Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Světoznámé hvězdy filmového nebe Michael Caine (Hana a její sestry), Brenda Blethyn (Tajnosti a lži) a Ewan McGregor (Trainspotting, Star Wars: Epizoda I) vás budou bavit ve veselém příběhu o mladé stydlivé dívce, jejíž život výrazně ovlivní geniální hudební talent. Dívka přezdívaná svou matkou L.V. - Little Voice (Jane Horrocks) je introvert a dokáže se vyjádřit pouze pomocí zpěvu Marylin Monroeové, Judy Garlandové a dalších. Aniž si to uvědomuje, umí tento zpěv dokonale napodobit. Toho hodlá využít matčin nový přítel - lovec talentů Ray (Michael Caine). Rozhodne se vtáhnout ji do světel show-byznysu a udělat z ní hvězdu. Film Tichý hlas je chválen a vyzdvihován kritiky po celém světě - nenechte si ujít šanci bavit se při sledování tohoto výjimečného filmu! (Sunfilm)

(více)

Recenze (55)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Sladce dojemná žánrová všehochuť s dominující Brendou Blethynovou, jejíž matka je zhmotnělou noční můrou, dcera vtělenou nevinností, Ewan McGregor nesmělým jelimanem, Michael Caine starosvětským naftalínovým impresáriem a Jim Broadbent upoceným kabaretiérem s licencí na troušení slizu... přes různorodost charakterů se však podařilo utvořit vyrovnaný loserský celek, který s úžasnou lehkostí spojují retro šlágry, podané jak v originálních verzích, tak v imitacích výborné neznámé - Jane Horrocksové, které však dokázal konkurovat i Michael Caine svým neumělým, ale silně prožitým "It´s Over". Zážitkový kousek. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

S tou elektrikou to byla fakt sranda. L.V. můžeme také dekódovat na Low Voltage; L.V. nebyla zpočátku tak nějak dost nabitá. Ovšem i nízké napětí udělalo v baráku pěknou paseku. V poslední době jsem viděl několik dobrých hudebních fimů, tento bych k nim nepočítal. Neobstojí ani jako psychoanalytická studie. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale velkou část tohoto snímku "dělá" (při vší úctě k výkonům ostatních) Brenda Blethyn. Ta ženská je asi nejlepší herečkou starého kontinentu a skoro každý film, v němž vystupuje, se automaticky řadí mezi kvalitní snímky. Tichý hlas sice neohromí běžného komerčního diváka, ale zbývající publikum si tento film oblíbí, byť možná z jiných příčin, než já. Kromě Brendy Belthyn jsou zde k vidění totiž i další velmi dobré herecké (a pěvecké) výkony a tudíž film doporučím každému, kdo má rád inteligentní psychologicky laděné příběhy s trochou romantiky, ale i s humornými prvky. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nesporně kvalitní film, ale zřejmě se mi netrefil do správné nálady k jeho sledování. Nevšední příběh o obyčejných lidech a jejich mindrácích, pomalý, zvláštní, se silnými momenty a výbornými hereckými (i pěveckými) výkony. Někdy si snímek ráda zopakuju ve vhodnějším psychickém rozpoložení, prozatím mu 4* unikly jen o chlup na bradavici. 69% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jak vidím tak tenhle malý milý film je opravdu nenápadný a doufám, že trošku přispěji k jeho větší slávě, kterou si rozhodně zaslouží. Sice je to ve své podstatě prachspprostý romantický slaďák, ale s originálním námětem a pojetím a hlavně s úžasnou Brendou Blethyn, která si svou roli nesnesitelnou matky určitě pořádně užila a já s ní. Po delší úvaze dám 5 hvězdiček. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Mark Herman po obsazení režisérského křesla přepsal scénář, čímž výrazně rozšířil roli Michaela Cainea. (ČSFD)
  • Predloha Jima Cartwrighta The Rise and fall of Little Voice bola niekoľkokrát uvedená i na divadelných doskách - v Čechách Studiem DVA so Zuzanou Bydžovskou v postave matky. Hre paradoxne nepomohlo paralelné uvedenie monodrámy Ľudský hlas od Jeana Cocteaua v pražskej Černé Labuti, opäť so Zuzanou Bydžovskou. Diváci (vrátane mňa) si obe hry zamieňali, i z tohto dovodu Tichý hlas už naďalej nie je v programe Studia DVA. (jhrasko)
  • Představitelka hlavní role Jane Horrocks sama nazpívala všechny své pěvecké party. (skudiblik)

Reklama

Reklama