Reklama

Reklama

Představa o tobě, podle stejnojmenné oceňované moderní lovestory, se soustředí na čtyřicetiletou svobodnou matku Solène (Anne Hathaway), která si nečekaně začne se čtyřiadvacetiletým Hayesem Campbellem (Nicholas Galitzine), zpěvákem nejpopulárnější chlapecké kapely na světě jménem August Moon. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

chrispe 

všechny recenze uživatele

SPOILER!! Co zprvu vypadá jako vlhký sen spousty matek se nám v polovině promění v příběh o otázce, kdo a za jakých podmínek si zaslouží být šťastný, aby nám to na závěr zase sklouzlo do pohádky. A díky za to, protože s těma laníma očima Anne Hathaway bychom si začali úplně všichni a kdo říká že ne, tak ten by to ani neutl! A ano, souhlasím s M.i.k.e taky by se mi to líbilo víc, kdyby to bylo něco na způsob Nothing Hillu. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Milé, ale úplně stupidní. Sázka na přepudrovanou Anne Hathaway a trendy idola Nicholase Galitzina by mohla fungovat, ale nesmělo by to mít úplně debilní dialogy. Je to tak trochu obrácenej Notting Hill, ale kupí to spoustu klišé počínaje prvním setkáním na hajzlu, což Galitzine později komentuje intelektuálním dovětkem: "Líbí se mi, že jsme se potkali tak zajímavým způsobem." I romantické drama má snad právo na aspoň jeden nečekaný zvrat nebo trochu srandy, což se tady nekoná. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, jak Anne Hathaway udělala pár profesních „přešlapů“ (myšleno, že tam něco řekla a tam naopak neřekla) a diváctvo se vůči ní lehce vyhranilo. Její vystupování měli lidé považovat za příliš okatě snaživé a neupřímné. Nedokážu soudit, ale určitě není fér, aby oscarová hvězda od mládí stojící v čele úspěšných filmů přicházela o zajímavé role, což ovšem v posledních letech platí. Navíc holt každá není Meryl Streep, která i po čtyřicítce dostávala solidní nabídky. Každopádně Anne vždy rád uvidím, snad se nebude objevovat jen v „udržovacích“ projektech. Teď si střihla rozvedenou matku dospívající dcery, která se na hudebním festivalu (krapet zvláštně) seznámí se zpěvákem chlapecké kapely. Podstatně mladším, než je ona, samozřejmě. A na tom je to celé postavené, takže z hlediska příběhu výsledek rozhodně nepřekvapí. Navíc hlavní hrdinka vedle snaživého Nicholase Galitzineho nijak „šokantně“ nevypadá, mimo to stále umí spolehlivě vykouzlit svůj roztomilý kukuč a široký úsměv. Nějaký ten zádrhel má představovat úlisný exmanžel, zklamání dcery z toho, co máti tutlala či opakované scházení a rozcházení páru. A pak pochopitelně chvíle, kdy se románek dostane do zájmu bulvárních fotografů. Romantika je průměrná, zápletka prostá, navíc se musí roztáhnout do skoro dvou hodin. Veškeré radosti tak obstarává především nahoře propíraná a stále zatraceně spolehlivá Anne Hathaway. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Niečo na štýl The Rebound, avšak v takom viac showbiz pozlátku. Ale v podstate ide o to isté = 40-ročná slobodná mamička si začne s mladým zajkom. Na spomínaný film sa to kvalitou síce nechytalo, ale ani toto nebolo úplne na zahodenie. Veľkým plus bolo najmä prostredie popularity a bláznivých paparazzi, ktorí nedali pokoja - ale asi najmä vďaka ním sa tu mohla vôbec rozvíjať nejaká zápletka. Takže aspoň z tohto pohľadu to bolo zaujímavé. 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, na jednu stranu bych mohl tuto podívanou rozcupovat na miniaturní kousky a nikdo by mi nemohl říct ani slovo. Především zápletka totiž vzhledem k tématu nenabízí absolutně nic nového, nápaditého, nepředvídatelného, postavy též nelze označit jinak než jako tuctové, a celému tomu filmu chybí i nějaký osobitý tvůrčí styl, či jakýkoliv výraznější přístup. To vše prostě tak je a kdo se na těchto faktech bude chtít houpat, tak se jednoduše nad tímto průměrným romantickým dramatem ušklíbne a během pár chvil o něm už nebude ani vědět. Jenže je tu jedno velké Jenže. The Idea of You je na druhou stranu totiž zpracováno strašně příjemným způsobem, celé to budí milý, pohodový a nikterak vnucovací dojmem, navíc veškeré zde přítomné postavy jsou až nevídaně sympatické, a to platí především pro tu ústřední milostnou dvojici, kde bych tedy úplně netvrdil, že by to tu mezi nimi nějak zásadním způsobem úplně jiskřilo, ale věrohodně ten vztah působil dostatečně, ostatně stejně tak jako emoce, kterých tu bylo též až po okraj, ovšem jak zmiňuji, na mě zabraly v plné síle, a tak i za ně dávám jasný palec nahoru. Navíc to má pak i poměrně svižný spád, ony postavy se pak nechovají nějak mimo realitu, což byl také fajn přístup, a tak ve výsledku mohu jen zopakovat, ano, prakticky v žádném ohledu tento snímek nic nového nenabízí, ani nepřináší, nicméně díky příjemnému a svěžímu zpracování mě to v tomto případě ani trochu nevadilo a pro nenáročné cílové publikum by se tak mohlo jednat určitě o velmi milý zážitek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Obraz stromů od Solèniny (Anne Hathaway) přítelkyně Sarah, který s Hayesem (Nicholas Galitzine) obdivují v jejím ateliéru a který pro ni později pořídí, je ve skutečnosti dílem umělkyně jménem „Sarah“. Její celé jméno je Sarah Anne Johnson (*1976). (Johnny.ARN)
  • Daniel (Reid Scott) koupí Izzy (Ella Rubin) v létě k sedmnáctým narozeninám auto, což je znamení, že umí řídit. Není jasné, proč ji později oba rodiče stále vozí do školy a vyzvedávají ze školy. (Johnny.ARN)
  • Když Solène (Anne Hathaway) čte negativní příspěvky na sociálních sítích, poslední dva mají stejnou přezdívku (@Zappy_Moonhead), ale rozdílné profilové obrázky (první je muž a druhý žena). Všechny ostatní účty jsou jedinečné. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama