Reklama

Reklama

Procházka po Měsíci

  • USA A Walk on the Moon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Léto roku 1969, čas svobody, lásky a koncertu ve Woodstocku. Pearl Kantrowitzová to ale cítí úplně jinak. Bydlí se svou rodinou v karavanu poblíž Woodstocku, a cítí se v pasti. Vdala se v sedmnácti za jediného muže, se kterým spala, má s ním dvě děti a cítí se jen jako jeho přívěšek. Ale rock je symbolem sexuální revoluce, vedle právě začíná legendární koncert, a Pearl touží zažít i něco jiné. Pokušení přijde v podobě přitažlivého prodavače košil Walkera, který v ní opět probudí vášeň, a v jediném dni se tak změní životy všech. I její dcera totiž Alison potkala svého prvního kluka, dostala první periodu, a vševidící tchýně dobře ví, co se v rodině jejího syna odehrává. Ví, že všichni musí udělat malý, ale důležitý krok. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Aileena 

všechny recenze uživatele

Film se skvělou atmosférou a slušnými hereckými výkony. Osobně mě všechny postavy bavily a ani chvilku jsem se nenudila. Téma možná tisíckrát omleté klišé, ale solidně zpracované. Romantika, humor i kapka dramatu vše ve správném poměru. Na to, že jde o "vztahový" film s ne úplně krátkou stopáží se stále něco děje a rychle to uteče. Za mou srdcovku Vigga přidávám hvězdičku. Tudíž plný počet a ráda se podívám znovu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Diane Lane hraje maminu, která se, a není se jí co divit, když má doma Ňoumu Ňoumoviče, zaláskuje do Vigga !!! Ten jí nenásilně přivede od plotny, dětí a sousedské "kultury" k batikovaným tričkům, vodopádům, hudbě a "květinám". Procházka v oblacích nebo nohy pevně na zemi? Nedopadlo to tak, jak jsem si přála , ale film stojí za podívání. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Motiv filmu patří k té nejklasičtější a nejméně originální sortě motivů zpracovávaných napříč historií filmového průmyslu, o tom netřeba diskutovat. V těchto filmech se proto nehodnotí příběh (který byl zpracován už stokrát a lépe), ale herecké výkony a konec. Co se týče hereckých výkonů, nemám výhrady. Jako chlapovi mi byla Diane Lane protivná a Viggo také, film je však určen především ženám a věřím, že něžnější pohlaví si přijde na své (nejen při pohledu na Viggovu hruď, která nechá heterouše absolutně chladného). Proto mé hodnocení berte s rezervou, Procházka po Měsíci je odpočinkový film, myšlenkově nenáročný, ale citově náročný. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príležitosť odhodiť putá života v manželstve, ktoré sa premenilo v rutinu. Príležitosť realizovať si nenaplnené sny mladosti, ktoré skončili príliš skorým otehotnením s prvou láskou. Príležitosť zopakovať si mystické čaro večera pod hviezdnou oblohou, na ktorej sa dejú divy. Možno prvá a posledná v živote. Mladá, príťažlivá matka dvoch detí chytí ponúkanú šancu pevne za pačesy a naplno vpláva do osídiel znovu prebudenej vášne v čase, atmosférou nahrávajúcou takémuto dobrodružstvu. Prvý dotyk človeka s Mesiacom, festival Woodstock, ako manifestácia a vyvrcholenie obdobia detí kvetov a voľnej lásky. Ale dá sa odpútanie a voľný let realizovať pri dvoch deťoch? Príjemná retro vzťahová dráma, atmosférou dokonale vtiahnuca diváka do obdobia konca nádejných 60. rokov.. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jedna nečekaná pochvala a něco se změní, jedna noc a ne ledajaká, vždyť člověk nechal stopu na měsíci, dcera poznala první francouzský polibek a matka? Ta zažila také „poprvé“ a najednou se zatřesou základy manželského stereotypu. „ Věříš na osud? Jsou jisté věci, které se stanou v každém případě, je to ve hvězdách, je to daný předem. Ale i když je to ve hvězdách, člověk, dospělá, zodpovědná osoba, bytost, si může vybrat. Může si vybrat správně“. Otázka zní, co je správně? A někdy to prostě, ta „dospělá, zodpovědná osoba“ neví! Pro mě velmi příjemné překvapení. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama