Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jaké to asi může být, když se přední vyjednavač chicagské policie ocitne na druhé straně barikády? Danny Roman je v bezvýchodné situaci nucen vzít spravedlnost do svých rukou a zabarikádovat se s rukojmími z vlastních řad, jen aby odhalil pravdu a očistil své jméno. V této situaci je mu soupeřem jiný vyjednavač-veterán, který sleduje jediný cíl – vyřešit situaci pokud možno klidně a zachránit rukojmí. Film je velmi dobře napsaný a zahraný (Samuel L. Jackson x Kevin Spacey). Svým způsobem je to tak trochu detektivka, jelikož se v průběhu odhaluje korupce a zrada mezi vlastními a hlavní hrdina netuší, komu věřit a kdo je v tom namočený. Tak trochu mi to touto tématikou z policejního prostředí připomnělo L.A. – Přísně tajné, shodou okolností film, ve kterém taktéž hrál Kevin Spacey. Je svým způsobem škoda, že Kevin Spacey takto upadl v nemilost a nejspíš už v ničem novém nezazáří. Samozřejmě vůbec neomlouvám jeho činy, ale jako herec byl výborný a je vždycky škoda přijít o schopného a charismatického herce. V těchto rolích to Jacksonovi a Spaceymu šlape na výbornou. ~(4,2)~ ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

I'm a stranger to you. You have no idea what I am capable of. Vynikající! Přesně takhle si představuji kvalitní akční drama. Ač postavené na neoriginálních - tisíckrát omletých základech "vyjednavačských" filmů, dokáže diváka připoutat svojí inteligencí a gradací, které vytváří strhující napětí. Kromě perfektních S.L. Jacksona (ten chlap by to uhrál snad jenom očima) a Spaceyho bych vyzvedla hlavně Davida Morse - kladný záporák, nebo záporný klaďas - od začátku do konce naprosto neprůhledný a matoucí. Podle obsahu jsem čekala průměrnou, zapomnění hodnou podívanou, ale nakonec jsem málem vykoukala obrazovku. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Další z jedinečných krimi thrillerů, se kterými se v 90. letech doslova roztrhl pytel. Byť stopáž přesahuje dvě hodiny, na tempo snímku to nemá žádný vliv, příběh je bleskově rozveden a je radost se na něj koukat. Velkou zásluhu na tom má hlavně Samuel L. Jackson, který je od začátku v centru dění a svým výkonem strhne veškeré sympatie na jeho neprávem obviněnou postavu. Stejně tak Kevin Spacey se svým osobitým a bezchybným přístupem dodává filmu na působivosti. Akční scény a jejich střih je rychlý a úderný a konečné rozuzlení zajímavé a originální. Strčil bych ruku do ohně ještě za pár takových filmů, snad se k nim někdo zase odhodlá.. 85% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém mě totálně sejmul herecký výkon Kevina Spaceyho, který na sebe strhává veškerou pozornost v každé scéně, v níž se vyskytuje. Vyjednavač je špičkový a neotřelý thriller, u kterého jedno zhlédnutí rozhodně nestačí (už jen kvůli dokonalým dialogům mezi již zmiňovaným Spaceym a S. L. Jacksonem, který je v hlavní roli také naprosto skvělý). 90 % ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nijak neobjevná a v jistých momentech až příliš klišovitá a vykrádající záležitost. Potenciál rukojmích v mrakodrapu evokuje Smrtonosnou past, ale v tom smyslu, že klaďas stojí na „špatné“ (čili své) straně. Naštěstí nadstandardní režijní pojetí dokáže na dvě hodiny filmového času příjemně usadit do sedačky. Ano, i v Grayově práci by se pár much našlo, zvláště v polovině začne tempo povážlivě kolísat, ale stále se dá hovořit o zručné filmařině. Ke konečnému hodnocení tak snímek táhne výborná herecká sestava. No, opět to ale nejsou všichni. David Morse trpí nevyužitým potenciálem svého „policejního“ charismatu a Samuel L. Jackson podává spíše standart. Avšak naprosto fantastický Kevin Spacey vytáhne z bahna i tu nejnudnější scénu, vdechne život i tomu nejsuššímu monologu či dialogu a vůbec, je to právě on, kdo dělá z Vyjednavače to co ve skutečnosti vlastně není a to je nadstandardní akční thriller, kde místo zbraní hrají prim vysílačky a telefon a kde o napětí není nouze ani na minutu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Dannyho (Samuel L. Jackson) manželka zmiňuje jméno syna Jeremyho. Jeremy Roenick je jméno hokejisty hrajícího za tým Chicago Blackhawks ve městě, kde se film natáčel. (Conspi)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)

Reklama

Reklama