Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Příšerná vražda otřese základy chicagské prokuratury. Ze zločinu je totiž podezřelý někdo z jejích řad, kdo nyní musí bojovat za udržení vlastní rodiny pohromadě. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Apple se opět vytáhl a servíruje výborné Krimi řízlé soudním procedurálem a je to pecka! Jake Gyllenhaal jakožto právník je obviněn z vraždy své kolegyně/milenky a kolega Peter Sarsgaard mu jde sakramentsky po krku. První půlka seriálu je sice lehce pomalejší, ale jakmile se přesuneme do soudní síňě, tak to byly pořádné žně. Takhle vypjatou soudní atmosféru s perfektními hereckými výkony a skvělými slovními přestřelky jsem už delší dobu neviděl ( Anatomie pádu by se teda mohla učit) a finální 2 díly patří k highlightu, tam se tasí zvrat na zvrat a ten finální, tak ten mě teda odrovnal vrchovatou měrou.Proslov Gyllenhaala ve finále vyloženě boží ( herecký výkon jak svině) a o emoce nebyly taktéž nouze. Druhá série asi jiní herci a jiný případ předpokládám ?? 8/10. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

1️⃣ První série je velmi loudavé rodinné drama o nějakém chlapovi, který možná zabil a možná nezabil jednu mrchu. Prvních 5 dílů je prakticky bezobsažných a zcela nezajímavých. Kdyby z nich udělali výcuc, daly by se tyto tak 2 zkoncentrované minuty použít před úvodními titulky. Aspoň náznak děje a obsahu, byť extrémně navatěný, je až od 6. dílu, kdy začíná soud a aspoň něco maličko se už uděje. I jako celovečák by to byl dost nudný, podprůměrný TV film. 8 nekonečných dílů o tomto ničem považuji spíše za vtip. ⬇️ 5% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní předlohu ani film, ale po tomhle asi ani nemá cenu se k nim přibližovat. Tohle je prostě dokonalá právnicko-kriminální paráda řízlá depresivním rodinným dramatem. Nenašel jsem tu jediný slabší článek. Pokud bych měl vypíchnout nějaký motiv, tak to byl okruh podezřelých. Tady mohl být vrahem prakticky kdokoliv a tvůrci s chutí vodí diváka za nos. Při vynesení rozsudku jsem ani nedutal a byl jsem napnutý jak už dlouho ne. Herecky je to extratřída a vedle dokolečka skloňovaného Gyllenhaala bych vypíchnul Petera Sarsgaarda v roli jeho protivníka a pak hlavně Ruth Negga. Tuhle herečku nesnáším od chvíle, kdy jí nějaký blázen obsadil do role Tulip v Preacherovi, ale tady byla v roli manželky, která se vyrovnává jak s manželovou nevěrou, tak s jeho obviněním z vraždy, naprosto skvělá. Jeden z těch seriálů, od kterých se nejde odtrhnout. 100% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEN PŘÍPAD JE ZALOŽENÝ NA NEPŘÍMÝCH DŮKAZECH…“  Gyllenhaalova exhibice. Rodinný a soudní krimi psychodrama, který nabídne přesně ty věci, který od toho čekáte. Samozřejmě také spoustu (možných) podezřelých a překvapení (nejen na konci).    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je natočen podle stejnojmenného románu, který v roce 1987 napsal Scott Turow. 2.) Kniha byla také zfilmována. 3.) Thx za titule „Petra Kabeláčová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostřílený a velice plodný David E. Kelley (mimo jiné Ally McBeal, Sedmilhářky či Mělas to vědět) vše směřuje k soudní síni, ostatně jak to má bývalý právník nejraději. Ale postupně… Brutální vražda kolegyně. Talentované advokátky Carolyn. O vyšetřování se má postarat zástupce hlavního prokurátora Rusty Sabich. Doma má dvě dospívající děti a manželku. Zázemí ale úplně stabilně nevypadá, protože do manželství před časem vstoupila nevěra. S Carolyn. Už to prý dávno skončilo, ovšem čí otisky prstů se asi najdou v její ložnici? Tvůrci nás opakovaně vybízejí k tomu, abychom zpochybňovali Sabichovu nevinu, abychom se podivovali nad jeho rozhodnutími, nad jeho úsudky. Protože jednou svede být nejchytřejším člověkem v místnosti, příště ale totálním blbem. Jake Gyllenhaal hraje nestálou postavu s přehnanými a nepředvídatelnými kroky i roztřepenou vyrovnaností velmi slušně, baví i Ruth Negga, kdy každý její (snad až prázdný) pohled je protkaný pramínky zrady, houževnatosti i smutku. Asi nejvíc mě ale potěšil „vždy ten druhý“ Peter Sarsgaard – mimochodem ve skutečném životě Gyllenhaalův švagr – který si mnoho scén krade pro sebe a který coby žalobce využívá Rustyho neštěstí na každém kroku, zatímco ten si pokaždé postaví hlavu a jede si urputně to své. Finále hned několika epizod přinese nějaký ten zvrat, abychom si do dalšího dílu zkrátka mohli ukousat nehty. Fajn jsou i šedé, větrem ošlehané ulice a impozantní architektura Chicaga. Epizody jsou pak vzácně vyrovnané a ano, má to silnou rodinnou linii, má to napínavé dávkování důkazů, ale nejvíc mě bavily právě dva silné charaktery: obviněného z vraždy a žalobce, který je mu vyrovnaným soupeřem, navíc v systému, který oba velmi dobře znají. Zralé seriálové drama. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama