Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který se opírá o Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho jako špičkové charakterní herce v hlavních rolích. Scénář, který obsahuje řadu efektních zvratů, napínavých akčních scén a přitažlivých dialogů, je doslova učebnicovým příkladem, jak může vzniknout moderní divácký žánrový snímek, aniž by se lacině podbízel vkusu publika. K absolutnímu vrcholu žánru sice nepatří a upřímně řečeno obsahuje i určitou dávku obvyklých klišé, přesto je to film, ke kterému se můžu bez problémů vracet. Celkový dojem: 75 %. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I WANT YOU TO APOLOGIZE FOR TELLING YOUR MOTHER SHE LOOKS... WIDE." ----------- Metropolitná polícia Chicaga je teda pekný bordel. Človek si ide do parku na stretko a ani sa nenazdá, na druhý deň už vedie vojnu proti federálnym agentom, byrokracii a kolegom-nekolegom. Scenár je spolu s dvojkou Jackson & Spacey, lahôdka. Atmosféra veterného mesta slušne zachytená. Hudba - čerešnička na torte. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

"Vyjednavač" patří (především v poslední době) k těm několika málo vyjímkám, kdy kvalitní a originální nápad nevyšumí do ztracena, ale naopak je přetaven do chytrého, zábavného a svižně natočeného akčního filmu. Osobně bych možná přidal ještě trochu víc psychologie a K.Spacey by mohl být na S.L.Jacksona o něco víc zlý, ale tahle drobná výtka pramení asi hlavně z toho, že na vyjednávání téhle dvojice je radost pohledět a člověk by byl vděčný za každou minutu navíc. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak má vypadat pořádný napínavý thriller. I přesto, že se takřka celý film "jen" vyjednává, nudnou pasáž byste našli jen stěží. A co teprve, když se do vyjednávání pustí taková herecká extratřída, kterou zdatně reprezentují Samuel L. Jackson a Kevin Spacey - to prostě nemůže mít chybu. Nic jsem od tohoto snímku nečekal a o to déle mi zůstala čelist dole po závěrečných titulkách. Parádní psychonářez. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gray natočil velice zdařilé akční drama / thriller, které diváky dokáže zaujmout jak slušným dějem (ve kterém nechybí psychologické pasáže okořeněné akčním nábojem), tak i vhodně zvoleným hereckým obsazením a především dobře propracovanými postavami. Během té dlouhé stopáže nezbyl skoro žádný prostor pro nudu – což připočítávám k dobru. Film jsem viděl již několikrát a nikdy neomrzí! 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)
  • Film sa natáčal v Chicagu (Illinois, USA), Long Beach, Los Angeles (Kalifornia, USA) a Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie filmu sa začalo 1. septembra a skončilo 25. novembra 1997. (Arsenal83)
  • Film byl původně napsán pro Sylvestra Stalloneho a Kevina Spaceyho. Spacey měl hrát vyjednavače, který drží rukojmí a Stallone policejního vyjednavače. Když však Stallone od projektu odstoupil, Spacey se rozhodl vzít roli, kterou měl hrát Stallone a do „své“ role obsadit někoho jiného. Do role vyjednavače, který drží rukojmí, byl nakonec obsazen Samuel L. Jackson. (becki_tu)

Reklama

Reklama