Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Je vyhlášen Protektorát Čechy a Morava.“ Karel Alois Brodský, student a spisovatel, tuší, že Československo i jeho samotného čekají těžké časy a svěří se svým přátelům se záměrem z protektorátu prchnout. Krátký historický film o druhé světové válce, časech útlaku, kolaboraci i těch, kteří se snažili vymanit. (Kaleidoskop)

Recenze (2)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Filmařsky (zvuk, scénář,...) a herecky je to na dvě hvězdy, ale oceňuji velkou práci studentů filmu o dobové reálie, všechny ty detaily a interiéry. Dokonce až takové detailíky jako, když si pán dává do kafe dvě kostky cukru s komentářem „dvě kostičky si dám, abych nebyl tlustý“. V té době obrovského rozvoje cukrovarnického průmyslu byly i reklamy, které tvrdily, že cukr je dobrý na hubnutí. Aby vydělali více peněz. Cukr, návyková látka se stal nejrozšířenější drogou na světě a má lví podíl na spoustě civilizačních chorob. Detail řečený jen tak mimochodem v dobovém filmu mě vykouzlil úsměv a potěšil mě. Další plus je, že mladí tvůrci poukazují na důležité mezníky naší historie. To se mi líbí. Chválím i snahu o zkoušení různých úhlů kamery. ()

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Natočit historické drama není snadná práce. Zvlášť, když se odehrává za války, či jiné vzdálenější minulosti. Když jsem tento film před lety viděl na zkušební premiéře, byl jsem lehce ohromen. Samozřejmě scénář není žádné hvězdné dílo. Samozřejmě, je to studentský film, takže jej trápí spousta porodních bolístek (zejména chyby ve filmu zapříčiněné nízkým rozpočtem). Na druhou stranu je tam poměrně velký počet postav, je to natočené na hodně lokacích a tvůrci se maximálně snažili přiblížit době, kdy se film odehrává. Neříkám, že je to oscarové dílo. Ale na to, v jak sparťanských podmínkách to vzniklo, je to za mě velmi slušná studentská práce. ()

Reklama

Reklama