Reklama

Reklama

Džinró

  • Japonsko Jin-Rō (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jin-Roh je velmi temný animovaný film, který se odehrává v době nepokojů roku 1960 v Tokiu v alternativní historii. Proto jsou vytvořeny zvláštní policejní síly, Capitol Police Organization (CAPO). Uvnitř CAPO je speciální jednotka, která plní tu nejtěžší práci. Někteří z mužů v této speciální jednotce tvoří podle pověstí strážnou skupinu s názvem Vlčí brigáda. Hlavní hrdina Fuse, člen této speciální jednotky, je svědkem, jak se před ním odpálí mladá dívka, která byla členkou teroristické skupiny. Později potkává sestru této dívky a začne být ovlivňován city. Očekáváte, že celý film budete provázeni trápením hrdiny až k šťastnému konci? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál v tom je, navíc se ho povedlo částečně vyplnit, ale zároveň to mělo na víc. A zapracovat to mělo nejen na příběhu, ale i na psychologii postav, promyšlenosti světa a atmosféře, která v tom sice byla, ale zároveň postrádala nějakou větší sílu. Vůbec, silných scén je tu skutečně poskrovnu a navíc by tomu slušel lepší závěr. No a kdyby tam ta paralela na Červenou Karkulku nepůsobila tak moc na sílu a buď z toho přirozeněji vyplývala nebo naopak vůbec, udělal by režisér asi nejlíp. Popravdě se mi snáz vyjmenovávají zápory než klady, které ale Jin-Ro skutečně má, jen to pro mě ve finále byl tak průměrný zážitek, že nevidím důvod je zde vyjmenovávat - navíc to jsou dost obecné věci ohledně zápletky, která je sama o sobě celkem zajímavá apod... 3* ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Další zajímavý přírůstek do mé kolekce viděných japonských anime. Tentokrát diváka čeká příběh s nádechem velké konspirace a boje několika vládních bezpečnostních složek proti v sobě. V celém tom, pro mě, vykonstruovaném ději, máme obě dvě hlavní postavy, Červenou Karkulku a vlka, až uvidíte film, tak pochopíte. Jsou jako dvě figurky, které se náhodně potkaly v nesprávnou dobu na nesprávném místě, přes velké sympatie se stávají obětí své minulosti a přirozenosti, to co jsou nezmění, možná v dalším životě. V hodně věcech je příběh inspirativní a má několik „skrytých zákoutí“, ty jsou naplněné alegorií a setkáváme se s nimi v představách a snech hlavního hrdiny. Nebýt toho trochu zamotaného děje, dal bych plné hodnocení. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nejnádhernější okamžiky byly, když si příslušníci oněch zvláštních jednotek navlékli svou bojovou výbavičku-uniformu. Ta jim zakryla nejen o lidskou tvář, ale i lidskou duši a plně je pak vystihovala věta vyslovená jednou postavou, kterou můžete brát jako velmi mírný SPOILER:"Nejsme lidé převlečení za psy, jsme vlci převlečení za lidi." ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Úvod i celkový námět ze začátku vypadá hodně slibně - zuřící guerillová válka ve městě, politické intriky, boj o moc, podvody. Celkově mě to ale příliš nechytlo, rozjíždí se to příliš pomalu a občas mi to přišlo trochu zmatečné. Příběh není celkově úplně marný, zvláště v poslední třetině, ale to už je příliš pozdě a navíc po každém zajímavějším kousku děje, přichází deset minut vaty. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Vlastně mi na tomto filmu vadilo až samotné finále s odkrytím pravého jednání a motivací hlavních postav. Celé osvětlení se mi zdálo až moc kostrbaté a vlastně to nejhlavnější, týkající se chování hlavního hrdiny i tak trošku navíc. Někdy moc zpravodajských, tajných, teroristických, vládních a jiných organizací nacpaných do jednoho filmu je spíše na škodu než užitek. Jinak po výtvarné stránce nemůžu najít chybičku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahráli členové České filharmonie. (Andrew_Deer)
  • Vizualizace tohoto Anime, a to přímo pancéřovaní členové policejní jednotky zvaní jako Kerberos Panzer Jäger, se stali velkou inspirací pro série počítačových her jako je „Killzone“ z roku 2004 a nejvíce pro „Wolfenstein: The New Order“ z roku 2014. (Bertramm)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole mauser C-96, samopal MP-40, kulomet MG.42 a útočná puška STG-44. (K98)

Reklama

Reklama