Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V nedaleké budoucnosti dojde k invazi mimozemšťanů ve snaze vyhladit lidskou rasu. A tak  z budoucnosti přicestuje mladá dívka, aby tomu včas zabránila. Japonská směs sci-fi a akce, v mnohých scénách připomínající známý 'manga komiks', se snaží seč může, avšak přesto má problém pevně držet pohromadě. Námětově se nejedná o nic originálního. Snaha napodobit hollywoodské trháky je víc než znatelná, takže můžeme vidět doslova do očí bijící odkazy na snímky 'Matrix', 'Terminátor', E.T. Mimozemšťan, Den nezávislosti, a mnohé další.  Děj už tak plnohodnotný není, takže se velice často stává, že to v rámci vývoje děje dosti zaskřípe. Nejvíce zabolí vynucování vztahu mezi hlavními představiteli, tedy dívkou Milly a zabijákem Miyamotou, který jí pomáhá. Když dívka velmi často vyznívá jako otravné dítě, nemůže to prostě fungovat. Příběh je vůbec málo promyšlený a patřičně scenáristiky zpracovaný. Co má správně vyznít, nevyzní a co má být, prostě není. A tak ani citová stránka věci nedokáže navodit tu správnou atmosféru. Jedná se tedy o japonský sci-fi zářez nevalné kvality, který ve snaze být něčím naprosto ztrácí veškerý svůj um. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Kdo nic neočekává, nebývá zklamán. Neusnula jsem, nevypnula jsem a možná si to i ještě někdy pustím. Ale pokud možno v původním znění. Nějak ten dabing poslední dobou nemusím. Ona je to vlastně spíš průměrná záležitost a v tomhle žánru se těžko dá přijít s něčím úplně novým. Nadprůměrnou z toho pro mě udělal Takeshi Kaneshiro a jeho dlouhý kabát. Na obojí mám úchylku. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Uplne chapu, ze vetsina vidi v tomhle akcnim sci-fi hlavne preplacanou vykradacku a i ja jen tezce nesu tolikrat znovu provazrene pribehove i "cool" bojove klise. Nadruhou stranu dvojice hlavnich hrdinu je mi tolik sympaticka a i posledni tretina filmu me docela dost bavila. Takze 75% nakonec. Je zajimave kam se tvurce po tech letech rezisersky dopracoval. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jednoznačná vykrádačka všech myslitelných sci-fi akčních filmů, které měli co do činění s likvidací lidstva. Napodruhé, je to stále prvoplánovitě a zbytečně přestylizovaná (teď mám na mysli ty "vlající obleky" a hodně drsné oblečení a postavy, divil jsem se, že nikdo nezabil svoji rodinu kvůli 1 Yenu :-)) hříčka s časem. Přesto se nedá vzít snaha Yamazakiho o zajímavý film, který snoubí velmi mnoho efektů, cestování časem a "povahu lidstva". Nějaké plusy se proto najdou, ale ve výsledku převládá pocit, že Takashi Yamazaki viděl hodně scifi filmů posledních let a natočil menší mix mezi nimi a svým "trikovým a cool" pohledem na problematiku lidstva ohroženého cizí entitou. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama