Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Milly je poslána z roku 2084 do roku 2002, aby zabila mimozemského vetřelce, který rozpoutá válku, která zničí lidstvo. Připlete se do cesty Mijamotovi, který už několik let jde po mafiánovi Mizogučim. Ten obchoduje s orgány malých dětí a má na svědomí smrt Mijamotova kamaráda. Ač nerad, tak jej Milly přinutí ke spolupráci. Když však má dojít k vše ukončujícímu výstřelu, Milly si uvědomí, že válku rozpoutali sami lidé, kteří malého mimozemšťana odmítli vrátit mateřské lodi. Milly s Mijamotem se rozhodnou vrátit jej za každou cenu. Mijamoto má o důvod víc, když zjistí, že mimozemšťana unesl Mizogučin, který cítí, že by z únosu a případné války mohl mít finanční prospěch. (Isherwood)

(více)

Recenze (113)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce jsem měla pocit již (mnohokrát) viděného a slyšeného, ale popravdě - ani minutku mi to nevadilo (a ne že by si tenhle film zkoušel hrát na něco původního - osobně jsem měla pocit, že se k většině svých inspirací dost hrdě hlásí ;)). Mám cukání hodnotit výše, ale protože jsem si až příliš vědoma toho, že za to může Kaneshirova agresivní ksežráníjsoucnosť, budu na sebe (vlastně na Returnera) přísná. Vzato kolem a kolem - ohromně milá podívaná. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná blbina. Je vidět, že režisér nejspíše rád kouká na hollywoodské trháky a je to na filmu hodně znát. Chvílemi to vypadalo jako Terminátor později se z toho stával Matrix někdy se mihl Den nezávislosti, dokonce i E.T. se obejvil a pár scén mi hodně připomínalo Mission:impossible 2. Ale to ani moc nevadí, hlavní je, že se na to dá koukat. Jen je škoda, že režisér neměl nejpíše moc peněz jelikož některé triky byly velice slabé. ()

Reklama

Barak 

všechny recenze uživatele

Po grafické stránce to bylo v klidu, ale při soubojích značně nedobrá kamera. Když už to odkoukali od Matrixe - bullet-time, rychlá akce.... -, tak to aspoň mohli udělat líp. Taky by si mohli odpustit několik zbytečných keců a přidat navíc nějaké ty hlášky, kterých bylo pomálu. A když už jsme u toho, tak taky zkrátit ten závěrečný dovětek (potom, co mimozemšťan odletí), protože je moc dlouhý - ale já taky nevím, jak jinak by se to dalo udělat.. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na "Osud světa“ dívala poprvé, byla jsem převelice - a zcela zbytečně - rozhořčená, neboť jsem v něm viděla pouhého nepovedeného křížence "Hvězdné brány“, "Matrixu“, "Blízkých setkání třetího druhu“, "E. T. Mimozemšťana“ a možná ještě dalších filmů, které se mi nepodařilo identifikovat. A to byla velká a zcela zásadní chyba. Musíte jenom vnímat děj a ATMOSFÉRU, nic víc, a vykašlat se na to, co se čemu podobá. Teprve potom máte šanci zjistit, že se jedná o okouzlující, zábavnou a zcela japonskou akční záležitost se správně sympatickými kladnými hrdiny a zrovna tak správně odporným padouchem. "Osud světa“ je zkrátka jeden z filmů, u kterých jsem se dočista sekla s hodnocením. Naštěstí se to dá opravit - a Takashi Yamazakimu se tímto hluboce omlouvám. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

No...Jeden z mála asijských filmových výtvorů, na které jsem si udělal čas. Ale stačí na to, abych měl jakýsi obrázek o (v tomto případě) japonských sci-fi filmech. Tím však nechci říct, že takové filmy naprosto zavrhuju a nikomu je nedoporučuju, to určitě ne. Co do akčnosti svůj úkol svým způsobem splňuje, efekty též nejsou přeplácané a přitom můžou soupeřit s těmi americkými, smysl pro zahrávání si s časovou kontinuitou a všemi věcmi o budocnosti a cestováni v čase tvůrci taky ještě mají, ale ten příběh - s tím je to horší. Zdálo se mi, že byl plný zvratů, které na kvalitě celého filmu hodně ubíraly - především ke konci, kdy se zdálo že jeden z hlavních hrdinů zemře, ale měl onu "železnou deštičku", do které se kulka s naivní přesností trefila. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama