Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šance jedna ku 19 milionům. Pravděpodobnost, že vás zasáhne meteorit, je mnohem vyšší než šance, že vyhrajete v loterii. Pro naše šťastné výherce se sen rychle změní v noční můru a jejich životy se roztříští ve velkolepém ohňostroji této vzrušující černé komedie. (Film Europe)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (20)

gulista 

všechny recenze uživatele

Vydarená poviedková komédia, ktorá rôznymi spôsobmi názorne demonštruje, ako by to asi mohlo vyzerať, ak by ste náhodou vyhrali pár miliónov v lote. Samozrejme humorne a s veľkou dávkou premrštenosti. Jednotlivé žánrovo pestré poviedky fungujú samostatne, zároveň však celkom chytro dotvárajú celistvý obraz o danej "problematike" a trefne ju hyberbolizujú. Výrazne tomu napomáha pocit nepredvítateľnosti, ktorý po istom čase naberie istú schematickosť, aby v závere opäť prekvapil. 70% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Máme prachy! je (černo)humornou sondou do světa lidí, kterým k jejich (ne)štěstí spadla do klína velká hromada peněz. Je možná trochu škoda, že tvůrci pojali jednotlivé povídky odděleně a nesnažili se je nějakým způsobem propojit, přesto mě jednotlivé epizody o (ne)šťastných (ne)šťastlivcích fakt zaujaly. Samotné příběhy, které by pomalu nevymyslel ani sám život, pobavily a zamrazily na zádech zároveň - epizoda s "pomstou ze záhrobí" působila téměř jako jeden z příběhů Věřte nevěřte. Původně jsem dal filmu tři hvězdičky, ale s jistým odstupem času hodnocení zvyšuji, jelikož mi tato místy opravdu ztřeštěná francouzská jízda vcelku sedla. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Povídkové filmy se už v dnešní době moc nevidí a zrovna tohle je případ, u kterého bych si dokázal představit i všechny příběhy natáhnuté na celý film. Jeden je absurdnější než druhý a nabízí toho dost, jenže člověka to po chvíli přestane bavit. Ještě když nejsou nijak propojené až na rámec prvního příběhu, který dílo nakonec i uzavírá. Teroristé za mě asi nejlepší, na druhé místo bych pak dal úvodní část s naprosto geniální gradací. Hodnocení: 70 % ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Edukativní francouzská povídková černá komedie o tom, že vyhrané peníze v loterii štěstí a změnu života k lepšímu nepřináší. Minimálně ne ve čtyřech představených příbězích, které dvojice režisérů Maxime Govare, Romain Choay, rozčlenila dle zaměření na rodinu - seznámení - terorismus a prokletí. V každém z výše zmíněných příběhů se divák zasměje, nejvíce pak u toho prvního, kde se dokáže nejlépe do situace vžít. Zbylé jsou určené spíše pro paranoiky, diváky na zcestí a fatalisty. Námět snímku je originální a řadou scén významně připomíná Trojúhelník smutku, v porovnání s ním mu však schází kvalita a větší příběhová provázanost. Tři hvězdy. 🙂 (12.06.2024) / TOP hláška: "Se*em na babičku!" ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tahle nová francouzská komedie mi úplně nesedla. Asi už mám plný zuby frankofonního sociálního realismu, ať už se jedná o jakýkoli žánr. Jednou se hledá řešení předem prohraného boje v Due giorni, una notte, pak se zkouší, jestli to přeci jenom není božská záležitost v Le Tout Nouveau Testament, ale pointa samozřejmě je, že jsou stejně všichni Les Invisibles. Takže pokud se mám znovu setkat s partičkou malých bezvýznamných lidí, kterým tentokrát život naruby obrátí výhra v lotynce, tak už se tolik nesměju. Film na způsob Relatos salvajes. #čsfdprojekce ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Mnohí herci sú skutoční a praktizujúci moslimovia, ktorí podľa slov Romaina Choaya rolu prijali s tým, že im prišla zábavná a pre moslimov nie je paušálne urážlivá. (Arsenal83)
  • Romain Choay povedal, že cieľom nebolo natočiť v dobe politickej korektnosti nejaký kontroverzný film: "Chceme rozprávať príbeh, ktorý by možno mohol niekoho uraziť, ale myslíme si, že dokážeme byť dostatočne šikovní a zábavní, aby si ľudia na začiatku povedali: ach, čo to je a o chvíľu, aha, ok, bolo to zábavné a dobré. Bola to pre nás výzva. Boli sme zvedaví, či to ľudia pochopia, alebo či film získa akýsi zlomyseľný tón. Myslíme si, že ľudia pochopia, že hoci hovoríme o chúlostivých témach, našli sme správne nuansy. Veríme, že sa dá hovoriť o všetkom, záleží len na tom, ako." (Arsenal83)
  • Film sa predal do 25 krajín, no po francúzskej premiére bolo Slovensko prvou zahraničnou krajinou, kde sa film prehrával v kinách. (Arsenal83)

Reklama

Reklama