Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

classic 

všechny recenze uživatele

V 90 rokoch prekvitá všestranná kinematografia u Samuela L.Jacksona,ktorý si zahral policajného vyjednávača na obidvoch stranách barikády,jednak ako policajt versus zločinec,ktorému preskočilo v hlave a potom opačne ako predchádzajúci prípad,keď mu chcú našiť vraždu kolegu,tak sa rozhodne urobiť radikálny rez a zabarikáduje sa v mrakodrape a vyžaduje komunikovať s Chrisom Sabianom,ktorý má skúsenosti s vyjednávaním...Urobí čokoľvek,aby očistil svoje meno,ale polícia si myslí,že zlikvidovať ho bude najlepšie riešenie...Musí mať oči na stopkách a používanie praktík špeciálnych jednotiek dobre pozná,a tak vie presne,čo má robiť,ale najmä,kde má byť. Intenzívne dvojhodinové predstavenie perfektných hercov,kde k nemu dopĺňam KEVINA SPACEYHO,ktorý si pripísal na konto postavu,ktorá mu pomôže v krajnosti! Okrem hercov taktiež výborná kamera kameramana TITANICU RUSSELA CARPENTERA,alebo svižný scenár Jamesa DeMonaca,ktorý sa mi páči ako uchopil látku na režijnom poste THE PURGE. Začínal ako scenárista,a to je v tomto prípade chválitebný štart! Film isto odporúčam fanúšikom obidvoch hercov,ale aj milovníkom akcie bez vizuálnych efektov si to užijete dosýta,a predsa ich tu zopár JE,ale neškodí to zdraviu! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který se opírá o Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho jako špičkové charakterní herce v hlavních rolích. Scénář, který obsahuje řadu efektních zvratů, napínavých akčních scén a přitažlivých dialogů, je doslova učebnicovým příkladem, jak může vzniknout moderní divácký žánrový snímek, aniž by se lacině podbízel vkusu publika. K absolutnímu vrcholu žánru sice nepatří a upřímně řečeno obsahuje i určitou dávku obvyklých klišé, přesto je to film, ke kterému se můžu bez problémů vracet. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jaké to asi může být, když se přední vyjednavač chicagské policie ocitne na druhé straně barikády? Danny Roman je v bezvýchodné situaci nucen vzít spravedlnost do svých rukou a zabarikádovat se s rukojmími z vlastních řad, jen aby odhalil pravdu a očistil své jméno. V této situaci je mu soupeřem jiný vyjednavač-veterán, který sleduje jediný cíl – vyřešit situaci pokud možno klidně a zachránit rukojmí. Film je velmi dobře napsaný a zahraný (Samuel L. Jackson x Kevin Spacey). Svým způsobem je to tak trochu detektivka, jelikož se v průběhu odhaluje korupce a zrada mezi vlastními a hlavní hrdina netuší, komu věřit a kdo je v tom namočený. Tak trochu mi to touto tématikou z policejního prostředí připomnělo L.A. – Přísně tajné, shodou okolností film, ve kterém taktéž hrál Kevin Spacey. Je svým způsobem škoda, že Kevin Spacey takto upadl v nemilost a nejspíš už v ničem novém nezazáří. Samozřejmě vůbec neomlouvám jeho činy, ale jako herec byl výborný a je vždycky škoda přijít o schopného a charismatického herce. V těchto rolích to Jacksonovi a Spaceymu šlape na výbornou. ~(4,2)~ ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad mě moji oblíbení (vzhledem k jejich sborovému nadšení a hodnocení v oblacích) nesejmou a křivě neobviní , ale Vyjebávač, je snůškou neskutečných, nelogických a neuvěřitelně blbých praklišáren, že to snad nikdo nemohl myslet vážně ani vzdáleně. Nic na tom nezmění ani můj úplně nejvíc největší kámoš z černé čtvrti SLJ a chválení, jindy bezchybného Spaceyho, mně přijde poněkud tristní a spíše jako síla setrvačnosti. Jeho vševědoucího Sabiana mám chuť usmrtit již při pátém zazvonění telefonu a "psychologická hra" dvou profesionálních, vyjebávacích guru a jejich geniálních mozků ( škleb a vyprsknutí), je opravdu moc i na blba mých rozměrů. Pánbůhzaplať, že to ti kluci tak nějak zmáknou, k neuvěření. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak má vypadat pořádný napínavý thriller. I přesto, že se takřka celý film "jen" vyjednává, nudnou pasáž byste našli jen stěží. A co teprve, když se do vyjednávání pustí taková herecká extratřída, kterou zdatně reprezentují Samuel L. Jackson a Kevin Spacey - to prostě nemůže mít chybu. Nic jsem od tohoto snímku nečekal a o to déle mi zůstala čelist dole po závěrečných titulkách. Parádní psychonářez. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)
  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)

Reklama

Reklama