Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Grandiózní koncert Samuela a Kevina! Mám rád filmy, ve kterých hlavní hrdina čelí falešnému obvinění a on převezme situaci do svých rukou - ryze po svém. Je pravdou, že by možná neškodila kratší metráž, ke konci se poněkud vytrácela dynamika. To ovšem nic nemění na tom, že nemůžu jinak, než za pět. Jako ve škole... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Danny Roman patří k nejúspěšnějším chicagským kriminalistům. Jenže pak se mu parťák svěří, že podle jeho informátora došlo ke zpronevěře dobročinného policejního fondu, a vzápětí je zavražděn. Krátce nato vnikne k Dannymu tým inspektora Niebauma a objeví tu podstrčené účty ze zpronevěřeného fondu a také důkazy o tom, že zastřelil svého partnera. Od dosud úspěšného člověka se všichni odvrátí a ještě to celé nafoukne tisk. Zoufalý muž se zabarikáduje v budově a drží tu jako rukojmí Niebauma, jeho asistentku, práskače Rudyho a velitele Frosta. Odmítá je propustit, dokud nebudou odhaleni skuteční pachatelé. Vyjednavač Chris Sabian se pokouší Romanovi dostat pod kůži a ovlivnit jeho jednání. Jenže Roman jeho strategii a manipulace dobře zná - sám je užíval. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná. A celé to bylo zdlouhavé. nezajímavé a vesměs nic extra nepřišlo. A ze Samuela L.Jacksona a Kevina Spaceyho dělat nějaké akční hvězdy také nepovažuji za právě nejlepší nápad. Levný film, který tápe, jak by zaujal. 20% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Další z jedinečných krimi thrillerů, se kterými se v 90. letech doslova roztrhl pytel. Byť stopáž přesahuje dvě hodiny, na tempo snímku to nemá žádný vliv, příběh je bleskově rozveden a je radost se na něj koukat. Velkou zásluhu na tom má hlavně Samuel L. Jackson, který je od začátku v centru dění a svým výkonem strhne veškeré sympatie na jeho neprávem obviněnou postavu. Stejně tak Kevin Spacey se svým osobitým a bezchybným přístupem dodává filmu na působivosti. Akční scény a jejich střih je rychlý a úderný a konečné rozuzlení zajímavé a originální. Strčil bych ruku do ohně ještě za pár takových filmů, snad se k nim někdo zase odhodlá.. 85% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +brilantní herci (Jackson vs. Spacey+Morse), výborně rozehraná partie, akce, hudba a drásající atmosféra -malinko zoubek času hlodal/// Brutální napínák, který nemá obdoby. Na film jsem po celou dobu koukal s otevřenou pusou a i když se z počátku tvářil nevinně, po čtvrthodince rozdal karty a začlo se hrát. Vedle Drsnýho Shafta je tohle Jacksonův asi nejlepší film./// Celkem 92%/// ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)
  • Film byl původně napsán pro Sylvestra Stalloneho a Kevina Spaceyho. Spacey měl hrát vyjednavače, který drží rukojmí a Stallone policejního vyjednavače. Když však Stallone od projektu odstoupil, Spacey se rozhodl vzít roli, kterou měl hrát Stallone a do „své“ role obsadit někoho jiného. Do role vyjednavače, který drží rukojmí, byl nakonec obsazen Samuel L. Jackson. (becki_tu)

Reklama

Reklama