Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Příšerná vražda otřese základy chicagské prokuratury. Ze zločinu je totiž podezřelý někdo z jejích řad, kdo nyní musí bojovat za udržení vlastní rodiny pohromadě. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

1️⃣ První série je velmi loudavé rodinné drama o nějakém chlapovi, který možná zabil a možná nezabil jednu mrchu. Prvních 5 dílů je prakticky bezobsažných a zcela nezajímavých. Kdyby z nich udělali výcuc, daly by se tyto tak 2 zkoncentrované minuty použít před úvodními titulky. Aspoň náznak děje a obsahu, byť extrémně navatěný, je až od 6. dílu, kdy začíná soud a aspoň něco maličko se už uděje. I jako celovečák by to byl dost nudný, podprůměrný TV film. 8 nekonečných dílů o tomto ničem považuji spíše za vtip. ⬇️ 5% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Po dlouhé době konečně zase nějaký soudní seriál. A když k tomu přidám precizního Gyllenhaala v hlavní roli, tak co se týče kvalit není o čem debatovat. Seriál se zaměřuje na státního zástupce Rustyho, který je obviněn z důkladné vraždy kolegyně, se kterou měl poměr, a vzhledem k nevraživosti mezi ním a jeho znepřáteleným kolegou se případu jeho rival ujme a soudní dokazování může začít. Narozdíl od jiných čistě soudních snímků se asi polovina seriálu táhne více na dramatické vlně a více se řeší rodina, vztahy, podvody a postupně se v soudním procesu odhalují důkazy, což může zpočátku působit na diváka očekávajícího plný soudní proces trochu neblaze, ale v druhé půlce jsem pochopil, že právě díky tomu je divák do všech postav tak "zažraný", plně rozumí motivaci každé jedné postavy, chápe její přemýšlení, a tudíž se může ponořit do celého procesu úplně naplno. A že tedy je na co koukat. Kromě perfektního dávkování důkazů a odhalování příběhu dostáváme naprosto úžasné postavy obou můžu, kteří proti sobě v procesu stojí, do toho baví i celé rodinné drama kolem, tasí se tady na nás zvraty jeden za druhým a v maximální spokojenosti jsem jen čekal na závěrečné odhalení "kdo to tedy byl." A musím říct, že jsem spokojen a takhle přesvědčivý seriál s úderným castingem i příběhem mi už delší dobu chyběl. Kdo má rád všechna soudní dramata, pro toho je to jasná volba a řadí se to jen o kousek za můj oblíbený a dosud nepřekonaný, námětem podobný, seriál Defending Jacob. Jó, tohle je dar z Apple nebes. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem dobře, že jsem si počkal až budou všechny díly venku, jelikož tohle je přesně jeden z těch počinů, které zkrátka musíte dokoukat na jeden zátah. Presumed Innocent se totiž může pochlubit skvěle vystavěným vtahujícím příběhem, u něhož si nejste do poslední chvíle jistí, jak to vlastně celé dopadne. Za to je odpovědný především chytrý a vrstevnatý scénář, u něhož jsem až na pár drobných detailů nenalezl žádnou, byť sebemenší chybičku. Za zmínku zde pak samozřejmě stojí i precizní herecké výkony všech zúčastněných, z nichž ale překvapivě tentokrát nevyčnívá jako vždy spolehlivý Jake Gyllennhaal, nýbrž právě Ruth Negga. V její postavě se totiž znepokojivě snoubí všechny děsy a obavy, které jako divák budete při zhlédnutí zcela jistě pociťovat. Ve finále jsme tedy dostali drásavou soudní podívanou, jejíž tvůrci v rámci svého nejlepšího vědomí a svědomí odvedli velmi, ale velmi kvalitní práci. Pokud tedy máte rádi tento druh tíživé podívané, u tohoto seriálu určitě chybu neuděláte. Vážně totiž stojí za to. Výborná práce! (Apple TV+) „Passion is a dangerous drug.“ ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Obrněný ropuší xicht Džejk (Zrezlý Sanavabič) je dost chudák. Doma má šerednou a submisivně vyhořelou černou starou, tudíž se ze zoufalství nechutně nesmíšeně rozhodne rasisticky vyprcat svou ještě šerednější, ovšem zatím jen doutnající bílou kolegyni. Té ale někdo záhy roztrhá kalendář, submisivní černé staré rasisticky brnkne na géčko černý zoofil, a tak Džejkovi zbydou jen bezmimické oči pro pláč a dva naprosto parádní bílí kvádroslizáci v zádech, co se mu sveřepě snaží zrušit tolik slibně se rozjíždějící kariéru prokurvátora. A nebyl by to samozřejmě Džejk, aby takové nezáživné nepřízni osudu s přitroublou nepointou opět nečelil s konstantně strnulým výrazem vyhřezlého poštěváku, a to v jakékoliv emoční či bezemoční situaci, a nelákal na tuto silně nadhodnocenou prudu všechny vilné otylé padesátky světa. Materiál na čtyři jakž takž výživné díly, nebo na jeden vydržitelný a vypointovaný neasimilační Pakulův film s Herysnem, místy až obskurně navatěný mletím hoven na dílů osm, a to patrně zejména qůli podkladové rohypnoliádě profesionálního grafomana a uspávače hadů Skota Tůrou, jenž očividně vždycky děsně toužil být Gryšemem, avšak pro své pisatelské neumětelství zůstal jen Skokotem. Tudíž jediným markantním pozitivem této audiovizuální narkolepsie zůstává páreček výtečně zvolených i zahraných bezpáteřních antagonistických velezmrdečků Skarsgárda a Fágbenleho. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Apple TV se opět vytasil s parádním žánrovým příspěvkem do soudních dramat. Moc filmů a seriálů z tohoto prostředí nevzniká, proto oceňuji tento projekt všemi deseti. Líbilo se mi, jak seriál začíná pozvolna, tedy naprosto jasným směřováním, co se týče příběhu. A pak postupem času začíná pořádně přitápět pod kotlem. Takové množství zvratů, to se nevídá často (notabene když to autoři dokonale promyslí a vše tak dává smysl). Po technické stránce naprosto špičková podívaná (i hudební podkres přispívá k již tak preciznímu konečnému výsledku). Herecky nenacházím sebemenší výtku. Jake Gylenhaal jako vždy naprosto skvělý, ale musím vypíchnout i Skarsgaarda v roli žalobce. Ten se do toho místy též pořádně opřel. Jo, tohle jsem si užil. Přidejte k tomu ten finální díl skrz naskrz prošpikovaný twisty a máme zaděláno na jeden ze seriálů roku. Krásných 8/10 ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama