Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potkají se Američan, Francouz a Ital. Tak může začít vtip, nebo naopak popis zcela seriózního politického setkání. Zde se jedná o to druhé. Ocitáme se na setkání čelných představitelů států sdružených do uskupení G7, jež má za cíl vytvořit stanovisko k jakési krizi. Práce jim ale nejde příliš od ruky. Jak by také mohla, když Francouz chce mít stále pravdu, Kanaďana postihla existenciální chmura a prezident USA, zmožen věkem a večeří, neustále pospává? A to ani nezmiňujeme oživlé archeologické nálezy, obří mozek schovaný kdesi v lesích a otravnou mlhu, která vyděšeným politikům brání v práci i rozhledu. Temná komedie, na které se režijně podílel kanadský klasik filmových podivností Guy Maddin, poprvé rozesmála diváky na festivalu v Cannes. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (9)

POMO 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodina sympaticky představuje postavy a těší přítomností hereckých miláčků. Po zdramatizování situace ale začne infantilní televizní inscenace s humorem, pro který asi nemám smysl a politickými narážkami, které mi ani v alegorické rovině nepřišli adekvátně chytré přítomnému hereckému ansámblu. Když se ovšem scénáři upsali takové jména, možná je chyba ve mě a vy pro něj mít smysl budete. Jakoby inspirováno “lesní bizarností” Liberté Alberta Serry, která v Cannes před pár lety získala Zvláštní cenu poroty. [Cannes FF] ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Absurdní politická komedie, která skoro jako by svůj původ měla v divadelní hře, i když nemá. Ačkoliv je to skoro školácky jednoduché a skoro až prostoduché, zasmál jsem se několikrát, ale v polovině už je tak trochu přepálená stopáž docela znát a mírně tomu padá řetěz. Minimálně na nějakou chvíli. Musím nicméně uznat, že oproti předchozímu počinu této tvůrčí trojice, jímž byla Zelená mlha z roku 2017 (zhlédnutá rovněž ve Varech), tohle byla docela příjemně strávená projekce, u které jsem neměl nutkání odejít ze sálu. [KVIFF 2024] ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako pásmo politických anekdot velmi kolísavé úrovně zastřešené satirickým a také poněkud surrealistickým ztvárněním schůze představitelů světových mocností během krizového summitu G7. Postupem času se to ale víc a víc rozpadá do nesoudržného, absurdního a blábolivého nonsensu, na který ani nejdou pořádně navěsit nějaké metafory, které by tomu daly zpětně jakýkoli smysl alespoň v interpretační rovině. I jako ta satira je to jen dementně tupé. Hvězdné obsazení je důvod, proč vlastně nelituji, že jsem to viděl. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy jen za těch pár vtípků. Zbytečně promrhaná příležitost, tolik možností jak děj rozvinout. [KVIFF, 2024] ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

"Přemýšlím, co k tomu napsat." - "Ty vole." - "Ano, to by byl vhodný začátek." Lepší zahájení KVIFF 2024 jsme si nemohli přát. Skvělé obsazení doručilo každou repliku s takovou absurditou, že jsem plakal smíchy. Nutno říci, že můj smysl pro humor je velmi, velmi pokleslý. ()

ondkuc 

všechny recenze uživatele

TYVOLE! začíná to humorem o tom, jak politici mluví o hovně a pak se tam spousta hoven začne objevovat… a mozek ()

kaku108 

všechny recenze uživatele

Mozna to neni film pro kazdeho... Pokud ale mate radi filmy tak trochu bizardni (ne uplne D. Lynch, ale zase to neni uplne nepodobne), orientujete se jakz takz v mezinarodni politice, neurazi Vas satira ani stripky explicitniho sexualniho obsahu a neni Vam cizi humor ve stylu ‘Jiste, pane ministre’, mohlo by to byt pro vas. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno