Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (415)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní bondoviek ma napadá jedna choroba. Mentálna anorexia. Zámerne chýba tejto sérii konzumných krimináliek akákoľvek výživa. Varia z jednej prevarenej vody. Popová pesnička v úvode, popová akcia tiež v úvode, očakávania - ktorýže herec si skúsil tú trapáreň tentoraz. Technické čačky -mačky a samozrejme inovácie. Tiež bez chuti zápachu a výživy. Hlavne nech je tam veľa hluku, ultrazloduch, čo vždy vysvetlí svoje grázlovstvá (chráň si chráň tie krásne grázlovstvá) a ženy čo hýbu Bondovým popredím i pozadím. Bondgrlz. No bomba! Tá hrozí buchnúť vždy v závere. A nemení sa to nemení, ani keď je odobraná licencia zabíjať. A nemení sa to ani s kadejakými morálnymi relativizovaniami a inováciami starých postupov a overených citátov, ktoré už údajne v posledných bondovkách chýbajú. Staré prevarené klišé nahradili iné umelé náhražky. Ale zase: bez výživnej hodnoty.Také vychrtnuté ako tie chudiatka anorektické, čo nabehli na diktát módy. Darmo, z hovna bič upletieš len veľmi výnimočne. Bondov prípad to ale nebol,nie je a nebude. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak zjistíš, jestli jsi správný Bond? Polib během půl minuty dvě krásné ženy tak, aby to obě viděly, a pokud dvakrát uslyšíš "Ach, Jamesi, miluju tě!", máš minimálně povolení nabíjet. Osobně si ale myslím, že bude potřeba použít v sebeobraně povolení zabíjet, protože v běžném životě vypadá reakce nějak jako "Ty hajzle jeden!" Ale k filmu. Takhle si já představuju Bonda - jako samorosta, který jede na vlastní triko, vynálezy se mu nevejdou do kapes a kočičky do postele. Timothy Dalton mě neskutečně překvapil, buď měl jenom kliku na jednu z nejlepších bondovek anebo ji sám udělal svým šarmem. No a kdybych mohl ještě něco říct ke Carey s Talisou, bylo by to asi nějak takhle: "auuuuuuuuuu!" ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Timothy Dalton si toho ako James Bond veľa neodohral a preto som čakal, že aj táto bondovka bude dosť zlá, ale prekvapivo ma veľmi potešila. Aj dve famme fatale. Opäť skvelá ďalšia bondovka a to už druhá v podaní Timothyho Daltona ako Bonda aj napriek tomu nič nestratila. Opäť nechýba dosť akčných a humorných scén. Nechýba veľa známych hereckých osobností aj vo vedľajších úlohách. Q tu je v úplne inej pozícii a dokonca sa na plátne objavuje ďaleko častejšie ako bolo u neho obvyklé. Bondovka opäť ide na akčnejšej novej vlne a tak tu o prestrelky a bitky rozhodne nie je núdza. Napínavé sekvencie sa udržujú vo svojom tempe a napínavosti dávajú zabrať. Ale rozhodne sa netlačí na pílu, takže každá scéna je rozobraná do svojej dokonalosti. ()

woody 

všechny recenze uživatele

16. bondovka - Všemi odmítaný snímek. Považovaný za potupu Bonda. Hloupý akčňák. Z Bonda je Rambo. A kdesi cosi. Kdepak. Odebrané Povolení zabíjet je v TOP3 Bondovek. Platí tu to samé co u Lazenbyho debutu. Příběh, který Jamese posouvá někam dál je zavrhován. Ale také se na to podívejte tak, že 16. bondovka započala novou éru akčního filmu. Viděli jste někdy do té doby, že by se v akčňáku rozebíraly psychické pochody hlavního hrdiny. Ne. A najednou v 90. letech se s nimi roztrhl jak se říká pytel. Ale pokud to mám brát v kontexu bondovek - Jamesovi zmrzačí přítele. Nestojí proti němu parodická světovládná organizace, ale mnohem nebezpečnější drogová mafie. A tak musí zvládat největší partu zločinců za kariéru. V čele stojí poďobaný ultra padouch Franz Sanchez. Jeho hlavní poskok Dario si hraje s ostrými noži. Účetnictví vede úlisný Truman-Lodge. Drogy přepravuje ustrašený Milton Krest a v popředí všeho náboženský šejdíř moderátor Butcher. Navíc má Sanchezova organizace prsty v CIA a v politice. No a když si scénárista vymyslí takto zvrácené postavičky musí Bond zákonitě přitvrdit. Což vede k vašemu odmítání. Nebudu to vyvracet, jen říkám, že je to neprávem.... John Glen cistenrovým finále potvrzuje, že byl nejlepším režisérem co se týče tvrdé akce. Raději neříkám realistické, páč cisterna jedoucí po kolch jen jedné straně někoho přivádí k zuřivosti :-) Good Bye Mr. Dalton. Nebýt všeobecného nepochopení mohl jste tu s námi být ještě dlouho. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 16 - První bondovka s Daltonem, kterou jsem viděl...Je poměrně netypická, 007 je hnán pomstou a docela často chybuje nebo má namále. Rozhodně se jedná o zajímavou a zábavnou část, která je však místy hodně úsměvná v tom negativním smyslu slova. Jinak jsou tu ovšem pěkné Bond-girl a roztomilý závěrečný skok do bazénu :) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Původně se měl odehrávat v Číně. Vzhledem k tamní politické situaci té doby se místo děje muselo přesunout. (WolfR)
  • Ve scéně, kdy Sanchéz (Robert Davi) střílí po Bondovi (Timothy Dalton) na návěsu cisterny, je možné zaznamenat, že zvuk odražených kulek od kovové konstrukce koinciduje s melodií filmu. (Zofan)
  • Kamion jedoucí jen po dvou kolech na levé straně není žádný trik. Technici sice měli připravené speciální podpěrné rameno, ale zkušený řidič z týmu kaskadérů Rémy Julienne takové „udělátko“ nepotřeboval. Prostě nasedl, nastartoval - a jel. „Vlastně dodnes nechápu, jak se mu to povedlo," tvrdí režisér filmu John Glen. (WolfR)

Reklama

Reklama