Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Příšerná vražda otřese základy chicagské prokuratury. Ze zločinu je totiž podezřelý někdo z jejích řad, kdo nyní musí bojovat za udržení vlastní rodiny pohromadě. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neznám knižní předlohu ani film, ale po tomhle asi ani nemá cenu se k nim přibližovat. Tohle je prostě dokonalá právnicko-kriminální paráda řízlá depresivním rodinným dramatem. Nenašel jsem tu jediný slabší článek. Pokud bych měl vypíchnout nějaký motiv, tak to byl okruh podezřelých. Tady mohl být vrahem prakticky kdokoliv a tvůrci s chutí vodí diváka za nos. Při vynesení rozsudku jsem ani nedutal a byl jsem napnutý jak už dlouho ne. Herecky je to extratřída a vedle dokolečka skloňovaného Gyllenhaala bych vypíchnul Petera Sarsgaarda v roli jeho protivníka a pak hlavně Ruth Negga. Tuhle herečku nesnáším od chvíle, kdy jí nějaký blázen obsadil do role Tulip v Preacherovi, ale tady byla v roli manželky, která se vyrovnává jak s manželovou nevěrou, tak s jeho obviněním z vraždy, naprosto skvělá. Jeden z těch seriálů, od kterých se nejde odtrhnout. 100% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zklamaní? Asi trochu určitě. Moc jsem se těšil a jak už to tak někdy v podobných případech bývá, po konci to tam prostě není. Výborný námět je bohužel zpracován se strašnou spoustou klišé a ať se snaží Jake sebevíc, moc s tím sám nedokáže udělat. Samotné finále je možná trochu překvapivé, ale mě nechalo úplně v klidu. Tři a ani za nic víc. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Po dlouhé době konečně zase nějaký soudní seriál. A když k tomu přidám precizního Gyllenhaala v hlavní roli, tak co se týče kvalit není o čem debatovat. Seriál se zaměřuje na státního zástupce Rustyho, který je obviněn z důkladné vraždy kolegyně, se kterou měl poměr, a vzhledem k nevraživosti mezi ním a jeho znepřáteleným kolegou se případu jeho rival ujme a soudní dokazování může začít. Narozdíl od jiných čistě soudních snímků se asi polovina seriálu táhne více na dramatické vlně a více se řeší rodina, vztahy, podvody a postupně se v soudním procesu odhalují důkazy, což může zpočátku působit na diváka očekávajícího plný soudní proces trochu neblaze, ale v druhé půlce jsem pochopil, že právě díky tomu je divák do všech postav tak "zažraný", plně rozumí motivaci každé jedné postavy, chápe její přemýšlení, a tudíž se může ponořit do celého procesu úplně naplno. A že tedy je na co koukat. Kromě perfektního dávkování důkazů a odhalování příběhu dostáváme naprosto úžasné postavy obou můžu, kteří proti sobě v procesu stojí, do toho baví i celé rodinné drama kolem, tasí se tady na nás zvraty jeden za druhým a v maximální spokojenosti jsem jen čekal na závěrečné odhalení "kdo to tedy byl." A musím říct, že jsem spokojen a takhle přesvědčivý seriál s úderným castingem i příběhem mi už delší dobu chyběl. Kdo má rád všechna soudní dramata, pro toho je to jasná volba a řadí se to jen o kousek za můj oblíbený a dosud nepřekonaný, námětem podobný, seriál Defending Jacob. Jó, tohle je dar z Apple nebes. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem dobře, že jsem si počkal až budou všechny díly venku, jelikož tohle je přesně jeden z těch počinů, které zkrátka musíte dokoukat na jeden zátah. Presumed Innocent se totiž může pochlubit skvěle vystavěným vtahujícím příběhem, u něhož si nejste do poslední chvíle jistí, jak to vlastně celé dopadne. Za to je odpovědný především chytrý a vrstevnatý scénář, u něhož jsem až na pár drobných detailů nenalezl žádnou, byť sebemenší chybičku. Za zmínku zde pak samozřejmě stojí i precizní herecké výkony všech zúčastněných, z nichž ale překvapivě tentokrát nevyčnívá jako vždy spolehlivý Jake Gyllennhaal, nýbrž právě Ruth Negga. V její postavě se totiž znepokojivě snoubí všechny děsy a obavy, které jako divák budete při zhlédnutí zcela jistě pociťovat. Ve finále jsme tedy dostali drásavou soudní podívanou, jejíž tvůrci v rámci svého nejlepšího vědomí a svědomí odvedli velmi, ale velmi kvalitní práci. Pokud tedy máte rádi tento druh tíživé podívané, u tohoto seriálu určitě chybu neuděláte. Vážně totiž stojí za to. Výborná práce! (Apple TV+) „Passion is a dangerous drug.“ ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nejsem až tak nadšená... možná by bylo lepší, kdybych neznala výborné Podezření, které čerpá ze stejné předlohy. Seriál je neskutečně zdlouhavý a mimo soudní síň mi toho moc nenabídl. Ani nad hereckými výkony nejásám, nejsou nijak oslňující, jediný, kdo mě bavil, byl Peter Sarsgaard, díky mu za to! A závěrečné rozuzlení? Radši svůj komentář rychle típnu, než se ta už tak slabá trojka překulí ještě níž. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (1)

  • Hoci Jake Gyllenhaal a Peter Sarsgaard hrajú protivníkov, v skutočnom živote sú švagrovia, keďže Sarsgaard sa v roku 2009 oženil s Jakeovou sestrou Maggie a v skutočnosti spolu výborne vychádzajú. (winetach)

Reklama

Reklama