Reklama

Reklama

Duše prokletých

Trailer

Některé duše jsou navždy prokleté, pohybují se mezi dvěma světy, spojené s tím naším temným artefaktem. Sběratelkou takových předmětů a prokletých duší je slepá Darcy, která umí vnímat svět mrtvých. Jednoho dne je na osamoceném panství zavražděna její sestra. Vina padne na pacienta místního ústavu pro choromyslné, kde jako lékař pracuje sestřin manžel Ted. Podezřelý je za nějakou dobu nalezen mrtvý. O rok později se na tragickém místě v Tedově domě objeví Darcy, aby s pomocí svých temných artefaktů a svých schopností zjistila, co se během osudné krvavé noci stalo a kdo nebo co její sestru zabilo. K odhalení pravdy a k pomstě si přivezla i ten nejnebezpečnější předmět ze své sbírky. Skrývá se v domě zlo nebo do něj právě přijelo? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na pomerne pozitívne ohlasy (dostatočne) “náročných” užívateľov, som očakával trochu lepší zážitok v rámci horor žánru, ako len pomerne hutnú atmosféru, ktorá sa síce miestami dala “krájať”, no tak či onak sa jej plnohodnotne nepodarilo nastoliť to, čo by divák ako taký docenil ďaleko najviac, a to teda najmä vyslovený “strach” z toho, čo sa priamo odohráva na filmovom “plátne”. Prvotinu “Caveat” som od tohto viditeľne talentovaného režiséra nevidel (dobehnem), no toto najmä vďaka kvalite prevedenia, rozhodne stojí za pozornosť, i keď úplný záver teda ani z ďaleka nenaplnil čo “mohol, pričom to mal celkom slušne rozohraté, ako solídna "spojka" v podobe extrémne vydareného kraťasu: “He dies at the end”. Tretí “puntikmotivačný. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oddity má brutálnu atmosféru, neskutočné napätie a solídnych hercov. Film ma zaujal už od úplne začiatku svojou veľmi nervydrásajúcou úvodnou scénou, pri ktorej som nevedel, čomu veriť. Škoda len, že s plot twistom nevydržali filmári o čosi dlhšie a navyše vyšli s pravdou von príliš priamo, kúsok tajomna by predsa len neuškodilo. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Horor, který jsem si vybral na dnešní noc, úplně na poslední chvíli a rozhodně toho nelituji. Skvělá, děsivá atmosféra, která nepolevuje až do samotného závěru. Bylo to napínavé, skvěle zahrané, při scéně ve stanu (i když se to dalo čekat), jsem málem dostal infarkt ! Konečně jsem opět při Hororu, zažíval pocity strachu. Ono, když vám pacient z léčebny zaklepe v noci na dveře a poví vám, že do domu, ve kterém jste úplně sám a bez elektřiny, viděl vstoupit cizího člověka ... Skvělá záležitost, kterou si samozřejmě užijete za tmy. Nic, co by asi ocenil mladší divák, pro starší a zkušenější, by to mohla být ale zajímavá podívaná. Jo a Livingdead, má doma asi černobílý monitor ještě, protože krvavé scény tu jsou a dokonce i jedna slušně brutální, mrk. Dřevák byl popiči ! Silné čtyry. (356. hodnocení) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…ŽE VIDÍŠ A SLYŠÍŠ VĚCI, KTERÉ ZDE NEJSOU, ŽE VĚŘÍŠ V NĚCO, CO NENÍ SKUTEČNÉ…“  No ty vole – takhle zvostra hned od začátku! Starej barák… a jak už to tak bejvá… Vcelku souvislá směska mysteriózna a hororu, která je poměrně komorní, ale mě baví, páč si skoro nevydechne. (Jakože nezabředne do hluchejch míst.) To už jsem dlouho neviděl. Takový jednoduchý, ale celkem originální!      /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film byl natočen ve stejné stodole,  jako první McCarthyho film „Caveat“.  2.) O jedné z postav, Olinovi Booleovi, už režisér vypráví ve svém krátkém filmu z roku 2013 „How Olin Lost His Eye“.  3.) Thx za titule „titulkomat“.  ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ted Timmis vlastní rozsáhlý dům a se svojí ženou Dani se pustil do přestavby, Jedné noci, když je na noční službě (pracuje jako doktor v blázinci), je jeho žena zvražděna chovancem ústavu. Ted truchlí, v čemž mu úspěšně pomáhá přítelkyně Yana. Darcy, dvojče Dani, ale nevěří, že vrahem byl chovanec. Její kontakt se záhrobím ji přivede na jinou stopu... Příjemný vizuál, pomalejší tempo, solidně udělané návštěvy ze záhrobí (nesnáším totiž laciné digitální bubáky, co se zjevují za dunění padajících hrnců), šikovný nápad s mumií. Nebylo těžké poměrně záhy uhodnout, co se asi tu noc stalo, což vůbec nevadilo. Zajímalo mě, jak budou naplněna Darcyna slova. Konec fajn a náznak zcela stačil. Přesto jsem čekal něco temnějšího a tísnivějšího, proto...3,5* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený v tej istej prerobenej stodole vo West Cork, grófstvo Cork, Írsko, ako prvý McCarthyho film Caveat (2020). (Arsenal83)
  • McCarthy získal mnoho rekvizít pre film sám, a to svojou obľúbenou činnosťou - chodením po obchodoch so starožitnosťami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama