Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jaké to asi může být, když se přední vyjednavač chicagské policie ocitne na druhé straně barikády? Danny Roman je v bezvýchodné situaci nucen vzít spravedlnost do svých rukou a zabarikádovat se s rukojmími z vlastních řad, jen aby odhalil pravdu a očistil své jméno. V této situaci je mu soupeřem jiný vyjednavač-veterán, který sleduje jediný cíl – vyřešit situaci pokud možno klidně a zachránit rukojmí. Film je velmi dobře napsaný a zahraný (Samuel L. Jackson x Kevin Spacey). Svým způsobem je to tak trochu detektivka, jelikož se v průběhu odhaluje korupce a zrada mezi vlastními a hlavní hrdina netuší, komu věřit a kdo je v tom namočený. Tak trochu mi to touto tématikou z policejního prostředí připomnělo L.A. – Přísně tajné, shodou okolností film, ve kterém taktéž hrál Kevin Spacey. Je svým způsobem škoda, že Kevin Spacey takto upadl v nemilost a nejspíš už v ničem novém nezazáří. Samozřejmě vůbec neomlouvám jeho činy, ale jako herec byl výborný a je vždycky škoda přijít o schopného a charismatického herce. V těchto rolích to Jacksonovi a Spaceymu šlape na výbornou. ~(4,2)~ ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém mě totálně sejmul herecký výkon Kevina Spaceyho, který na sebe strhává veškerou pozornost v každé scéně, v níž se vyskytuje. Vyjednavač je špičkový a neotřelý thriller, u kterého jedno zhlédnutí rozhodně nestačí (už jen kvůli dokonalým dialogům mezi již zmiňovaným Spaceym a S. L. Jacksonem, který je v hlavní roli také naprosto skvělý). 90 % ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Příběh sice neohromí originalitou: děj je tuctový, námět stokrát omletý a zápletka od začátku do konce předpovídatelná, ale na druhou stranu ani nenudí a svým způsobem má tu výhradu vtáhnout diváka do děje. Na výsledném kladném dojmu má samozřejmě největší podíl hlavní herecká dvojice, která vlastně už sama o sobě zaručuje kvalitu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V rámci americké hrdinské akce poměrně uvěřitelné dílo - minimálně co se dějové stavby týče. Spousta sympatických herců ve svých typicky chlapských rolích (Morse, Spacey, Jackson, Walsh apod.) doplňují dobrou akční story se solidním spádem a typicky atraktivním hlavním tahounem - správňákem falešně obvyněným. Velmi zajímavě je podaná práce vyjednavačů. Mezi Jacksonem a Spaceym to jiskří skvěle. Nechybí scény, kterým člověk tak úplně nevěří a které jsou do snímku našrobouvány násilím, ale jinak je to solidní akční jízda. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad mě moji oblíbení (vzhledem k jejich sborovému nadšení a hodnocení v oblacích) nesejmou a křivě neobviní , ale Vyjebávač, je snůškou neskutečných, nelogických a neuvěřitelně blbých praklišáren, že to snad nikdo nemohl myslet vážně ani vzdáleně. Nic na tom nezmění ani můj úplně nejvíc největší kámoš z černé čtvrti SLJ a chválení, jindy bezchybného Spaceyho, mně přijde poněkud tristní a spíše jako síla setrvačnosti. Jeho vševědoucího Sabiana mám chuť usmrtit již při pátém zazvonění telefonu a "psychologická hra" dvou profesionálních, vyjebávacích guru a jejich geniálních mozků ( škleb a vyprsknutí), je opravdu moc i na blba mých rozměrů. Pánbůhzaplať, že to ti kluci tak nějak zmáknou, k neuvěření. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)
  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)

Reklama

Reklama