět pod taktovkou BBC a kanadské společnosti CBC jakožto koproducenta. (cvaky32)

Pán času - The Day of the Doctor (2013) (epizoda) (S07E15)

  • Starý Doktor (John Hurt) je ve skutečnosti Osmým Doktorem v jiné podobě. Pozná se to podle toho, že má červený sonický šroubovák, jaký měl právě Osmý Doktor ve filmu Doktor Who (1996). Dalším vodítkem k tomuto faktu je předchozí krátkometrážní snímek The Night of the Doctor (2013), kde ztvárnil Doktora jeho právoplatný představitel Paul McGann. V tomto snímku je také řečeno, proč na sebe vzal onu podobu starce. (P. J. D.)

Hlas smrti (2005)

  • Pro režiséra Geoffa Saxe byl snímek debutem na poli celovečerních filmů. Do té doby se věnoval jen televizi, pro kterou natočil například sci-fi Doctor Who (1996) či Othella (2001). (imro)

Reklama

Reklama