Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Boeing 747 se rozvážně přibližuje k výsostným břehům USA. Opálení únosci vsadili vše na to, že když budou prodlužovat vyjednávání, tak jim úřady umožní, aby aero s nervózní jedovatou výbušninou v zavazadlovém prostoru ukončilo svůj let oblíbeným nárazem do výškové budovy v DC. Svědomití vykladači militantní verze islámu však netuší nic o tom, že se k podvozku Boeingu přisálo malé letadélko s protiteroristickým komandem, vedeným známým uzlovačem končetin libovolného počku lidí, na palubě. Vzdušné víry opět nezklamou a do speciálu se stihne přesunout pouze pár vycvičených vojáků bez svého velitele, který by teroristy lehce uaikidoval k smrti. Velení tak musí převzít David Grant - prezidentův výsostný teoretik v nažehleném obleku. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Aneb podraz století! Seagal zašermuje nožem, podřízne tři krky, rozstřílí pár týpků, zavře poklop avioniky a zahraje si na Supermana. Film má hvězdné obsazení a v určitých momentech je neuvěřitelně napínavý (přestup tunelem, zneškodňování bomby, odpalovač). O to víc mrzí, když v závěru vlétne do klišovitého prostoru, protože přesedlat z dvoumístné trosky do 747ky a ještě s ní šaškovat jako s youstickem u videoher, je jako přestoupit z trabanta do kloubového autobusu a snažit se s ním prokličkovat dopravní hřiště. Seagal tu má jeden nehorázně cool záběr (v Pentagonu sedí u stolu ve vojenském oděvu a má nejtvrdší pohled na světě), Leguizamo se stará o hlášky, Suchet se předvedl jako slušný záporák, Berry se zavrtěla ve stevardském mundúru, no a Russell si svou roli náramně užil. 70% 55 miliónů dolarů(rozpočet)/122 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

65%...je to akční film s milionkrát viděným námětem, ale jako taková jednohubka funguje velmi dobře a dobře se u takových podobných filmů relaxuje. Nevidím důvod, proč tento film zatracovat nebo naopak, proč ho vynášet do nebes, každopádně za solidní napětí i za herecké obsazení si mírně nadprůměrné hodnocení zaslouží. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší eroplánově katastrofický snímek, který je s takovou oblibou citován (čti vykrádán) dlouhou nudlí eroplánově katastrofických filmů déčkové produkce, které se svojí kvalitou téměř dotýkají samotného dna filmových kvalit. I když tento film není bůh-ví-jakým klenotem, od těch ostatních se v několika věcech liší: 1. má atmosféru, díky které vám není po deseti minutách jedno, kdo přežije a kdo natáhne perka a hlavně, letušce nepřejete nějakou ošklivou smrt od chvíle, co se objeví na obrazovce a za 2. hrajou v tom skuteční herci a ne banda druholigových šmíráků, jak tomu v tomto žánru bývá zvykem. Tyto dva body dělají z Boingu 747 v ohrožení těžký nadprůměr v rámci svého žánru a lehký (opravdu jen lehký) nadprůměr v rámci akčních filmů. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná akční podívaná s jedním velkým překvapením, které tady někteří (mnozí) uživatelé ve svých komentářích nahlas vyzrazují. Takže pokud jste to ještě neviděli, přečtěte si jen tohle a dál už nic! :-)) Jinak dodám jen, že David Suchet se své role zhostil na výtečnou, Halle Berry také zahrála letušku solidně, jen ten Kurt Russell je jaksi nevýrazný... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Letadlo Remora s tlakovým průchodem, které bylo použito ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (Narcis)
  • Terorista v podání Davida Sucheta je ve filmu ozbrojen československým samopalem Vzor 61 Škorpion. (Saccard)

Reklama

Reklama