Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

The Prophecy stojí na modifikované mytologii o andělech do záživného konfliktu hodných (Bohu poslušných) a zlých (žárlících na lidi) a je to zajímavá originální podívaná. Může vás předběžně odradit téma víry, to je ale osekané na základní dřeň, aby měly hodné postavy nějakou motivaci a dilema - hlavní téma je zmíněná válka andělů. Nevím nic o pozadí vzniku, ale dovedu si představit příběh jako nadupaný, politicky nekorektní komiks. Kladné postavy (Elias Koteas s příčeskem a tady ještě pořád krásná Virginia Madsen v brunetí verzi) moc nezaujmou, o to víc ale film nakopává démonický Christopher Walken v roli archanděla Gabriela, se svou vizáží a oblečením neodbytně připomínající Nicka Cave. Walkenův zlověstný herecký projev a kažení života lidem je motor filmu. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na dalšího padlého anděla Lucifera, kterého si díky dokonalému Mortensenovi budete pamatovat i přes kratší čas na obrazovce. Dobrá zábava na letní večer. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které jsou mystické, a přitom ne lacině ezoterické. Nejsem vzdělán v teologii ani angelologii, leč vypadá to, že si autoři o tématu i něco nastudovali. Skutečně nejde ani tak o akci a o strach, jako o stále přítomnou otázku víry a o otázku po pravé povaze věcí, kterou zná jen On. Nejedná se o horor/thriller v pravém slova smyslu, i když detektivní zápletka je udělána velmi pěkně a dost dlouho je zakrýváno, kdo je kdo. (Pozoruhodný je zde paralelismus motivů - rozkrývání vraždy má analogii v rozkrývání řádu světa, jenž se manifestuje jako chaos.) Příjemně potemnělá atmosféra a starozákonní vyjadřování a chování Gabrielovo si zasluhují 5 zviezd. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Biblický krimi-horor sice nedisponuje úplně stupidním scénářem, jenže jeho náboženská (roz)vážnost a podprůměrná režie od prvních minut uspávají (příšerné triky naopak pozornost přitáhnou, ale je jich jen pár). Lehce žánrově zamrazí aspoň ze zpodobnění krvelačných (padlých) andělů ve válce, respektive z jejich hereckého podání démonickým Christopherem Walkenem a (epizodně) pekelným Viggo Mortensenem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Study your math, kids. Key to the Universe..“ Je Walkenova postava blázen, co si o sobě myslí, že je vrána? Chystá se vylučovat? Nebo ten divný posez značí, že tu máme archanděla Gabriela? Tu a tam se zjeví působivá scéna, nebo spíše moment, ale jinak ta neucelená religiózní báchorka trpí na neschopnost udržet atmosféru a občas i myšlenku. Evidentně to před Pánem prstenů neviděl Jackson, jinak by překopal obsazení. Stoltz by byl Aragorn, Mortensen Denethor (i s tou dočervena zaflákanou hubou) a Walken bez vlasů by dal Gluma, aniž by se použilo CGI.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ted Chiang tvrdí, že sa týmto filmom inšpiroval pre napísanie svojej vydarenej poviedky Peklo je neprítomnosť Boha. Tá je intelektuálna, filozofická a psychologicky prekreslená. Božia armáda je iba totálne deväťdesiatkové béčko s kvalitným obsadením. Priemerné hodnotenie je tak odrazom toho, že na základe filmu vznikla spomínaná poviedka a že film zobrazuje anjelov ako ambivalentné alebo priamo negatívne postavy a konštatovanie Lucifera Vigga, že medzi nebom a peklom vlastne nie je žiaden rozdiel. Minimálne sa tak stane vtedy, ak Gabriel dosiahne svoj cieľ. 50% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno