Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

LasT_Olt odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako originální Survivor, který se vysílá už přes 20 let, se i česká Nova už mnoho let snaží, v neperiodických odmlkách vykrást tuhle dnes již kultovní reality show. Kdybych to měl popsat po lopatě, je originál a Survivor ČZSK, asi jako Napoleon u Slavkova a Napoleon u Lipska. Špatně je tady vlastně úplně všechno; slow motion záběry, medailonky (jak z nějaké Superstar tvl), hudba (ti zmrdi z Novy si dokonce dovolí tam používat překrásnou hudbu od Two Steps From Hell, což mi trhá žíly), neustále tleskání úplně všemu, ubrečená verze Travise Scotta (toho kdyby potkal Jeff Probst tak by ho vážně asi zabil a ne mu ještě říct, jak je statečný a že je v pohodě, že to quitne druhý den do prdele). Nejhorší je ta dramaturgie, ta u tohohle pořadu fakt kolabuje víc jak můj milostný život a to už je co říct. Pure comedy right there. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to se kupodivu nedalo koukat ani kvůli těm holkám, které mi přišly buď moc umělé, nebo hloupé, případně neuvěřitelně ubulené. Vlastně mi nakonec bylo líto, že Pazderková vypadla tak brzy, ta její namyšlená arogance tomu aspoň dodávala cosi přirozeného. Jinak mi přišlo, že než o nějaké přežití šlo spíše o takovou dovču s kokosy jako hlavním chodem, sem tam nějaký večírek, KFC, Punčochář, zas tak zle se tam neměli. Za něco stály některé soutěže, ale jinak koukáním ráno na zastávce na partičku puberťáků před cestou do školy asi budu mít podobný zážitek jako ze sledováni tohoto. ()

Reklama

Toka 

všechny recenze uživatele

Česká, resp. turecká verze Survivoru se absolutně nedá srovnávat s tou americkou a australskou, leč stále poskytovala jistou formu zábavy. Některé změny konecpt ozvláštnily, jako např. duel na konci kmenové rady, jiné ji zase potápí, jako např. dvouhodinová stopáž. První řada trpěla na nevyvážené týmové soutěže, ve kterých se účastnila pouze určitá část daného týmu, zatímco zbytek seděl na lavičce. Druhá řada tento neduh z velké části napravila, ale bohužel začala být silně nekonzistentní oheldně pravidel a pošlapává ducha Survivora. Během 14 dílů, co jsem viděl, tam slavili asi pětkrát narozeniny. Kromě toho, že je to nezajímavý, tak co je horší, účastníkům z této skutečnosti plynuly výhody. Někdy soutěžící nedostal nic, jindy dostal jídlo, a v jednom případě byl odměněn celý tým. Můžu nad tím pozvednout obočí, ale dá se to překousnout. Co je ovšem daleko za hranou ducha této soutěže, je bezprecedentní zásah produkce do průběhu soutěže. Jeden tým měl jít na kmenovou radu. Přetdím měli soutěž o osobní imunitu, kterou vyhrál muž. Následně poté bylo oznámeno pravidlo, že na dané kmenové radě nesmí být hlasováno pro ženy. Stejné pravidlo bylo aplikované i na druhé kmenové radě. Tohle si ani americký Survivor nikdy nedovolil za dobu své existence, která čítá 43 řad. Z drsné soutěže se stala reality show konkurující Love Islandu a na to já nejsem zvědavej. Díl, ve kterém bylo poprvé zavedeno gender pravidlo je poslední, který jsem viděl a který kdy uvidím. Tahle show pro mě přestala existovat. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechci si hrát na estéta jako mnozí předřečníci. Ale popořádku. Neznám americkou verzi, ani tureckou předlohu, podle které je tato česko-slovenská varianta točená. Když Survivor začínal, měl jsem zcela jiné životní starosti a apriori jsem si říkal, coby nepříznivec reality show obecně, že tohle opravdu sledovat nebudu. První díl jsem po chvilce přepnul na jiný program, abych se při práci, kterou jsem toho večera dělal, nepobuřoval plytkostí podobného pořadu. Další epizodu jsem však nepřepínal a zaujala mě. Dala mi jakýsi pocit odpočinku do jinak stresového období. A už jsem se vezl. Soutěže v jednotlivých dílech mne začaly bavit, počal jsem si utvářet vztah k některým soutěžícím. Je mi jedno, zda je to slabý odvar proti originálu, protože jej neznám. Tato varianta se mi líbila, fandil jsem kmenu Mao, v němž se to hemžilo celebritami (z nichž jsem znal jen Pazderkovou, Nathana, neb jsem před časem v rámci relaxu a kulisy u večerní práce měl puštěný Love Island, velmi matně možná Báru Jánovou a snad velmi velmi mlhavě Chili z MasterChefa, kterého též nějak nesleduji). Brzy jsem si oblíbil: Gábora, Tomáše Zástěru, Xenku i Dana "GoGo" či Veroniku. Z kmene Azua mne bavil Braňo, kterému se věčně nedařilo, proměnlivě Johy, postupně jsem fandil i Vláďovi a Veve, kterou jsem na počátku vyloženě nemusel. Celkem sympatická mi byla i Dominika, Lukáš a Tomáš Benko, jenž však před sloučením moji přízeň ztratil. Chili a Nikol mne bavily, ale nebyly moje favoritky. K Adamovi či Aylin jsem byl poněkud neutrální. Moderátor Ondřej Novotný prokázal kvalitu, hudba, soutěže a duely byly povedené. Nejvíce mě mrzel konec Gábora, Tomáše Zástěry, Dana a Xenky. Za normálních bych hodnotil 3*, ale pro takto nízké hodnocení dávám alespoň 4*. Objektivně si show zaslouží těch 40-50% naprosto bez problému (v čem je proboha lepší plytkost typu Výměna manželek, x-tá řada Superstar či Tvoje tvář má známý hlas?). Bonusem tohoto formátu pro muže, resp. této konkrétní verze, bylo sledování pěkných holek v plavkách (Veronika Havlíková, Xénie či Veve měly pěkné postavy) během nejrůznějších fyzicky náročných úkolů. P. S. Holkám to slušelo, když byly nenamalované, při akci před sloučením nebo až byly v porotě, make-up dle mého ubral hodně na osobním kouzlu. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Fíha...jeblá Pazderková, protěžovaný Gábor (může třeba lízat žábu), Xénia s holou řiťou nebo Vojtíšek - ten bohužel tak nějak trošku symbolizuje současnou mladší generaci. Tragéd bez sebereflexe, uzlíček komplexů a strachu byl vlastně hrdina, že tam jednu noc přespal 😄. Celá ta režie pořadu, ty lidi - fakt je to hnusný brajgl...nechutný. Zlaté Hry bez hranic...jsem už starší konzervativní člověk, nevím co mě to napadlo si to pustit. 20% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • V Česku i na Slovensku se vysílaly 2x do týdne cca 2,5hodinové díly. Na Slovensku byly epizody kvůli kritice délky zkráceny na polovinu a byly vysílány 4 díly týdně. (Zix.)

Reklama

Reklama