Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Příšerná vražda otřese základy chicagské prokuratury. Ze zločinu je totiž podezřelý někdo z jejích řad, kdo nyní musí bojovat za udržení vlastní rodiny pohromadě. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Fantastické. Tvůrce Ally McBealové, Sedmilhářek atp. se na stará kolena vytasil s majstrštykem. Asi nejlepší soudní drama, které je opravdu hned od začátku o samotném procesu soudu. Je to propojené s thrillerem a rodinným dramatem a celé je to okořeněno špetkou erotického thrilleru, horroru a situační komedie! Scénář je skvěle vystavěný, postavy jsou nádherně napsány, zahrány (jen O.T. Fangbele buď nehraje, přehrává, či nahazuje zvláštní přízvuk, nevím) a celý seriál je dramaturgicky skvěle rozdělen na jednotlivé epizody, že to celé krásně graduje až do posledního dílu. Ano, asi by se tam dali najít nějaké díry, ale zrovna tomuhle malému zázraku, to rád odpustím. P.S. Pokud se někdo, jako já zalekne plánované druhé řady na rok 2025. Nebojte, seriál je plánovaný jako antologie, takže bude nový případ. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak nadšená... možná by bylo lepší, kdybych neznala výborné Podezření, které čerpá ze stejné předlohy. Seriál je neskutečně zdlouhavý a mimo soudní síň mi toho moc nenabídl. Ani nad hereckými výkony nejásám, nejsou nijak oslňující, jediný, kdo mě bavil, byl Peter Sarsgaard, díky mu za to! A závěrečné rozuzlení? Radši svůj komentář rychle típnu, než se ta už tak slabá trojka překulí ještě níž. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tak to si nechám líbit. Bravurní kriminálka se vším všudy. Nejvíce si cením toho, že divák je ponecháván v nejistotě od začátku až do samotného konce a nutí ho neustále se zamýšlet. Nikomu se nedá věřit a od seriálu The Undoing s Hugh Grantem si už ani neodvažuji tipovat pachatele, jelikož se klidně může stát, že i tady to s člověkem pořádně vyjebe ( ono to vlastně smrdí i podobným způsobem ). Tady jsou i ty ''kladný'' postavy prostě strašné divný, I když to samozřejmě hodně tahá skvělý Gyllenhaal, mě osobně se nejvíce líbil Sarsgaard. To jeho posedlé chování a psychopatický výraz, uff, a ani u něj si člověk není jistej. Konec je úplná třešnička na dortu, krásný mindfuckový překvapení, přesně jak jsem si přál. Chválím i soudní proces. No sice to není žádná loňská Anatomie pádu ale justiční atmosféra je výborná, chladná, překvapivá a dobře intenzivní a na věc přijde vše podstatné, co u soudu má být řečeno. Možná jsme dostali krimi seroš roku. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Po dlouhé době konečně zase nějaký soudní seriál. A když k tomu přidám precizního Gyllenhaala v hlavní roli, tak co se týče kvalit není o čem debatovat. Seriál se zaměřuje na státního zástupce Rustyho, který je obviněn z důkladné vraždy kolegyně, se kterou měl poměr, a vzhledem k nevraživosti mezi ním a jeho znepřáteleným kolegou se případu jeho rival ujme a soudní dokazování může začít. Narozdíl od jiných čistě soudních snímků se asi polovina seriálu táhne více na dramatické vlně a více se řeší rodina, vztahy, podvody a postupně se v soudním procesu odhalují důkazy, což může zpočátku působit na diváka očekávajícího plný soudní proces trochu neblaze, ale v druhé půlce jsem pochopil, že právě díky tomu je divák do všech postav tak "zažraný", plně rozumí motivaci každé jedné postavy, chápe její přemýšlení, a tudíž se může ponořit do celého procesu úplně naplno. A že tedy je na co koukat. Kromě perfektního dávkování důkazů a odhalování příběhu dostáváme naprosto úžasné postavy obou můžu, kteří proti sobě v procesu stojí, do toho baví i celé rodinné drama kolem, tasí se tady na nás zvraty jeden za druhým a v maximální spokojenosti jsem jen čekal na závěrečné odhalení "kdo to tedy byl." A musím říct, že jsem spokojen a takhle přesvědčivý seriál s úderným castingem i příběhem mi už delší dobu chyběl. Kdo má rád všechna soudní dramata, pro toho je to jasná volba a řadí se to jen o kousek za můj oblíbený a dosud nepřekonaný, námětem podobný, seriál Defending Jacob. Jó, tohle je dar z Apple nebes. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Apple TV se opět vytasil s parádním žánrovým příspěvkem do soudních dramat. Moc filmů a seriálů z tohoto prostředí nevzniká, proto oceňuji tento projekt všemi deseti. Líbilo se mi, jak seriál začíná pozvolna, tedy naprosto jasným směřováním, co se týče příběhu. A pak postupem času začíná pořádně přitápět pod kotlem. Takové množství zvratů, to se nevídá často (notabene když to autoři dokonale promyslí a vše tak dává smysl). Po technické stránce naprosto špičková podívaná (i hudební podkres přispívá k již tak preciznímu konečnému výsledku). Herecky nenacházím sebemenší výtku. Jake Gylenhaal jako vždy naprosto skvělý, ale musím vypíchnout i Skarsgaarda v roli žalobce. Ten se do toho místy též pořádně opřel. Jo, tohle jsem si užil. Přidejte k tomu ten finální díl skrz naskrz prošpikovaný twisty a máme zaděláno na jeden ze seriálů roku. Krásných 8/10 ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama